FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB. Încă o controversă marca Gigi Becali! » Șeful clubului șochează: „Dacă pierdeam cu FCSB, Becali ne plătea transferul. Așa, accept o înțelegere care nu e a mea”

Andrei Cordea, primul transfer reușit de FCSB
Andrei Cordea, primul transfer reușit de FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 mai 2021 14:53 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 15:42

Doar 20.000 de euro a costat Andrei Cordea, mijlocașul ofensiv pe care l-a achiziționat FCSB de la Clinceni. Suma e derizorie, de 25 de ori mai mică în comparație cu cota estimată a unuia dintre tinerii care au atras atenția în sezonul acesta.

FCSB a rezolvat marți achiziționarea lui Andrei Cordea, un mijlocaș ofensiv care a evoluat în 32 de partide la Clinceni în sezonul acesta. Cordea are 21 de ani și a ajuns în Ilfov în vara anului trecut, de la Hermannstadt. Sibienii îl aduseseră de la Novara Calcio, un club italian în care Andrei parcursese junioratul.

FCSB l-a luat gratis pe Șut

Surprinzător e prețul cu care a fost cumpărat Cordea: 20.000 de euro. Cota de pe transfermarkt a tânărului jucător: 450.000 de euro. Suma de pe site constituie numai o estimare, dar prețul plătit e infim și în comparație cu alte afaceri pe care le-a mai realizat Becali. Când l-a cumpărat de la FC Botoșani pe Oaidă, un mijlocaș defensiv, Gigi a plătit 700.000 de euro!

Becali a mai luat un fotbalist de la Clinceni într-o afacere șocantă. Adrian Șut, 21 de ani la momentul mutării, a trecut din Ilfov la București gratuit. Cluburile au găsit soluția aceea ca să stingă o datorie pe care Clincenii o aveau față de Gigi, din împrumuturi cu care el a finanțat formația lui Ilie Poenaru.

Cordea și-a asigurat sute de mii de euro la FCSB

Pentru Cordea, progresul e unul remarcabil. De la 3.000 de euro, cât câștiga lunar în fostul club, el va încasa 7.000 de euro în fiecare lună de-a lungul sezonului următor. A semnat cu roș-albaștrii un contract valabil cinci ani și salariul său va crește cu câte o mie de euro lunar de la o stagiune la alta. În ultimul sezon din acord, Andrei ar încasa 11.000 de euro, un salariu care depășește cu mult media din campionat.

La Clinceni câștigă câte 6.000 de euro pe lună vedete ale echipei, fotbaliști cu cărți de vizită consistente. El a jucat 18 meciuri într-un sezon la Hermannstadt și 32 în campionatul acesta pentru Clinceni. La Novara a petrecut junioratul și apoi a fost pus pe liber. Italienii l-au folosit doar 10 minute în campionatul seniorilor, într-o partidă din Serie C, 4-0 cu Olbia. Afacerea stranie care îl duce la FCSB reprezintă punctul maxim de până acum al carierei lui Cordea.

50 de meciuriși 3 goluri are Cordea în prima ligă, o competiție în care a jucat pentru Hermannstadt și pentru Clinceni. Folosit cel mai des ca extremă, el va avea concurență dură la FCSB: Moruțan, Octavian Popescu, Florinel Coman

Suma care-l eliberează pe Cordea de FCSB: 10 milioane de euro

Becali a procedat cu Cordea așa cum a făcut și în alte transferuri, a fixat o clauză de reziliere a contractului cu o sumă care arată ca una exagerată: 10 milioane de euro. Până la 21 de ani, Andrei a costat numai 20.000 de euro, banii pe care i-a achitat FCSB acum, aceasta e valoarea reală a tranzacțiilor care l-au implicat pe jucător. Clauza de reziliere cu Cordea nu reprezintă exagerarea cea mai mare a lui Gigi. Octavian Popescu costă, conform contractului, 100 de milioane de euro. Adrian Niță e și mai scump, 150 de milioane de euro!

Sunt legale transferurile gratuite?

Relația FCSB-Clinceni a fost una complicată încă de când ilfovenii se aflau în eșalonul secund. Becali a avut mulți jucători împrumutați acolo și salariile acelor fotbaliști le suporta Vasile Geambazi, un nepot al lui Gigi. 

„Eu sunt arhitectul acestei echipe", a spus Geambazi după ce albaștrii au reușit să promoveze în prima ligă. Becali a calculat că donase 450.000 de euro la Clinceni și l-a luat pe Șut, un mijlocaș defensiv, în momentul în care Clincenii au urcat în Liga 1 și el și oamenii lui nu mai puteau să fie conectați oficial cu clubul din Ilfov. Transferul lui Șut a fost gratuit. Pentru astfel de mutări, Florian Walter a ajuns să fie acuzat că a prejudiciat-o pe U Cluj atunci când a mutat câțiva jucători de la U la Petrolul. El controla, la fel ca Becali în situația aceasta, ambele cluburi implicate în tranzacție. Walter, decedat între timp, a fost achitat în procesul acela.

INTERVIU. Iulian Stoica, președinte Academica Clinceni, afirmații incredibile despre transferul lui Cordea la FCSB

Președintele clubului, Iulian Stoica, face afirmații incredibile despre modul în care mijlocașul a semnat cu vicecampioana: Clinceni nu se va alege cu niciun euro, toți banii ajung la Novara, deși jucătorul mai avea 3 ani de contract cu Academica, însă impresarul său, Rică Neaga, a avut un acord verbal, nu scris, cu fostul președinte ca Andrei să poată fi eliberat în orice moment.

- Domnule Stoica, bună ziua! Despre plecarea lui Cordea vrem să discutăm cu dumneavoastră... 
- Bună ziua, da, va merge la FCSB!

- Asta știm, ceea ce ne surprinde e de ce Clinceni acceptă să-l vândă pe doar 20.000 de euro?
- Clinceni nu acceptă, Clinceni se supune unei înțelegeri!

- Înțelegeri???
- Hai să vă explic pentru că lumea trebuie să înțeleagă ce lucruri se petrec în acest fotbal românesc! Din păcate, atunci când Cordea a fost adus la Clinceni, în vara trecută, a existat din partea impresarului său, Adrian Neaga, o propunere și anume că atunci când va fi dorit de cineva, Clinceni să-l lase să plece fără pretenții.

Iulian Stoica: „Mi se pare total incorect, dar a trebuit să mă supun unui cuvânt dat"

- Și cei 20.000 pentru ce sunt? 
- Pentru Novara, echipa la care Cordea jucase înainte!

- Și Clinceni nu va lua nimic? 
- Ce să ia? Nu va lua nimic! Dacă așa au acceptat cei de dinaintea mea.... Eu ce era să fac?

- Cine a acceptat așa ceva?
- Constantin Bigan, fostul președinte! Eu am aflat abia acum de acest acord verbal, făcut cu agentul fotbalistului!

- Păi, și cum vă împăcați cu situația? 
- Asta este, ce pot să fac?

- Exista clauza în contract, că e liber pentru 20.000 de euro? 
- Nu, nu era scrisă! A fost o chestiune verbală, dar dacă așa au stabilit atunci, eu respect un cuvânt dat, deși mi se pare total incorect. Nu mai spun că jucătorul deja nu mai dorea să joace aici!

„M-am rugat de Cordea să urce în autocar pentru meciul cu Craiova”

- Cum adică? 
- Pentru meciul cu Craiova, a trebuit să mă rog de el să urce în autocar și să meargă acolo.

- Totuși, mă întorc la această situație... 
- Domnilor, lucrurile în fotbalul românesc nu sunt așezate așa cum ar trebui, pentru mine e clar! Ce am găsit aici în acte e incredibil. Vreți să știți ce clauze sunt în contractele jucătorilor? Ce bonusuri aberante sunt stipulate?

- Da, vrem! 
- Aproape o jumătate de milion de euro bonusuri pentru accesul în play-off, plus alți 100.000 de euro pentru locul 5, care să fie împărțiți jucătorilor. Mi se par aberante! Au fost decise de cei de dinaintea mea, iar eu acum trebuie să rezolv cu datoriile, cu salariile restante, cu reeșalonarea unor plăți pentru ANAF.

- Cordea va primi și el aceste bonusuri? 
- El a fost de acord să renunțe la ele pentru a pleca!

Stoica: „Jutric poate ajunge oriunde, mai puțin la FCSB”

- E adevărat că FCSB îl dorește și pe Jutric? 
- Nu știu dacă îl vrea, dar ceea ce știu sigur e că Jutric mai are contract și că nu va pleca de aici fără bani, ca în cazul Cordea. Și mai știu că sigur nu va pleca la FCSB, oriunde în altă parte, da, dar la FCSB nu, în niciun caz!

- Înțeleg că sunteți supărat pe cei de la FCSB pentru cum s-au comportat în cazul Cordea! 
- Nu mi-a convenit deloc, evident că FCSB are o vină. Ar fi putut să achite ceva, o sumă de transfer!

- Vă întreb ceva și aștept un răspuns sincer: credeți că dacă Clinceni ar fi pierdut meciul direct cu FCSB, acum FCSB ar fi plătit pe Cordea? 
- Sută la sută, da!

- Deci credeți că au fost supărați fiindcă n-au câștigat acel meci! 
- Bineînțeles. Așa cum au făcut cu alți jucători, ne-ar fi plătit sigur o sumă de transfer dacă în acel meci ne-ar fi bătut! Numai că atât timp cât eu voi fi președinte aici, Clinceni va juca pe teren toate meciurile, așa cum am făcut-o și în acest play-off!

- Cu Poenaru ce se întâmplă, va rămâne la echipă? 
- Iliuță e prietenul meu de 30 de ani, mi-a promis că va continua. O să discutăm strategia, în afară de 2-3 jucători care au pretenții prea mari, cu ceilalți e OK. O să ne facem și o listă cu ce putem aduce, trebuie să avem grijă de buget fiindcă e limitat. Apropo, Primăria din Clinceni nu a alocat nici măcar un euro în ultimii 2 ani, sursele noastre de finanțare sunt din cu totul alte direcții, drepturi TV, sponsori.

VIDEO Dorinel Munteanu vorbește la GSP Live despre problemele de la FCSB: „Nici n-are rost să mai spun cine antrenează acolo”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Impresarul țintei numărul 1 din mercato a FCSB-ului îl face praf pe Becali: „A făcut o sărăcie de ofertă! Dacă băiatul vrea să fie sclavul lui Gigi, treaba lui!”

L-a „interzis” pe MM Stoica la FCSB: „M-ai întărâtat rău, ai mințit cu nerușinare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
alin_sav
alin_sav  •  27 Mai 2021, 12:52

Se numeste MITA si ar trebui sa fie investigat de catre procurori de ce este permisa asemenea transfer pe gratis daca in contract nu sunt asemenea clauze?? Iar FRF sa ia atitudine si sa verifice care e legatura intre cele doua cluburi care-si bat joc pe fata de competitie si ii strica complet imaginea si sa ia masuri daca se doreste sa dispara asemenea aranjamente in fotbal.

andrei_pepenel
andrei_pepenel  •  26 Mai 2021, 20:11
Postat de dexter pe 26 Mai 2021, 19:19

Postacii gigisti dezlantuiti! Serial nou, pe gspflix!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei_pepenel
andrei_pepenel  •  26 Mai 2021, 20:10
Postat de ticbic pe 26 Mai 2021, 18:32

Toate cluburile din Romania vor bani de la Becali!!! De ce??? Simplu: pentru ca din alta parte n-au de unde sa-i ia!!! In fotbalul romanesc, in afara de banii primariilor, ai consiliilor locale, ai ministerelor si ai societatilor de stat guvernamentale, bani privati, altii decat cei proveniti din drepturile de televizare sau din pusculita personala a lui Gigi Becali, nu exista!!! De-asta FRF si LPF sunt disperate ca inca 20 de ani de acum incolo sa castige Chefereul din Cluj sau oricare alt club atarnator la bani publici sau chiar falimentar campionatul Romaniei; pentru ca pe astia ii poate controla la discretie, din toate punctele de vedere, inclusiv juridic, politic sau financiar! E limpede ca Steaua (eu asa ii zic), club 100% privat, este in afara acestei mafii si un ghimpe in gatul acestor organisme... Nu intamplator Steaua (eu asa ii zic) a castigat campionate cand patronul era la puscarie (sistemul nu mai avea treaba cu el, ca-l considera deja "rapus"); la fel U Craiova a reusit promovarea in prima liga numai dupa ce sistemul l-a bagat la puscarie pe patronul Mititelu si l-a pierdut din vedere, considerandu-l deja terminat si invins. In fine, se pare ca traim astazi in Romania un fotbal in care 99% din cluburi functioneaza cu marca inchiriata cu ziua, cu numele castigat la licitatie, cu palmaresul stabilit de o "onorata instanta". E unic (si o anomalie evidenta) in lume si in Europa!!!

Pe cine intereseaza ce prostii scrii tu pe aici zugravule mincinos?I-ai facut curiosi si pe aia de la Automobile Bavaria si vor sa vada un x8 inmatriculat in RO ca la ei in reprezentanta n-a ajuns asa ceva asa ca poate iti iese de vreun sifon daca te duci la ei ca platesc bine pt. imagine precum multinationala aia care a inchiriat vila aia,cu de toate ca saorma,din Cotroceni.Ce mai astepti apa carbogazoasa invitatie de la Bavaria? :)))))))))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează