FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV / UPDATE FCSB cumpără de la Dinamo! Afacere de 50.000 de euro între marile rivale: „S-a ales praful de tot”

Dinamo a câștigat ultimul meci direct cu FCSB, scor 1-0 // foto: Imago
Dinamo a câștigat ultimul meci direct cu FCSB, scor 1-0 // foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 11 iunie 2021 14:57 / Actualizat vineri, 11 iunie 2021 17:51

Dinamo l-a vândut pe Mario Lăcătuș, fotbalist născut în 2004, la FCSB.

UPDATE, ora 17:55. Gabi Răduță: „S-a ales praful de tot!”

Gabriel Răduță, fostul șef al Academiei lui Dinamo, a comentat informația dezvăluită în exclusivitate de GSP.

„Eu nu știu ce se întâmplă la Dinamo, nu am mai ținut legătura cu nimeni de acolo, dar îmi pare rău de ce aud, că jucătorii crescuți de noi la Dinmo sunt vânduți pe sume modice. 

Nu se concepea așa ceva pe vremea noastră! Asta înseamnă să nu ai o strategie și un concept de promovare al jucătorilor. La Dinamo mai sunt jucători de mare perspectivă, unii în lotul echipei mari, nu la rivale! 

Eu nu am avut puterea decât să-i pregătesc până la 19 ani, când au terminat junioratul. Nu m-a ajutat nimeni de la echipa mare pentru promovarea lor, am avut mereu ușile închise! 

În acest an, au terminat junioratul jucători care pot juca la orice echipă din prima ligă: Tălmaciu, Borcea, Bani, Spînu, Florescu etc. Mai sunt jucătorii de la 2003, Floare, Amzr, Curea, Șutru, Țapurin, Badea, Ciontea sunt deja la FCSB. Pe Mitrovici (2004) l-au pierdut. 

Toate grupele sunt la pământ. Este primul an în ultimii 8 în care nu jucăm nicio finală. S-a ales praful de tot”, a declarat Răduță pentru GSP.

FCSB cumpără de la Dinamo

Dinamo este într-o situație financiară dramatică, deja se ia în calcul o nouă insolvență, în speranța că nu se va intra în faliment.

Datoriile sunt uriașe, Ioan Andone, care a fost îmbiat să devină președintele grupării, dar a evitat revenirea, vorbind de datorii de peste 7 milioane de euro! 

Jucătorii sunt neplătiți de luni bune la prima echipă, cei de la juniori sunt aproape să bifeze jumătate de an de restanțe. Plus Dusan Uhrin, antrenorii de la Academie, angajații clubului, niciunul nefiind cu banii la zi, ba, din contră, lefuri multe neprimite.

Dinamo a vândut la FCSB!

Conform surselor GSP.RO, unul dintre tinerii promițători ai „câinilor” a fost vândut marilor rivali de la FCSB. 

Iar Academia lui Gigi Becali mai poftește la câteva talente ale dinamoviștilor, dorind să profite de criza financiară a clubului din Ștefan cel Mare și a dorinței unora dintre copii de a pleca oriunde unde să aibă condiții de performanță și să mai fie și plătiți la zi. 

Chiar dacă la Dinamo vorbim de sume relativ mici, 2.000 de lei / lună salariile celor mai buni juniori.

Mario Lăcătuș, născut în 2004, mijlocaș central, component al formației U17 a dinamoviștilor, a ajuns în curtea rivalilor pentru 50.000 de euro

Este recomandat de către cei ce-l cunosc ca „tipul de mijlocaș total, face ambele faze, și de atac, și de apărare, foarte bun la construcție”. 

Mario Lăcătuș, transferat de FCSB

„Este un tânăr talentat, altfel nu se agita FCSB să-l ia cât mai repede și să dea și niște bani. 

Păi, Sergiu Hanca era cel mai bun de la prima echipă a lui Dinamo în ianuarie 2019 și a plecat pe 60.000 de euro, sumă de transfer, la KS Cracovia. 

O să auziți de acest nou nume Lăcătuș, cum de altfel s-ar putea ca mai mulți tineri de viitor de la Dinamo să ajungă la FCSB”, au povestit apropiații clubului „câinilor”.

Din păcate, copiii vor fugi de Dinamo. Vor prefera alte cluburi, din cauza politicii de la Dinamo. Tu, copil care ai visat să îmbraci tricoul alb-roșu, renunți și la bani ca să-ți îndeplinești visul, apoi te dă la Chindia, la Argeș sau mai știu eu unde și uită de tine. Cum să atragi?!

Becali cumpără jucători tineri, de potențial. Bravo lui! Încearcă! Ia de acolo, ia de dincolo. Viitorul creează jucători. CFR câștigă trofee. Dinamo ce vrea?! Din păcate, nu există o școală, măcar să dea credit tinerilor, să-i crească în câțiva ani, să le dea încredere, apoi să-și refacă brandul și să vândă bine.

- Ante Puljic, fundaș Dinamo

VIDEO. Ce au fost puși Lucian Goian și colegii săi de la Dinamo să facă în autocar: „Așa ceva nu am auzit niciodată”

Mai multe știri din Liga 1:

Stipe Vucur a semnat! Ce oficial i-a fost alături + Detaliile contractului

Dinamo a încheiat un parteneriat cu un actor important din industria ospitalității: „Încercăm să aducem Săftica la nivel european”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
demolarii
demolarii  •  19 Iunie 2021, 00:13

Fcsb are o listă de peste 100 de tineri sperante ratate in doar 16 ani de activitate. Dacă era ceva de jucător, mergea ca și Puscas ( Inter Milano) sau Chiriches (Benfica). Nu ca cei 2 ar avea cariere mari, dar sunt jucători devenit, care la 17 ani aveau talent încât convingeau echipe serioase sa le dea o sansa......cat despre vânzarea către Fcsb? .....la DDB sunt lucruri ciudate.....parca se codesc sa preia clubul. Susțin ca un proiect socios este singura alternativă pentru un fotbal de calitate, dar DDB pare mai mult foia igienică a unor persoane. Orice poveste se încheie. Frumoasa sau urâtă. Asa e omenesc. Să se termine....mai ales cand nu mai e orizont....

creeperno115
creeperno115  •  12 Iunie 2021, 22:34

De ce e stirea asta inca pe prima pagina, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steauaeuna
steauaeuna  •  12 Iunie 2021, 12:47
Postat de hermannburg pe 12 Iunie 2021, 11:36

fă-ți bă ziar și scrie ce vrei. te pune cineva să citești?

E greu, stiu dar plangi in saracia ta si spera la mai bine, nu arunca cu noroi in singura echipa care promoveaza tineri. ROMANI. Frustratule amarat.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează