FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CLUJ 1-1

„Se vorbeşte prea mult despre arbitraj!” » Erik Lincar, enervat de controversele de după meciul FCSB - U Cluj

Erik Lincar
Erik Lincar

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2022 21:18 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 21:45

Meciul dintre FCSB și U Cluj, scor final 1-1, a avut mai multe decizii de arbitraj controversate. Eric Lincar, antrenorul ardelenilor, a vorbit despre problemele tehnologiei VAR, care nu a funcționat la capacitate maximă la duelul de pe Arena Națională. 

La partida dintre FCSB și U Cluj monitorul de la marginea terenului, pe care „centralul” Marian Barbu ar fi trebuit să revadă fazele, nu a funcționat din cauza unor probleme la fibra optică care-l conectează cu mașina VAR. Asta a făcut ca greșeli mari de arbitraj să rămână nesancționate. 

Și cu VAR e ca înainte » Greșeală majoră de arbitraj în primul meci al zilei: „Ăsta e penalty și la nuntă”
VAR
Și cu VAR e ca înainte » Greșeală majoră de arbitraj în primul meci al zilei: „Ăsta e penalty și la nuntă”

Oaspeții ar fi vrut ca Sorin Șerban să fie eliminat în minutul 3, iar FCSB a considerat că trebuia să primească penalty la hențul comis de Romario Pires pe linia careului de 16 metri. 

Lincar a vorbit despre absența VAR, acesta afirmând că nu a fost informat că sistemul nu funcționează, însă consideră că trebuie să se vorbească mai mult despre jocul prestat de elevii săi decât de greșelile de arbitraj.

Erik Lincar: „Se vorbeşte prea mult despre arbitraj”

„Nu aveam de unde să ştiu (n.r. - că nu funcţionează VAR-ul), au fost şi cele două momente în care s-au anulat golurile. E un sistem nou, se mai întâmplă, poate mai e nevoie de o anumită perioadă pentru a fi implementat aşa cum trebuie. La Şerban, fiind o fază la 2-3 metri de mine, am văzut foarte clar cum a venit cu talpa pe tibia lui Tescan. 

A fost ciudat că s-a acordat cartonaş galben, nu roşu. Asta e până la urmă, am văzut că şi cei de la FCSB au avut anumite plângeri legate de VAR. Săptămâna trecută au venit cei de la CCA şi ni s-au prezentat momentele în care va interveni VAR: ofsaid, momente în careu sau goluri marcate incorect. 

Cred că se vorbeşte prea mult despre arbitraj, ar trebui să remarcăm mai mult evoluţia jucătorilor mei, care au avut determinare şi ambiţie. Toată lumea trebuie să înţeleagă că FCSB nu a avut ocazii de gol datorită acestor jucători fantastici pe care-i antrenez”, a declarat Erik Lincar potrivit Prima Sport.

O problemă tehnică a privat-o pe FCSB de penalty și cartonaș roșu cu U Cluj

Gazeta Sporturilor a aflat că monitorul de la marginea terenului, pe care „centralul” Marian Barbu ar fi trebuit să revadă fazele, nu a funcționat din cauza unor probleme la fibra optică care-l conectează cu mașina VAR.

Acest lucru a influențat puternic deciziile brigăzii de arbitri. La golul care le-a fost anulat celor de la U Cluj din cauza unui henț comis de Alexandru Chipciu a fost vorba despre o decizie de natură factuală, la care nu este nevoie ca arbitrul de centru, de pe teren, să consulte monitorul.

În schimb, la hențul comis de Romario Pires în minutul 40, când FCSB a cerut penalty, a fost o situație diferită. „Centralul” Marian Barbu nu a observat faptul că Pires a lovit mingea cu brațul, motiv pentru care nu a arătat spre punctul de la 11 metri, ci a lăsat jocul să curgă.

Arbitrii din camera VAR, Andrei Antonie și Marius Badea, l-au avertizat că se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă și eliminarea lui Pires, numai că astfel de hotărâri se încadrează în categoria de decizii de interpretare, pentru care este nevoie ca arbitrul de centru să revadă fazele.

Fiind în imposibilitatea de a revedea faza pe monitorul de la marginea terenului, Marian Barbu nu a putut să schimbe decizia luată pe teren în timp real, de a lăsa jocul liber!

+30 FOTO

Citește alte știri din Liga 1:

Adrian Mihalcea a oferit declarația primei etape: „La noi, e o variantă ieftină a VAR-ului”
FC BOTOȘANI - CHINDIA 3-2
Adrian Mihalcea a oferit declarația primei etape: „La noi, e o variantă ieftină a VAR-ului”
Incredibil! Pe cine și-au vărsat nervii cei de la FCSB pentru că sistemul VAR n-a funcționat la meciul cu U Cluj: „Fan festivaluri și drogați”
FCSB
Incredibil! Pe cine și-au vărsat nervii cei de la FCSB pentru că sistemul VAR n-a funcționat la meciul cu U Cluj: „Fan festivaluri și drogați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
johny2003
johny2003  •  19 Iulie 2022, 00:11

Se vorbeste mult de arbitraj, dar nu mai mult decit despre Fariseu si despre Memeu... Cel putin in gesepepunctro....

satyricon
satyricon  •  18 Iulie 2022, 23:56
Postat de marcelclujnapoca pe 18 Iulie 2022, 22:19

Mingea nu e cu toată circumferința în careu, iar piciorul și corpul cu centrul de greutate e în afara careului. Nu e penalty... arbitrii au luat decizia corecta.

Doamne, de unde apăreți? Inventați reguli care mai de care mai aiuritoare, mai absurde. Sper ca e la mișto comentariul, altfel e grav...

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 Iulie 2022, 22:21

Henț în afara careului și VAR nu poate interveni.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează