FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

EXCLUSIV FCSB - Universitatea Craiova nu va avea arbitru FIFA! Roș-albaștrii au avut două meciuri cu probleme cu el la centru

Meciurile dintre FCSB și Universitatea Craiova au fost mereu încrâncenate // FOTO: Imago
Meciurile dintre FCSB și Universitatea Craiova au fost mereu încrâncenate // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 19:34 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 19:53

FCSB - CS Universitatea Craiova, cel mai interesant meci al rundei din weekend a fost încredințat de Kyros Vassaras lui Adrian Cojocaru, un „central” care n-are ecuson internațional și nici experiență mare în a conduce derby-uri.

  • FCSB - Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 20.00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

Etapa următoare din Liga 1 va conține un meci care se anunță exploziv: FCSB - CSU Craiova, programat duminică seara, pe Arena Națională.

În ciuda faptului că se întâlnesc două dintre echipele care se află în lupta pentru titlu, iar disputele au fost mereu cu scântei, Comisia Centrală a Arbitrilor a luat o decizie surprinzătoare. A apelat la un „central" din afara listei FIFA pentru a oficia acest duel: Adrian Cojocaru.

Adrian Cojocaru, delegat la FCSB - CS Universitatea Craiova

Deși e de mai bine de un deceniu la nivelul primului eșalon, „centralul” gălățean n-a fost niciodată un arbitru de top. Tocmai din acest motiv nici nu a fost promovat pe lista FIFA.

În ultimii ani însă, Vassaras i-a dat din ce în ce mai multă încredere, a primit tot mai multe delegări, iar în finalul lui 2022 a avut și primul mare derby: Rapid - CSU Craiova 2-2, un meci extrem de greu de dus la final, dar s-a achitat de sarcini, motiv pentru care a fost notat cu 7 de Gazeta Sporturilor, ceea ce înseamnă că a arbitrat bine.

FCSB, două meciuri tensionate cu Adrian Cojocaru la centru

În schimb, Cojocaru a devenit pe parcursul anului 2022 ținta principală a celor de la FCSB. În principal, din cauza a două partide. 

Prima a fost FCSB - Voluntari 1-0, în ultima etapă a sezonului regulat precedent. Deși a câștigat, vicecampioana a acuzat în mod violent prestația lui și i-a imputat două decizii: nu a acordat penalty pentru FCSB la faultul lui Armaș asupra lui Tănase (minutul 75), apoi n-a văzut nici cotul în figură aplicat de Armaș lui Mamut, pentru care, de asemenea, ar fi trebuit să acorde 11 metri. 

FCSB - Universitatea Craiova nu va avea arbitru FIFA! Roș-albaștrii au avut două meciuri cu probleme cu el la centru
Adrian Cojocaru, 42 de ani, e arbitru din anul 2001 // FOTO: Imago

A doua partidă a fost cea de la Arad, cu UTA, din actuala ediție a Cupei României. S-a disputat în toamna anului trecut, iar Cojocaru a eliminat nu mai puțin de 3 fotbaliști de la FCSB: Bouhenna, Octavian Popescu și Radunovici. UTA a egalat la ultima fază, s-a terminat 2-2, iar din cauza acelui semieșec, FCSB a pierdut calificarea în „sferturile" competiției.

Universitatea Craiova cu Cojocaru la centru în acest sezon

MECINOTA GSP ARBITRU 
CSU Craiova - Farul 4-37 
Rapid - CSU Craiova 2-27 
CS Mioveni - CSU Craiova 0-17 

FCSB cu Cojocaru la centru în acest sezon

MECINOTA GSP ARBITRU
FCSB - FCU Craiova 1-15
UTA - FCSB 2-2fără notă*
Hermannstadt - FCSB 0-17

* GSP nu acordă note arbitrilor la meciurile din Cupa României

Meciul tur a conținut erori grave 

Confruntarea din prima jumătate a campionatului a avut parte de un arbitraj extrem de slab. „Central" a fost Radu Petrescu, care a comis două greșeli majore, ambele făcute în favoarea FCSB-ului. Mai întâi, n-a acordat penalty pentru gazde, la faultul comis de Haruț asupra lui Markovici, după care a inventat o lovitură de pedeapsă în favoarea roș-albaștrilor, la un duel la care Compagno mai degrabă a faultat în atac. 

În ciuda acestor erori, Universitatea Craiova s-a impus, scor 2-1. Pentru prestația pe care a avut-o în Bănie, Radu Petrescu a încasat nota 3 din partea Gazetei Sporturilor.

VIDEO Totul despre FCSB - Universitatea Craiova

Citește și: 

Fostul fotbalist de la FCSB și CSU Craiova, prezentat în Liga 1: „Cât mai multe momente memorabile în tricoul nostru!”

Surse GSP dezvăluie ce s-a întâmplat azi la Comisie » Cum a fost posibil ca Sepsi să primească o amendă mai mare decât FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
jabs
jabs  •  17 Februarie 2023, 09:22
Postat de cornelconasu pe 16 Februarie 2023, 20:09

Cojocaru, Bârsan, Feșnic, Chivulete,Călin, Barbu, Radu Petrescu !!! Ei sunt arbitri de casă ai Fcsb și Farul !!! Deaconu îi trimite cand cele două au meciuri grele pentru a nu pierde !!!

Istvan, coltzescu...Gaman...***...in trecut balaj...si lista ramane deschisa....astia ai cui sunt ????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jabs
jabs  •  17 Februarie 2023, 09:19
Postat de legio.sud pe 16 Februarie 2023, 11:05

Tu să defilezi cu diploma de prost … bă nesimțiți ați fost voi bucureștenii de când urmăresc eu fotbalul în România ( din 1973 ) , nu vă opriți din furat , mai nou au apărut și ăia din Cluj , dar duminică cu toți arbitrii și cu deaconu prezent o pățiți .

Cu clonutza ???? neah.......

cornelconasu
cornelconasu  •  16 Februarie 2023, 20:09

Cojocaru, Bârsan, Feșnic, Chivulete,Călin, Barbu, Radu Petrescu !!! Ei sunt arbitri de casă ai Fcsb și Farul !!! Deaconu îi trimite cand cele două au meciuri grele pentru a nu pierde !!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează