FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

FCSB - VIITORUL, istoria unei relații delicate » 3 meciuri controversate din ultimii ani, care au dinamitat Liga 1!

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2018 17:05

Duminică, de la 20:45, pe Arena Națională, vicecampioana FCSB primește vizita campioanei României în cel de-al 17-lea meci dintre cele două echipe în Liga 1.

Gică Hagi n-are emoții înaintea meciului de duminică seară de la București și e încrezător că echipa sa poate învinge FCSB pe Arena Națională.

"Am ajuns în play-off, unde orice echipă e puternică. Jucăm cu Steaua acum și trebuie analizați foarte bine. Trebuie văzut unde putem să-i atacăm, cum putem să o facem și bineînțeles că și jocul defensiv trebuie să-l facem perfect. Au jucători de mare valoare, dar știu că au și minusuri și o să încercăm să ne construim succesul. Avem forța și atuurile noastre și vom încerca să facem un meci foarte bun", spune antrenorul.

Până acum, de la promovarea Viitorului în Liga 1, cele două echipe s-au mai întâlnit de 16 ori, steliștii având în palmares 12 victorii, în timp ce jucătorii lui Hagi s-au impus de doar 3 ori.

De-a lungul timpului au fost mai multe meciuri controversate între cele două echipe, care au ridicat mari semne de întrebare. Primul dintre ele, chiar la primul succes al dobrogenilor în fața roș-albaștrilor, 5-2 în Ghencea, meci în urma căruia Viitorul a evitat retrogradarea.

1.60este cota caselor de pariuri ca FCSB să se impună în partida de duminică seară, în timp ce un succes al constănțenilor a primit cota 6,00 din partea bookmakerilor

"De speriat nu cred că ne sperie cineva. Cred în continuare că principalele candidate la titlu rămân, într-o ordine aleatorie, Cluj şi Steaua. Cu o şansă deosebită pentru Craiova. Acasă va fi foarte greu să piardă puncte şi în deplasare sunt convins că se va bate şi va pune probleme tuturor"
Cristian Bivolaru, președinte Viitorul

GSP.ro relatează mai jos 3 dintre cele mai controversate meciuri dintre FCSB și Viitorul:

1. Acuzații de blat și-un discurs șocant al lui Becali

Pe 19 mai 2013, Viitorul reușea să câștige fără mari emoții partida jucată pe Ghencea, 5-2.Nikolici și Rocha marcau pentru trupa lui Reghecampf, în timp ce Chițu (2), Dică, Larie și Nikolov punctau pentru echipa de la malul mării.

Steliștii s-au prezentat jenant, iar victoria de la București i-a asigurat menținerea în Liga 1 Viitorului. Deși a negat cu toată puterea varianta unui meci aranjat, imediat după meci Becali a avut un discurs uluitor: "Eu nu fac aranjamente, ăsta nu a fost niciun aranjament, niciun blat. Dar eu am voie să mă bucur pentru nașul meu. Așa am simțit! Care e problema, nu mai am voie să-mi exprim sentimentele? Le era și lor jenă de Dică, au fost niște chestii de omenie. Iancu venea de la ei...Dar nu blaturi! Nu poate să mă oprească nimeni să mă bucur pentru nașul meu. Mi-a fost frică să nu egalăm la 1-4".

Reghe a anunțat imediat după meci că nu va mai continua la Steaua, dar și-a schimbat discursul după o discuție cu patronul echipei. 

"Acest «Prâslea cel Voinic», Viitorul Constanța, acest hibrid, trebuie să rămână în Liga 1. E multă mizerie. Nu trebuie să permitem ca familia și rudele acestui oier să pună mâna pe fotbalul românesc! Patronul Stelei să tacă din gură! Este un fotbal fraudat, un fotbal falimentar"
Florin Prunea (în 2013, președinte Poli Iași)

2. Scandalul cu MM Stoica și eliminarea intenționată

Al doilea succes al celor de la Viitorul în fața Stelei a venit după un meci fantastic făcut de trupa lui Gheorghe Hagi pe teren propriu, 3-1 pe 18 martie 2017. Cele patru reușite au purtat semnătura lui Florin Coman, Vlad Morar, Carlo Casap, respectiv Denis Alibec.

Meciul s-a schimbat total din minutul 17, atunci când Tamaș a avut o intrare criminală, intenționată la mijlocul terenului și-a fost eliminat de "centralul" Ovidiu Hațegan. Sursele ziarului au dezvăluit la acea vreme adevăratul motiv pentru care Tamaș s-a cerut singur afară!

Fundașul s-a certat cu MM Stoica înainte să ia "roșu" la Ovidiu și să împuţineze șansele la titlu ale roș-albaștrilor! Directorul sportiv s-a implicat într-un conflict dintre Gabi și un alt jucător și a ajuns să fie și el "dușmanul" fundașului în vârstă de 33 de ani. În meciul de la Ovidiu a arătat că nu-și consumase nervii cu oficialul, i-a pus o talpă pe genunchi unui adversar și a luat "roșu" direct în minutul 17. 

"S-au făcut greșeli foarte mari! Gabi face un fault din spate de roșu clar. Nu mă așteptam de la el să lase echipa în 10 din minutul 17. Chiar și așa, am avut două ocazii mari până la pauză, dar așa a fost să fie. Viitorul a câștigat meritat"
Laurențiu Reghecampf (în 2017, antrenor FCSB)

3. Punctul care le-a adus titlul și arbitrajul penibil

În cele 16 întâlniri directe de până acum dintre cele două echipe, un singur meci s-a terminat la egalitate. Pe 24 aprilie 2017, golul lui Țucudean din minutul 73 aducea punctul decisiv în câștigarea campionatului de către Viitorul!

Atacantul dat afară de roș-albaștri a marcat dintr-o fază de excepție, o minune într-o partidă în care echipa lui Reghecampf a condus-o și de care și-a cam bătut joc cu ratări greu de priceput.

De această dată cel mai controversat personaj al partidei a fost arbitrul Radu Petrescu, care a avut un arbitraj rușinos! Acesta le-a refuzat o steliștilor două lovituri de la 11 metri, prima la un fault clar asupra lui Momcilovici, iar cea de-a doua când Alibec a fost atacat în careu de către Țâru. 

"Eu zic că cel mai penibil în seara asta a fost arbitrajul! Am avut două penalty-uri în prima repriză, cu tot cu ocaziile ratate eu zic că 4-0 pentru noi era scorul corect la pauză. Ar trebui să vină arbitri de afară!"
Laurențiu Reghecampf (în 2017, antrenor FCSB)

  • FCSB - Viitorul se joacă duminică, de la ora 20:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Martie 2018, 06:50
Postat de minell73 pe 09 Martie 2018, 17:50

Daca eram o tara precum Italia, ambele echipe erau retrogradate. La noi merge. Infractorii inca fac legea in fotbal. Culmea e ca tot ei sunt opariti si striga hotii.

daca eram o tara precum Italia, aveam doar liga 2,3 si 4, ca erau toate retrogradate!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Martie 2018, 06:48
Postat de ando89 pe 09 Martie 2018, 18:39

Legea lui Om spune că intensitatea competiției în Liga 1 este direct proporțională cu tensiunea aplicată de fin și invers proporțională cu rezistența nașului și a altor parteneri de mercato:))

Legea lui Ohm spune: esti Ohm cu mine, sunt Ohm cu tine! :D

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Martie 2018, 06:45
Postat de undergrant pe 09 Martie 2018, 21:13

De data asta va fi 3-2, fiindca se tem sa nu se intoarca la "mititica". Daca erau vremuri mai linistite se "bagau" la un 5-4, ca sa traga si nashu' si finu' folos maxim... Vor avea viata grea si Craiova, si CFR, cu clanu' incumetrit.

cred ca vorbesti sa te afli in treaba! istoria recenta spune ca Viitorul nu a mai stat capra cu FCSB in timp ce CSU a facut-o de cate ori a avut ocazia , pe unde a avut ocazia!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează