FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Decizie la Înalta Curte » Omul care a ajutat-o pe FCSB în 2013 a scăpat de acuzații, deși a recunoscut că e vinovat și primise închisoare cu executare

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 15:40 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 16:22

Omul de afaceri Viorel Hrebenciuc (70 de ani) a scăpat de procesul din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva.

Potrivit Libertatea, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis încetarea procesului, pe motiv că faptele s-au prescris. Decizia vine la 8 ani de la trimiterea dosarului în judecată. 

Și la doi ani de când Curtea De Apel Brașov a dispus pedepse între doi și 7 ani cu executare. Printre cei condamnați se aflau și Viorel Hrebenciuc și fiul lui, Andrei, care au primit 2 ani de închisoare, cu executare.

Cât îl costă pe Gigi Becali să repare Rolls Royce-ul de 400.000 de euro izbit în șanț: „Astea valorează mult de tot”
ROLLS ROYCE
Cât îl costă pe Gigi Becali să repare Rolls Royce-ul de 400.000 de euro izbit în șanț: „Astea valorează mult de tot”

Viorel Hrebenciuc a scăpat de condamnare

Acum, decizia luată de Curtea de Apel Brașov a fost anulată. Prescrierea a intervenit ca urmare aplicării deciziei Curții Constituționale și a faptului că au trecut 8 ani de la începrea procesului.

În dosar, procurorii au spus că 43.227 de hectare de teren forestier din județul Bacău au fost retrocedate ilegal lui Paltin Sturdza, în defavoarea Romsilva. Prejudiciul calculat de DNA în acest caz se ridică la peste 300.000 de euro. 

În fața judecătorilor, Viorel Hrebenciuc a declarat că a acceptat să intervină pe lângă funcționarii unor instituții din Bacău pentru ca Paltin Gheorghe Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare.

Viorel Hrebenciuc un apropiat al lui Gigi Becali

Viorel Hrebenciuc a fost președintele Consiliului de Administrație al clubului Steaua la jumătatea anilor '90. Când Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea echipei de fotbal Steaua, Hrebenciuc participa la Adunarea Generală în care s-a decis ca Păunescu să devină președintele clubului.

+5 FOTO

Cum a ajutat-o familia Hrebenciuc pe FCSB în 2013

În vara lui 2013, când FCSB a traversat probabil cel mai dramatic moment, Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei, au avut un rol decisiv în păstrarea echipei pe linia de plutire. 

Gigi intrase în închisoare, iar condamnarea primită în cazul „Valiza” a determinat UEFA să deschidă o procedură disciplinară în care să judece dacă echipa trebuie sau nu să fie exclusă din Europa.

Atunci, FCSB urma să joace preliminarii în Champions League. Viorel Hrebenciuc i-a cerut avocatului său, Nicolae Mergeani, unul dintre cei mai bine cotați în domeniu, să se ocupe de dosarul de apărare al clubului la Nyon. Mergeani a avut câștig de cauză, iar Hrebenciuc a anunțat încă de atunci că nu a solicitat nicio sumă de bani din partea lui Becali pentru acest serviciu.

Totodată, fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, a convins firma de asigurări City Insurance să devină sponsorul principal la FCSB, tot în 2013. După 8 ani de colaborare, respectiva firmă a intrat în faliment.

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în dosarul Giga TV

În vara lui 2022, Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea condiționată a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, după ce acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV. 

Anchetatorii au susținut la acea vreme că Hrebenciuc a făcut demersuri pentru ca membrii CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ștefan.

Hrebenciuc a rămas aproape de FCSB 

După eliberarea din închisoare, Hrebenciuc a fost surprins tot mai des lângă FCSB, în deplasările din cupele europene.

El a participat la meciul cu Dunajska Streda în turul III din Conference League (2022), la meciul cu Silkeborg (2022), dar și la partida cu CSKA 1948 Sofia (2023).

VIDEO Dumitru Dragomir, impresii după FCSB - FCU Craiova: „Nu mi-a plăcut nimic!”

Citește și: 

Dumitru Dragomir și-a expus planul, după ce Talpan l-a propus șef la CSA Steaua » Primele măsuri pe care le-ar lua: „L-aș aduce imediat”

Daniel Boloca, mesaj SFIDĂTOR: „Am făcut o greșeală când am jucat pentru România. Nu înțelegeam nimic, dădeam din cap și râdeam ca prostul”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (8)
garywise
garywise  •  15 Noiembrie 2023, 17:21
Postat de grigs1981 pe 14 Noiembrie 2023, 18:46

Gigi,hai ,bai,nu te mai ascunde,sau esti curajos numai la TV...Voi toti infractorii ati dat acatiste sa plece Codruta...si explicatia cu MCV-ul...l-au ridicat pentru ca mai multi,din alte tari,l-au cerut si la ei,ca este nevoie!!!

deci MCV-ul se da cu imprumutul la alti? nu poti sa faci MCV pe mai multe tari?:)))

Mondo
Mondo  •  14 Noiembrie 2023, 18:27

FCSB cuib de criminali. Avem nevoie de mai multe reprotage, emisiuni, articole, cu hoti si criminali. Pina la urma ajunge Becali presedinte.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează