FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Mititelu vrea un antrenor care a eșuat la ultimele 3 cluburi » Vine deja suspendat

Marius Croitoru, 43 de ani, vine la FCU Craiova după 3 eșecuri la rând, unul chiar la clubul lui Adrian Mititelu, unde n-a rezistat nici 4 luni sezonul trecut.
Marius Croitoru, 43 de ani, vine la FCU Craiova după 3 eșecuri la rând, unul chiar la clubul lui Adrian Mititelu, unde n-a rezistat nici 4 luni sezonul trecut.

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 13:30 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 09:43

Marius Croitoru, 43 de ani, e dorit la FCU Craiova după 3 eșecuri la rând, unul chiar la clubul lui Adrian Mititelu, unde n-a rezistat nici 4 luni sezonul trecut.

Croitoru ar putea începe în curând al doilea mandat pe banca lui FCU Craiova, după cel de la startul campionatului precedent. Știrea a fost publicată de site-ul ediție.ro, care aparține chiar lui Mititelu, și distribuită de patronul clubului pe Facebook.

Marius Croitoru încă nu e antrenor cu acte în regulă, nu poate ocupa oficial postul de A1. Așadar, Paul Răducan ar rămâne cel mai probabil „principal” la FCU Craiova, pe hârtie, urmând ca preparatorul fizic Dan Vasilică și „secundul” Florin Drăgan să părăsească staff-ul tehnic al oltenilor

Iată motivele » De ce urmează o ședință de urgență la FCSB
FCSB
Iată motivele » De ce urmează o ședință de urgență la FCSB

Marius Croitoru semnează cu FCU Craiova după 3 chixuri în serie

Croitoru a reușit numai la prima experiență ca antrenor, la FC Botoșani, mandatul desfășurat între 2019 și 2022. I-a calificat de două ori pe moldoveni în play-off, iar în stagiunea de debut în Liga 1, 2019-2020, a terminat pe 4 cu Botoșani, cea mai bună clasare din istoria clubului. 

Aceste rezultate l-au adus inclusiv în atenția celor de la FCSB, iar cariera lui Croitoru părea una promițătoare. Numai că Marius a clacat în serie după plecarea de la FC Botoșani.

Prima dată a eșuat la FCU Craiova, pe care a lăsat-o pe locul 12 după 13 etape. Apoi, tot pe parcursul stagiunii anterioare, Croitoru a preluat-o pe FC Argeș. În etapa a 15-a, adică înainte de venirea lui Marius, piteștenii se clasau pe 11. După runda cu numărul 29, ultima a lui Croitoru ca antrenor în Trivale, Argeșul era pe loc direct retrogradabil, 15.

În vară, Croitoru a crezut că-și relansează cariera odată cu întoarcerea la FC Botoșani. Dar n-a calculat bine, fiind demis după doar două puncte acumulate în 5 etape

Iftime și-a dorit să aibă un antrenor cu licență Pro și l-a numit pe Dan Alexa. Inițial, finanțatorul Botoșaniului afirma că Marius Croitoru va rămâne angajatul clubului, însă acesta a declinat propunerea și a încheiat toate legăturile cu gruparea din nordul țării. 

Mititelu vrea un antrenor care a eșuat la ultimele 3 cluburi » Vine deja suspendat

Marius Croitoru la ultimele 3 experiențe în Superliga

CLUBPERIOADĂM / V / E / Î*
FCU Craiovaiunie-octombrie 202213 / 4 / 3 / 6
FC Argeșoctombrie 2022 - martie 2023 14 / 1 / 7 / 6
FC Botoșaniiunie-august 20235 / 0 / 2 / 3

*Meciuri / Victorii / Egaluri / Înfrângeri

Marius Croitoru vine suspendat 

Primul suspendat pentru cumul de cartonașe din noul sezon nu a fost un fotbalist, ci Marius Croitoru. Cunoscut pentru temperamentul vulcanic, tehnicianul a văzut 4 cartonașe galbene în primele 5 etape și nu va putea sta pe bancă la primul meci de la revenirea în activitate.

A primit al 4-lea „galben” în partida Dinamo - FC Botoșani 1-0 și n-a mai apucat să-și ispășească pedeapsa la moldoveni, întrucât a fost dat afară imediat după înfrângerea de pe „Arcul de Triumf”.

Adrian Mititelu îl criticase dur pe Marius Croitoru

În urmă cu un an, Adrian Mititelu îl critica vehement pe Marius Croitoru, nemulțumit de cum a lucrat antrenorul în Bănie. 

„Nu a gestionat bine pregătirea echipei. Croitoru a fost angajat să facă treabă, i s-au asigurat toate condițiile, a primit un lot foarte valoros și a început bine. Dar a terminat prost. 

Echipa n-are energie, a fost vlăguită. Nu știu ce antrenamente s-au făcut. De fapt știu! Echipa nu poate să alerge, se sufocă! Asta se întâmplă când faci greșeli, când dai echipa pe mâna unor oameni care nu au experiența necesară, care trăiesc din basme și din lauda presei. Eu am greșit, nu trebuia să mă iau după alții și să dau echipa pe mâinile unor nepricepuți, pentru că mi-a lăsat-o în genunchi! 

I-am dat mână liberă lui Croitoru, ce salariu a vrut el, bani la semnătură, i-am făcut toate poftele! Ce să mai fac eu? El singur a plecat, a spus că nu mai are nicio soluție”, declara patronul lui FCU Craiova în octombrie 2022.

Mă surprinde că Mititelu îl recheamă pe Croitoru. Probabil au nevoie reciproc unul de celălalt. Croitoru nu vrea să iasă din circuit. Dacă faci pauză, te uită lumea, iar Mititelu nu cred că se mai mulțumește cu play-out-ul. Altfel, nu avea mari probleme, e pe locul 9, nu e la retrogradare. Croitoru a plecat în primul mandat pentru că are ideile lui, el vrea posesie, joc combinativ, dar îți trebuie jucători pentru așa ceva. 

- Rodion Cămătaru

7 antrenoria rulat Mititelu de la revenirea echipei în Superliga: Adrian Mutu, Flavius Stoican, Eugen Trică, Nicolo Napoli (în două mandate), Marius Croitoru, Joao Janeiro și Nicolae Dică

VIDEO. Jean Vlădoiu, despre Marius Croitoru: „Să mă ferească Dumnezeu să mai lucrez cu asemenea antrenor! Nu mi-a plăcut absolut nimic”

Mai multe articole de actualitate: 

Eugen Neagoe, instalat oficial astăzi: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”
ANTRENOR
Eugen Neagoe, instalat oficial astăzi: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”
Viorel Moldovan, încântat de un internațional român: „E 10 clase peste Gvardiol”
DECLARAȚIE
Viorel Moldovan, încântat de un internațional român: „E 10 clase peste Gvardiol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
legio.sud
legio.sud  •  09 Octombrie 2023, 19:45
Postat de maradona79 pe 09 Octombrie 2023, 18:46

Mititelu e un prost.

Spune asta discipolilor lui ( kuba , george.br , 1fcu, tivirelli , nea mărin , etc. ) noi știm deja .

legio.sud
legio.sud  •  09 Octombrie 2023, 19:41
Postat de mattteo pe 09 Octombrie 2023, 18:59

Numai in capul.vostru de la GSP a esuat Croitoru. Anul trecut pe vremea asta cand era la U Craiova si era furat in meciul direct cu CSU era considerat cel mai bun antrenor fin tara, toata lumea zicea la televizor.. Apoi e drept e a plecat de la Craiova ca nu a mai mers treaba (dar a avut echipa cu Bauza accidentat si cu Bahassa de abia adus- tot de el-, normal ca nu aveau rezultate). Iar la FC Arges nu ma porniți....aia e o echipa distrusa de Prepelita. Asa echipa care sa marcheze asa putine goluri rar am vazut. Ocupasera un loc 6 o data la mustata cu Botosaniul dar in mod normal erau echipa de locurile 9-14. Era sigur ca se vor duce in jos, cu sau fara Croitoru. Nu avea ce sa faca acolo. A incercat sa aduca jucatori, aia care erau pe vremea lui Prepelita erau atroce de slabi. La Botosani in vara asta am ramas surprins ca a adus doar vreo 3-4 jucatori, atat, din care jucau 1-2. Nu a avut bani sa faca transferuri. Ba i-a plecat si Mihai Roman, iar Mailat e accidentat pe termen lung. Cine sa dea gol?

Lasă gargara și sună-l tu pe mititelu pt. că vedem că ești mâna lui dreaptă și spune-i că nu are licența pro și s-ar putea să nu mai ajungă sau dacă mititelu mărinimos cum este îl plătește degeaba până își ia licența ( prin Martie anul următor ) !

Adyda
Adyda  •  09 Octombrie 2023, 19:35

Doi mititei cu muștar…..

Vezi toate comentariile (12)
Comentează