FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Olguța Vasilescu a făcut anunțul » Pe ce stadion se va juca până la urmă derby-ul Olteniei, FCU Craiova - CSU Craiova

Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova
Foto: facebook/liaolgutavasilescu
Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova Foto: facebook/liaolgutavasilescu

Articol de - Publicat marti, 31 august 2021 13:33 / Actualizat marti, 31 august 2021 18:56

Derby-ul marilor orgolii dintre FCU Craiova și CSU Craiova, programat în weekend-ul 2-3 octombrie, se va desfășura până la urmă în Bănie, pe stadionul „Complex Sportiv Craiova”, fostul „Ion Oblemenco”.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (46 de ani), într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor. „Sperăm să începem montarea gazonului în pauza competițională”, a precizat edilul.

Liga 1 se va întrerupe în octombrie, după etapa a 11-a, atunci când are loc mult așteptata confruntare, pentru  meciurile pe care echipa națională a României le va disputa în preliminariile CM 2022, cu Germania (8 octombrie) și cu Armenia (11 octombrie).

Olguța Vasilescu a risipit astfel zvonurile potrivit cărora s-ar încearca mutarea derby-ului într-un alt oraș pentru a se evita manifestările ostile ale fanilor FCU împotriva sa. 

Primarul Craiovei a devenit ținta fanilor formației lui Mititelu, după ce a susținut înființarea echipei CSU, în 2013, cu sprijinul PSD și al lui Mircea Sandu direct în Liga 2.

Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova, nu era sigur ieri că derby-ul cu rivala CSU Craiova se va disputa în Bănie. Întrebat de jurnalistul Gabi Safta, în cadrul unei emisiuni pe Facebook, dacă simte că se încearcă faptul ca derby-ul orașului să nu se dispute la Craiova, oficialul a răspuns:

„Nu m-am gândit la asta. Dacă cineva o face asta înseamnă că e meschin și plin de interese personale. Cum să nu lași un meci între două echipe din același oraș să se desfășoare în orașul lor? Mi se pare absurd. 

În România se poate întâmpla orice, dar sper să nu se întâmple acest lucru. Nu știu ce e în mintea celor de la Primăria Craiovei. Au spus că vor să schimbe gazonul în octombrie”

Meciul FCU Craiova - CSU Craiova, din etapa a 11-a, se joacă în Bănie

Lia Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova, a anunțat în urmă cu două săptămâni că gazonul de pe stadionul din Bănie va fi schimbat din nou în luna octombrie, deoarece suprafața de joc s-a deteriorat foarte mult.

„Fără îndoială, gazonul trebuie înlocuit și din cauza faptului că, la nivelul solului, temperaturile din ultimele luni au fost de 55 de grade, dar și pentru că s-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică. 

În loc de două meciuri pe lună, s-au jucat și cinci pe lună, iar distanța dintre meciuri, care trebuie să fie de două sătămâni, uneori n-a fost nici de două zile.

În aceste condiții, am început deja să lucrăm la documentația de atribuire pentru gazon, iar eu consider că undeva în luna octombrie vom putea schimba gazonul. Vreau să precizez că nu există garanție pentru gazon! 

E un bun consumabil, care va trebui înlocuit ori de câte ori va fi necesar. Dacă nu se termină procedura de achiziție până în pauza competițională, vom notifica ambele echipe să găseacă un stadion unde să joace. 

Am făcut demersuri la Liga Profesionistă de Fotbal să mutăm temporar cele două echipe pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare.

 Cei de la Ligă au spus că e mult mai bine să găsim o altă variantă pentru echipe, adică ele să fie mutate pe unul dintre cele două stadioane apropiate, la Târgu Jiu sau Severin.

Va fi tot gazon hibrid. Din câte înțeleg, în zona periferică a gazonului, va fi doar sintetic. Asta au solicitat inclusiv echipele”, declara Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei

Olguța Vasilescu fusese atacată că ar vrea să scoată meciul în afara Craiovei

În urmă cu câteva zile, Nicolae Giugea, fost prefect din partea PNL al Craiovei, a acuzat-o pe Lia Olguța Vasilescu, primarul PSD al orașului, că vrea să schimbe gazonul în mod intenționat înainte de disputa CSU Craiova –FCU Craiova.

Olga, fotbalul și microbiștii În 2019 Primăria Craiova a plătit 600.000 de euro pentru a schimba gazonul de pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Olga a spus atunci în gura mare că noul gazon are o garanție de 8 ani. Ca în povești, cei 8 ani au trecut în 2. Pentru că după 2 ani, Olga anunță că noul gazon trebuie schimbat iar. Alți bani (din buzunarele craiovenilor), altă distracție.
 De ce schimbă Olga gazonul? 
Prima explicație ar fi că 600.000 de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei și că de garanția de 8 ani s-a ales praful. 
A doua ține de faptul că pe 2 octombrie va avea loc meciul dintre CSU și FCU Craiova. Iar Olga nu uită că în 2013 un stadion întreg a umilit-o. Și pentru a nu mai păți și acum asta, a preferat să arunce pe geam 600.000 de euro și să îi alunge din oraș pe craiovenii care vor să vadă meciul. 
Aici s-a ajuns în Craiova – Olga alungă din oraș toți microbiștii și dacă spune cineva ceva ea răspunde cu tupeu : „Sunt primar și fac ce vreau!” – Nicolae Giugea

FCU Craiova - CSU Craiova se joacă în Bănie. Olguța: ”Nu aveam cum să declar acum doi ani că are garanție gazonul 8”

Primarul Lia Olguța Vasilescu a replicat: ”Eu nu aveam cum să declar acum doi ani că are garanție gazonul 8 (!?!?!) ani, fiindcă nu eram primar ca să vorbesc despre vreo achiziție a Primăriei și aș fi știut, oricum, că nici la asfalt nu se dă o garanție atât de mare, mai ales că vorbim de un bun consumabil! Nu am spus niciodată că cele două echipe nu vor juca pe stadion în octombrie, pe 2, ci că vom schimba gazonul în pauza competițională din octombrie, care e ulterioară primei săptămâni, iar dacă procedura de achiziție nu va fi gata până la pauza competițională, vom proceda la schimbarea gazonului mai târziu, adică în noiembrie și abia atunci echipele vor trebui să se mute pe alte stadioane, cât va dura operațiunea respectivă”.

Gazonul mixt, pus acum 2 ani

În luna noiembrie 2019 a fost pusă actuala suprafață de joc, înlocuind gazonul foarte prost de care a avut parte stadionul la inaugurare.

Unul dintre oamenii care au ajutat la schimbarea gazonului a fost Victor Pițurcă, antrenorul din acel moment al Universității Craiova: 

„Acest gazon hibrid e din Grecia. Gazonul este excelent. Aveam opțiunea să-l aducem din Olanda sau din Grecia. S-a ales varianta Grecia”, spunea tehnicianul la acea vreme.

Citește alte știri de actualitate:

Dan Petrescu a semnat și a fost anunțat oficial la CFR Cluj

Protocol fără precedent în Liga 1: fotbaliștii, însoțiți de câini înaintea meciurilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (132)
badeadorian
badeadorian  •  31 August 2021, 22:52
Postat de george.br pe 31 August 2021, 22:47

"N-ai de ce" sa denaturezi??:))) Ghicesc la tine potential pentru o conversatie civilizata. Faptul ca apelezi la expresii jignitoare te face sa te simti mai "barbat"?

Are clar potential !!! ... Si acum este momentul glumei : El este terente1 !! :)))

badeadorian
badeadorian  •  31 August 2021, 22:50
Postat de terente1 pe 31 August 2021, 22:46

Nu sunt gras nici la propriu, nici la figurat, nici fudul. Sa nu fi nici tu fudul ca nu e bine. Iti scrisesem si o poezie la un articol despre Rapid dar mi-a sters-o cenzura prolecultista.

Asta este ...daca nu ai gasit alta rima !!! :)) ..Lasa Rapidul in pace ...Un om de valoare si cultura , pe numele lui -Ioan Chirila- , a spus despre Rapid ca este ''un greiere care a cantat mereu ca fotbalul nostru poate sa fie mai bun decat este'' ... De mare actualitate in zilele noastre ....

george.br
george.br  •  31 August 2021, 22:47
Postat de terente1 pe 31 August 2021, 22:41

Ce tot o aburesti aici? Ti-am spus adevarul, n-am de ce sa denaturez. Stie toata lumea, tot incearca unii si altii sa ti-l spuna si tu, nu si nu. Bagi capul in nisip ca nu cumva sa stii cum s-au petrecut lucrurile. Ti-am raspuns la intrebarea cu tinutul, hai sa-ti spun pentru mintea ta, raspunsul e da. Tin pana si cu echipa asta a lui Mititelu care e o echipa personala, n-are absolut nici cea mai vaga legatura ce vechea echipa.

"N-ai de ce" sa denaturezi??:))) Ghicesc la tine potential pentru o conversatie civilizata. Faptul ca apelezi la expresii jignitoare te face sa te simti mai "barbat"?

Vezi toate comentariile (132)
Comentează