FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Adrian Mutu și-a găsit decar: „Are multă calitate, nu rămâne mult timp în Liga 1” + Când vor aduce oltenii un atacant: „N-am găsit la banii oferiți de Mititelu”

Francois Marquet, la balon // foto: Imago
Francois Marquet, la balon // foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 21 august 2021 08:08 / Actualizat sambata, 21 august 2021 17:48

Mircea Rednic, omul care l-a debutat la Standard pe Francois Marquet, consideră că mijlocașul belgian va aduce calitate în linia mediană la FCU Craiova. „Mutu are acum multe soluții la mijloc. Poate să joace cum vrea: 4-4-2, 4-3-3 sau 4-1-4-1”. 

Mijlocașul belgian Francois Marquet (26 de ani) a fost adus să coordoneze jocul creativ pe care Adrian Mutu încearcă să-l imprime nou-promovatei din Bănie. Mircea Rednic (59 de ani) îl cunoaște foarte bine pe fotbalistul care a jucat sezonul trecut la KV Oostende, formație retrogradată din prima ligă din Belgia. 

"Puriul" l-a promovat la Standard Liege, de la academia clubului, pe când fotbalistul avea doar 18 ani.

Mircea Rednic, despre ultimul transfer făcut de FCU Craiova

"Francois este mijlocaș ofensiv, de creație, de picior drept. Este decar, elimină om din joc, are ultima pasă, bate bine loviturile libere. Va aduce multă calitate la mijloc. Mutu n-avea un mijlocaș care să paseze precum Francois. E mult mai ofensiv decât Van Durmen, care este o furnică, dar care poate și el să mai dea o pasă bună, un șut la poartă", i-a descris Rednic pe ultimii doi fotbaliști belgieni transferați în Bănie, prin intermediul fiicei sale, Luana.

Nici unul nu intră însă în calculele lui Mutu pentru partida cu CS Mioveni, de luni. "Abia la începutul săptămânii viitoare le vor fi eliberate cărțile verzi", explică fostul antrenor al FCU Craiova din 2004, stabilit în Belgia.

Cine sare din schemă?

"Puriul" crede că Francois Marquet se va impune repede și va atrage atenția cluburilor din străinătate. Postul căpitanului Dragoș Albu, feblețea lui Adrian Mititelu, este în pericol. "Părerea mea e că Francois nu va rămâne mult timp în Liga 1, la cum îl știu eu. L-am văzut foarte determinat, chiar mi-a plăcut

A avut ceva probleme după ce au divorțat părinții. Era foarte atașat de tatăl său. A trecut printr-o perioadă mai grea, dar s-a mai liniștit, are o prietenă. Francois era cam cel mai talentat din generația lui. L-am promovat la Standard Liege, în 2013, cu Michy Batshuayi".

Tehnicianul a mai spus că Marquet se poate adapta pe mai multe poziții, în funcție de sistemul de joc la care va apela Adrian Mutu: "Poate evolua în spatele vârfurilor sau în stânga la mijloc, dacă joacă cu trei în față. Eu zic că FCU va avea un mijloc foarte tare. Și Asamoah e bun. Mutu are acum soluții să joace cum vrea el, 4-4-2, 4-3-3, 4-1-4-1".

FCU are lot de play-off. O perioadă va fi mai dificil, nou-veniții au nevoie de timp să se acomodeze, unii n-au ritm. Mutu a făcut treabă bună, din ce am văzut, ca organizare de joc. Și asta contează. Nu iau gol, adversarii nu-și creează foarte multe ocazii.

- Mircea Rednic

14 achizițiia făcut FCU în această vară: un portar, cinci fundași, patru mijlocași, două extreme și doi atacanți

De ce transferă Adrian Mititelu belgieni la FCU Craiova

FCU are în prezent 6 fotbaliști belgieni în lot, Huyghebaert, Baeten, Asamoah, Sidibe, Van Durmen și Marquet. 

"Adrian Mititelu a fost foarte mulțumit de Jérémy Huyghebaert, și a dorit și alți belgieni. Sunt profesioniști, corecți, fără figuri. Știe că eu și Luana am adus mereu jucători buni, care se încadrează în bugetele din România, care au și perspectivă", a explicat Rednic, rămas în relații bune cu patronul FCU Craiova, după colaborarea din 2004. 

Tehnicianul a explicat ce-i atrage pe belgieni la Liga 1: "În Belgia sunt ceva probleme cu banii. În afară de cluburile mari, restul nu prea au salarii bune".

Mircea Rednic: "Ondaan nu e rău"

Rednic spune că a încercat să le găsească și un vârf celor de la FCU: "N-am găsit un atacant bun la banii pe care îi oferă Adrian Mititelu. Și nu vrem să aducem orice". "Puriul" are însă referințe bune despre olandezul Terell Ondaan: 

"Nu e rău. Am văzut că postul lui principal ar fi extremă, dar a zis că în ultima perioadă a jucat vârf. Informațiile despre el sunt bune. Și eu zic că le-ar trebui un vârf-pivot, care să țină de minge, acolo, la careu. Adrian Mititelu e disponibil, dar vrea să vadă cum merg cei transferați și după aia analizează. N-are rost să cumperi numai de dragul de a cumpăra. Mititelu e foarte echilibrat și se implică, nu se face nimic fără el". 

Adrian Mititelu conduce clubul din închisoare, prin intermediul fiului său Adrian Mititelu jr.

Cum poate arăta FCU Craiova după ultimele achiziții: Mogoșanu - Negru, Kovacici, Diallo, Huyghebaert - Pop, Marquet, Asamoah - Sidibe, Ondaan, Bauza

Citește mai multe știri din Liga 1:

Mihai Iosif dă toate calculele peste cap! Antrenorul lui Rapid, cel mai bun debutant în Liga 1 din ultimul deceniu

Gol de la 55 de metri în Farul - Dinamo! Eroarea care a făcut posibilă reușita

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
george.br
george.br  •  22 August 2021, 15:41
Postat de kuba pe 21 August 2021, 09:17

Sa revină Compagno și poate scăpăm de lentul Balan. Dragoș Albu trebuie sa se maturizeze și sa își dea seama ca postul de titular nu este sigur! Mai rămânem cu o problema la Negru care este slab pe faza defensiva! Ușor ușor începem sa arătam ca o echipa adevarata de fotbal. Cred cu tărie ca in retur o sa avem de spus un cuvânt greu in campionat! Forța FCU Craiova 1948! Forța Mutu!

De acord ca am putea arata ca o echipa adevarata, cu conditia ca lui Mutu sa i se acorde credit in continuare. Se pare insa ca i se cam pregateste debarcarea deja. Ar fi o mare eroare....

gallant.brigada.alcatraz
gallant.brigada.alcatraz  •  21 August 2021, 15:27

Pentru o echipă ce vrea să se mențină în Liga 1, transferurile pe care le-a făcut staff-ul Craiovei, sunt bune. Orice vine din afară este mai bun decât ce avem prin România.

pain89
pain89  •  21 August 2021, 14:18

daca ostende a retrogradat atunci si st.liege si anderlecht si brugge au retrogradat cu ei daca inca joaca in aceeasi liga, doar ce a dat dragus un asist in meciul cu ei. misinforamtorilor

Vezi toate comentariile (7)
Comentează