FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Marius Croitoru, sub presiune » E în aceeași situație în care a fost Mutu înainte ca Mititelu să-l concedieze

Marius Croitoru, antrenor FCU Craiova // foto: Cristi Preda
Marius Croitoru, antrenor FCU Craiova // foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2022 23:20 / Actualizat duminica, 21 august 2022 23:56

După 6 etape, Marius Croitoru (41 de ani) a strâns doar 7 puncte, la fel ca Adrian Mutu în startul sezonului trecut. FCU Craiova e pe 11, iar primul obiectiv interimar îi dă fiori: locurile 1-8 după 10 etape.

Adrian Mititelu speră ca Marius Croitoru să ducă FCU Craiova la nivelul următor. Adică în play-off și de acolo în Europa. 

După înfrângerea surprinzătoare suferită vineri, 0-1 cu Petrolul, la Târgu Jiu, formația din Bănie a ajuns să aibă după 6 etape același bilanț pe care l-a realizat și cu Adrian Mutu în primele 6 jocuri din sezonul precedent: 7 puncte, două victorii, un egal și trei înfrângeri.

Neymar, Messi și Mbappe au scris istorie în doar 9 secunde! » „Cel mai rapid gol de când facem noi măsurătorile!”
LIGUE 1
Neymar, Messi și Mbappe au scris istorie în doar 9 secunde! » „Cel mai rapid gol de când facem noi măsurătorile!”

Impactul lui Croitoru este în acest moment de 1,17 puncte per meci, sub media reușită în sezoanele regulate în care a dus-o pe FC Botoșani în play-off: 1,4 în 2020/2021, respectiv 1,5 în 2019/2020.

Obiectivul care-l presează pe Marius Croitoru

Precum Croitoru, Mutu a fost adus cu mult entuziasm la Craiova și a avut același obiectiv, locurile 1-6. Patronul l-a demis însă pe „Il Fenomeno” după doar 11 etape, nemulțumit că echipa se afla pe locul 13, cu 9 puncte, și se îndepărtase de play-off.

Același pericol îl pândește și pe Marius. FCU se află pe locul 11, iar următoarele patru meciuri sunt esențiale: UTA (d), Sepsi (a), U Cluj (d) și Rapid (a). 

De ce? Pentru că primul obiectiv interimar stabilit de Mititelu lui Croitoru este ca echipa să fie clasată în primele 8 locuri după 10 etape. Acum este în afara lui, pe 11. O altă clauză vizează clasarea pe poziție de play-off la finalul turului.

Sunt mai multe clauze și de o parte, și de alta, nu doar cea de a fi în primele 8 după 10 etape. Dacă ești cu echipa pe locul 9-10 crezi că te ține cineva? Nu te ține nimeni în România dacă nu ai rezultate.

- Marius Croitoru, antrenor FCU Craiova, în iulie

Declarație de dragoste din partea lui Adrian Mititelu

După eșecul surprinzător cu Petrolul, Adrian Mititelu i-a transmis un mesaj de susținere nelimitată lui Croitoru. 

„Eu sunt foarte mulțumit de Marius Croitoru, sincer, și sunt convins că echipa va juca în play-off anul acesta. Eu cred foarte mult în chestia asta, iar în play-off va fi una dintre echipele bune. Dacă, Doamne-ferește!, se întâmplă să nu ajungem acolo, că orice se poate în fotbal, asta nu înseamnă că nu vom mai colabora. 

Până acum, munca lui m-a cucerit. M-a surprins, este mult mai bun decât credeam când l-am angajat. Este imposibil să nu ne atingem obiectivul, la munca pe care o face și lotul pe care îl are, la condițiile pe care le avem”, a declarat patronul FCU, recunoscut ca un adevărat malaxor de antrenori. 

Adrian Mititelu a schimbat 4 antrenori

Aceleași garanții le-a primit și Mutu. „Postul lui Mutu nu e în pericol. Nu e adevărat că ne gândim să-l dăm afară. Nu va fi demis nici dacă pierde cu FCSB, Botoșani și CSU”, a declarat Adrian Mititelu, în septembrie 2021, înaintea derby-ul cu FCSB din etapa a 9-a, când Craiova era pe 12. 

„Briliantul” a fost dat afară după 0-2 cu rivala din Craiova. În sezonul 2021/2022, trupa din Bănie a fost pregătită de 4 tehnicieni: Mutu, Stoican, Trică și Napoli. 

Greu fără Juan Bauza

Problemele pentru Marius Croitoru au început să apară după accidentarea suferită de Bauza, în finalul partidei cu FCSB (1-1). În locul mijlocașului ofensiv argentinian, antrenorul lui FCU i-a folosit pe Bahassa, Iancu și Marquet, toți cu prestații neconcludente în spatele vârfului Compagno. 

Trei meciuri fără Bauza, două înfrângeri și o victorie. Și Adrian Mutu a resimțit absența lui Bauza, indisponibil 5 etape.

Adrian Mutu în sezonul 2021/2022 la FCU Craiova

EtapaAdversar
1CFR Cluj (d) 2-3
2Dinamo (a) 1-0
3FC Voluntari (d) 1-2
4Clinceni (d) 2-1
5Chindia (a) 0-0
6Mioveni (d) 0-1

Marius Croitoru în sezonul 2022/2023 la FCU Craiova

EtapaAdversar
1Farul (d) 1-2
2CFR Cluj (a) 3-1
3FCSB (d) 1-1
4CSU Craiova (a) 1-2
5FC Argeș (d) 2-0
6Petrolul (a) 0-1
Marius Croitoru, sub presiune » E în aceeași situație în care a fost Mutu înainte ca Mititelu să-l concedieze

VIDEO » Kyriakos Papadopoulos, fundașul celor de la FCU Craiova, despre experiența în România

Mai multe știri din Liga 1: 

Fotbalistul din Liga 1 a refuzat-o pe FCSB și explică de ce: „Nu vreau să lucrez cu oameni precum Gigi Becali. Nu plec nicăieri!”

Încă un antrenor din Liga 1, la un pas să fie demis » Flavius Stoican e favorit să-i ia locul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
houri.10
houri.10  •  24 August 2022, 16:57

*dați... Știu ca astia de la Booveni oricum nu se prind dar încercăm să scriem corect.

houri.10
houri.10  •  24 August 2022, 16:54

Napoli... Sau trica... Da-ți cu zarul.

CraioveanuM
CraioveanuM  •  24 August 2022, 16:20

Sä nu ne grăbim. Nu intrăm în primele 6 campionatul ăsta nu e tragedie. Croitoru trebuie păstrat în funcție și de la anul vom devenii mai puternici.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează