FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

„Curățat” de fundașii centrali » Cum a pierdut Adrian Mutu puncte importante la FCU Craiova

FCU Craiova - CSU Craiova 1-2 // foto: Imago
FCU Craiova - CSU Craiova 1-2 // foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 16:58 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 23:21

Adrian Mutu (42 de ani) a pierdut 7 puncte din cauza unor gafe comise de stoperii Kovacic și Diallo. Primul are pe conștiință două penalty-uri, cu Farul (1-1) și cu CS Mioveni (0-1), iar al doilea un 11 metri cu FCSB (0-1) și eroarea din care CSU a deschis scorul.

Înfrângerea cu CSU Craiova i-a fost fatală lui Adrian Mutu. Antrenorul de 42 de ani a demisionat astăzi de la FCU Craiova, după ce nou-promovata a pierdut fără drept de apel derby-ul local cu marea rivală, scor 0-2, duminică seară.

Adrian Mititelu susținea că „nu ne gândim să-l dăm afară pe Mutu”

Despărțirea s-a produs de comun acord, asta în ciuda faptului că patronul Adrian Mititelu transmitea în urmă cu două săptămâni că Mutu nu va fi dat afară, chiar dacă echipa va pierde cu FCSB, cu FC Botoșani și cu CSU Craiova.

„Am văzut ce a scris Gazeta. Postul lui Mutu nu e în pericol. Nu e adevărat că ne gândim să-l dăm afară. Nu va fi demis nici dacă pierde cu FCSB, Botoșani și CSU”, a declarat Adrian Mititelu la GSP Live, vineri, 17 septembrie.

Din această triplă, Mutu a luat doar un punct (1-1, la Botoșani), FCU fiind învinsă pe teren propriu atât de FCSB (0-1), cât și de CSU Craiova (0-2). Adrian a ajuns astfel la 7 partide fără victorie pe banca oltenilor (3 remize și 4 eșecuri), iar nou-promovată a alunecat pe locul 13 în Liga 1, cu 9 puncte, după 11 etape. În mandatul lui Mutu, FCU a obținut doar două victorii, 1-0 cu Dinamo (acasă, 26 iulie) și 2-1 cu Clinceni (deplasare, 7 august).

Ca fotbalist am fost norocos, dar ca antrenor nu prea.

- Adrian Mutu, antrenor

Kovacici și Diallo l-au ”curățat” pe Adrian Mutu

Adrian Mutu a pierdut puncte importante din cauza unor greșeli mari comise de stoperii Kovacic și Diallo. CSU Craiova a deschis scorul dintr-o gafă incredibilă a lui Bradley Diallo, care s-a încurcat în minge la marginea propriului careu de 16 metri. 

Același Diallo a comis penalty-ul din care FCU a pierdut meciul cu FCSB (0-1), fiind sancționat pentru intrarea imprudentă asupra lui Valentin Crețu. 

Cu Farul (1-1), trupa lui Mutu a pierdut două puncte tot din cauza unui fault comis în careu de Dominik Kovacic. La 1-0 pentru olteni, fundașul croat a fost păcălit de Chițu, care a căzut și a scos lovitura de la 11 metri din care trupa lui Hagi a egalat. 

Cu o etapă înainte, FCU pierduse 3 puncte la Mioveni, dintr-un penalty produs tot de Kovacic, care l-a bruscat pe Rusu.

Sidibe, transferul cu cele mai multe goluri

Adrian Mutu a preluat echipa înaintea startului acestui sezon, după ce Eugen Trică, cel care a promovat-o pe FCU Craiova, a fost demis. Lotul a fost complet remaniat, iar în vară au fost făcute 14 transferuri. 

Portarul Armin Gremsl, jucătorii de câmp Dominik Kovacic, Pedro Machado, Marko Gajic, Sorin Bușu, Vlad Achim, Juan Bauza, Mamadou Bagayoko, Benjamin Van Durmen, Samuel Asamoah, Terell Ondaan, Sekou Sidibe, François Marquet și Hugo Vieira. 

Din cele 8 goluri marcate de FCU Craiova, jumătate au fost reușite de nou-transferați: Sidibe (2), Bauza (1) și Hugo Vieira (1). 

Patru străini au dispărut din lotul înregistrat la LPF, luna trecută, după ce GSP a dezvăluit că oltenii nu respectă criteriile de eligibilitate. Președintele Marcel Pușcaș este pe făraș pentru această greșeală.

E vorba despre Armin Gremsl, Mamadou Bagayoko, Pedro Machado și Hugo Vieira, ultimul autor al golul victoriei din partida cu Dinamo.

Rezultatele înregistrate de FCU Craiova în Liga 1, cu Mutu antrenor

  • 2-3 cu CFR Cluj (deplasare), etapa 1 
  • 1-0 cu Dinamo (acasă), etapa 2 
  • 1-2 cu FC Voluntari (deplasare), etapa 3 
  • 2-1 cu Clinceni (deplasare), etapa 4 
  • 0-0 cu Chindia (acasă), etapa 5 
  • 0-1 cu Mioveni (deplasare), etapa 6 
  • 1-1 cu Farul (acasă), etapa 7 
  • 0-1 cu FC Argeș (deplasare), etapa 8 
  • 0-1 cu FCSB (acasă), etapa 9 
  • 1-1 cu FC Botolani (deplasare), etapa 10 
  • 0-2 cu CSU Craiova (acasă), etapa 11

Adrian Mutu, cel mai slab din Liga 1 

Adrian Mutu e la a doua experiență ca tehnician pe prima scenă. Precedenta a fost la FC Voluntari, când a condus echipa în doar 9 etape. 

În cele 20 de meciuri de Liga 1, Mutu are un palmares foarte slab: patru victorii, șase egaluri și 10 înfrângeri. De fapt, procentajul victoriilor e sub 25%. E pe ultimul loc între cei 16 „principali” care s-au aflat pe bancă inclusiv în etapa a 8-a.

Cariera lui Adrian Mutu de antrenor

EchipaPerioada
FC Voluntariaprilie - iunie 2018
Al Wahda tineretseptembrie 2018 - iunie 2019
România U21decembrie 2019 - aprilie 2021
FCU Craiovaiunie 2021 - octombrie 2021

Citește mai multe știri despre FCU Craiova: 

Conducerea FCU Craiova are două variante de antrenor care l-ar putea înlocui pe Adrian Mutu

Sancțiuni după derby-ul din Craiova! 7 suporteri au fost amendați și interziși pe stadion

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
geogeo
geogeo  •  04 Octombrie 2021, 19:18

Nu e niciun secret ca daca n-ai "coloana vertebrala" de valoare la echipa (portar, fundasi centrali, mijlocas/mijlocasi defensivi si varf), nu vei castiga nimic, decat din intamplare. Becali a jucat in ultimii vreo 6 ani cu fundasi centrali lipsa sau improvizati si n-a castigat nimic. La Mutu a fost si mai grav, n-a avut fundasi centrali, n-a avut vreun mijlocas solid in afara lui Dragos Albu (care va fi de multe milioane in curand, peste Razvan Marin) si n-a avut varf. Sidibe e fotbalist, dar n-are cu cine in fata. La FC U Craiova nu e lot valoros, e o adunatura cu unii jucatori bunicei si cam atat. Sidibe, Dragos Albu, Negru si poate Asamoah sunt OK. Restul...Nu e vinovat Mutu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează