FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Decizie forțată la FCU Craiova: revine ca titular în noul sezon » Cum poate arăta primul „11” cu FCSB

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 13:27 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 15:47

FCU Craiova va începe noul sezon cu portarul Robert Popa, 20 de ani, titular. Acesta a devenit prima opțiune a oltenilor pentru regula U21, astfel că Ionuț Gurău (24 de ani) va putea apăra numai într-o formulă de echipă în care își va face loc un alt jucător de câmp sub 21 de ani.

  • FCU Craiova - FCSB se joacă duminică, 16 iulie, de la 21:30, la Târgu Jiu. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport

Popa a început titular și campionatul trecut, dar a fost scos din poartă cu scandal, și înlocuit de Gurău, când mijlocașul Dragoș Albu a devenit prima opțiune de jucător U21.

FCU Craiova, singura echipă din Superligă fără antrenor! Planul lui Adrian Mititelu + cine va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB
FCU Craiova
FCU Craiova, singura echipă din Superligă fără antrenor! Planul lui Adrian Mititelu + cine va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB

În sezonul 2023-2024, pentru regula U21 sunt eligibili jucători născuți după 1 ianuarie 2002.

Jucătorii U21 din lotul lui FCU Craiova pentru sezonul 2023-2024

Astfel, pe lângă Robert Popa ceilalți jucători U21 din lotul FCU Craiova sunt Marius Ciobanu (mijlocaș dreapta/20 ani), Alexandru Blidar (mijlocaș stânga/20 ani), Mario Enache (portar/19 ani), Mario Ilie (extremă/16 ani).

Cum ar putea arăta FCU Craiova cu FCSB

R. Popa - Negru, Paramatti, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, Vl. Achim, Van Durmen - Baeten, Chițu, Bahassa

Juan Bauza este suspendat cu FCSB

Oltenii nu vor putea conta la derby-ul cu FCSB pe căpitanul Juan Bauza, suspendat o etapă după eliminarea din barajul cu CFR Cluj (0-1).

Adrian Mititelu speră să-l vândă în această vară pe mijlocașul argentinan, pentru cel puțin 3 milioane de euro.

A fost război mediatic între Răzvan Popa și FCU Craiova

În februarie 2023, între Robert Popa și conducerea clubului a avut loc un adevărat război mediatic. Portarul a vrut să plece de la FCU Craiova, nemulțumit de statutul de rezervă, și a susținut că nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei de din cauza amenințărilor lui Adrian Mititelu jr.

Pentru că nu a mai apărat la FCU Craiova, Robert Popa a ratat convocarea la turneul final Euro 2023 Under 21 din România și Georgia.

„Totul a început când eram accidentat. Eram în lojă, alături de 15-20 de persoane, la meciul nostru cu CSU Craiova, din retur, iar în pauză a venit la mine Adrian Mititelu jr. și mi-a spus pe un ton golănesc: "Popică, nu-mi place de tine că ești cel mai slab portar din istoria Craiovei. Avem 50 de goluri luate! Nu o să mai joci niciodată la echipa asta, te fac eu pe tine, eu sunt patron!

După vreo două-trei zile, tata l-a sunat pe Adrian Mititelu. Nea Adi i-a spus lui tata că își cere scuze, că băiatul lui a greșit, și l-a asigurat că nu o să am nicio problemă. Sincer vă spun că îmi este și frică să mă mai duc la antrenamente. Pentru că Adiță m-a amenințat că mă face el pe mine.

Dacă mi se asigură integritatea corporală la antrenamente și că nu o să pățesc nimic la acțiunile echipei eu mă voi prezenta până la rezilierea contractului. Mă tem pentru că Mititelu junior are astfel de episoade, să se ia de jucători. Au fost atâtea cazuri. A sărit și la bătaie. Nu pot să le dau numele acelor jucători. Unii nu mai sunt la echipă, alți mai sunt", a povestit Robert Popa, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Adrian Mititelu, în februarie 2023: „Tot ce susține Răzvan Popa reprezintă doar invenții și lucruri neadevărate!”

Patronul Adrian Mititelu a spus că nu e nimic adevărat. „Tot ce susține Popa reprezintă doar invenții și lucruri neadevărate! Sunt stupefiat de ceea ce poate să spună, el va trebui să probeze toate aceste mizerii, o să-l acționez în instanță pentru calomnie și defăimare!".

La rândul său, președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, l-a criticat aspru pe Popa, într-o scrisoare deschisă.

„Cei din generația ta aveți marea șansă a beneficiului unei reguli impuse și injuste. E și un dezavantaj însă în ce vă privește: Obilgalitivitatea de-a juca, nu duce neapărat la progres. Mai degrabă la plafonare.

Nimănui nu i-a plăcut concurența, eu însumi făcând în viață mari greșeli pe care ulterior le-am regretat. Cred că adevăratul motiv al dezertării tale este acest prim obstacol intervenit în viața ta și nu vorbele sau ne-vorbele patronului Mititelu. Ești un copil frumos și deștept, dar nu unicul! Duckadam, Voinescu, Lung, Stelea, Prunea, toți au transpirat mai mult decât tine!".

Citește și alte articole de actualitate:

Claudiu Florică internat în spital, după ce a fost lovit pe trotuar de o autoutilitară în această dimineață » GSP a aflat cum s-a produs accidentul

Decizie VITALĂ la Dinamo! Vestea venită astăzi: ce se întâmplă cu transferurile

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  06 Iulie 2023, 20:09

Il cheama ROBERT Popa, dar nu avem ziaristi. E criza mai mare decat de fotbalisti.

gabytzu88
gabytzu88  •  06 Iulie 2023, 17:57
Postat de legio.sud pe 06 Iulie 2023, 16:39

1 Ianuarie 2002 , fii mai atent la ce citești !

Cred ca au gresit ei pentru ca uite ce scrie sus la acest articol Publicat joi, 06 iulie 2023, 13:27 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 15:47 (actualizat la 3 min dupa comentariul meu )

legio.sud
legio.sud  •  06 Iulie 2023, 16:39
Postat de gabytzu88 pe 06 Iulie 2023, 15:44

Cum Albu nu e Under 21 daca el atunci cand a inceput anul avea 21 de ani.Anul trecut Tarnovanu ,Screciu ,Petrila etc. toti aveau 21 de ani la inceputul anului si erau considerati jucatori Under.Chiar nu pricep ce si cum.Anul trecut erau considerati Under 21 jucatorii nascuti dupa 1 ianiarie 2000 iar acum 1 an mai tarziu sunt considerati jucatori Under dor jucatorii nascuti 1 ianuarie 2003 ,cum naiba vine asta.

1 Ianuarie 2002 , fii mai atent la ce citești !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează