FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - UTA

VIDEO Rednic a trezit-o pe „Bătrâna Doamnă” » UTA a câștigat în Bănie și a trecut peste FCU Craiova

Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova
Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 16:13 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 18:41

UTA Arad a reușit a treia victorie a acestui sezon al Superligii după ce a învins-o pe FCU Craiova, scor 3-2, în etapa #14.

Pe un stadion impunător, cu o capacitate de 31.000 de locuri, imnul "Cântec pentru Oltenia Eterna Terra Nova" răsună foarte straniu doar cu niște pete răzlețe prin tribune. Așa par văzuți cu cadrul larg cei 3.005 de spectatori declarați de organizatori. 

Prima repriză a meciului FCU Craiova - UTA, marcată de trei faze de arbitraj » Marian Barbu a avut nevoie de ajutorul VAR în două rânduri
FCU CRAIOVA - UTA ARAD
Prima repriză a meciului FCU Craiova - UTA, marcată de trei faze de arbitraj » Marian Barbu a avut nevoie de ajutorul VAR în două rânduri

FC Unica Craiova a ajuns să aibă mai mulți fani pe rețele, unde se ceartă de mama focului cu patronul Adrian Mititelu (55 de ani). La primul său meci său pe teren propiu, antrenorul Giovanni Costantino (39 de ani) nu a putut conta pe trei oameni de bază: Leo Lacroix, suspendat, Bauza și Baeten, cu probleme medicale. 

Italianul a improvizat în centrul defensivei cu Compagnucci, lângă Henriques, l-a titularizat fundaș dreapta pe Negru. În față, a renunțat la experimentul Blănuță și l-a lăsat pe Chițu vârf, acolo unde dă randament. Jibril Ibrahim a fost titular în premieră în Superliga, premiu pentru golul din etapa trecută de la Iași.

Chițu și atât!

Craiova a deschis scorul, prin Chițu (29), care s-a demarcat excelent în gura porții și a înscris cu capul din plonjon, după o centrare de manual a lui Bahassa. Golul a fost validat după ce arbitrul VAR, Ionuţ Coza, a analizat un duel aerian între Compagnucci și Luckassen și a stabilit că fundașul Craiovei nu a faultat. 

O decizie controversată! Tabela arată 1-0 pentru gazde, deși arădenii rateseră câteva ocazii importante. Cea mai mare, bara lui Fabry (27), la care Gurău fost spectator. UTA a continuat să joace și a reușit să răstoarne scorul până la pauză.

Penalty acordat de VAR

Gurău, preferat în locul "under-ului" R. Popa, a comis-o la un corner din minutul 33. Portarul a vrut să boxeze mingea, dar l-a lovit cu pumnii în cap pe Freitas, mai rapid cu o fracțiune de secundă. "Central" Marian Barbu n-a simțit din prima infracțiunea și a acordat penalty aibia după ce colegii din camera VAR l-au trimis să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. 

Fabry a egalat cu o execuție precisă de la punctul cu var, 1-1. Oltenii au resimțit șocul. Negru și Compagnucci au fost amețiți de Fabry și de Micovschi, care a centrat perfect în careu, de unde Ofosu a prins un voleu de zile mari, la rădăcina barei, fără speranțe pentru Gurău. UTA a intrat meritat cu 2-1 la cabine.

La ultima fază, gazdele au cerut și ei penalty, pentru henț la Căpușă, dar VAR a considerat că fundașul avea mâna pe lângă corp.

Nori negri pentru Costantino

Repriza secundă a fost la fel de alertă. FCU a egalat, 2-2, după un cadou făcut de puștiul Mihai (19 ani) lui Van Durmen, care s-a trezit cu mingea la 2-3 metri de poartă și a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Arădenii nu s-au mulțumit cu egalul și au reacționat imediat. 

Luckassen s-a descotorosit ușor de cei doi stoperii și de dublajul lui Negru și i-a pus mingea pe tavă lui Micovschi, doar să o bage în plasă. La 3-2, UTA a fost preocupată mai mult să închidă jocul, în timp ce Craiova s-a zbătut în gol. Arădenii au câștigat meritat și i-au băgat sub ei pe oltenii lui Mititelu, predându-le acestora locul de baraj. 

Visurile de play-off al juveților se transformă în griji pentru evitarea retrogradării. Îl așteaptă zile grele pe Giovanni Costantino.

8goluri, 3 pase decisive şi un penalty scos sunt realizările lui Aurelian Chiţu din acest sezon, vârful oltenilor fiind jucătorul cu cele mai multe contribuţii ofensive din campionat

Final: FCU Craiova - UTA 2-3

  • Au marcat: Chițu '29, Van Durmen '60 / Fabry (Penalty) '37, Ofosu '41, Micovschi '64
  • Cifra oficială: 3005 spectatori

FCU Craiova - UTA, echipele de start

FCU CRAIOVA: Gurău - Negru, Compagnucci, Henriques, Padula - Buta, V. Achim - Bahassa, J. Ibrahim, Van Durmen - Chițu
REZERVE: R. Popa - Mascarenhas, S. Sidibe, D. Albu, Asamoah, V. Pop, Blidar, Blănuță, A. Iordache
ABSENȚI: Lacroix (suspendat), Bauza (indisponibil)
ANTRENOR: Giovanni Costantino

UTA: Iacob - Căpușă, Conte, Stolnik, Abeid - Fabry, M. Costa, C. Mihai - Ofosu, Luckassen, Micovschi 
REZERVE: Kucher - Benga, D. Rodrigues, D. Dumitrașcu, R. Stanciu, Stahl, R. Pop, G. Cooper, Marku
ANTRENOR: Mircea Rednic

Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş - Braşov), A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel - Argeş), A2: Vornicu Adrian (Iaşi), Arbitru VAR: Coza Ionuţ (Cernica - Ilfov), Arbitru AVAR: Tunyogi Ferencz (Zalău - Sălaj)
Stadion: Complex Sportiv Craiova

Cele mai interesante informații înainte de meci

Două victorii (3-1 FC Voluntari, 4-0 Farul), un egal (1-1 FC Hermannstadt) şi patru înfrângeri au înregistrat oltenii pe teren propriu în ediţia curentă, meciurile jucate de aceştia „acasă" fiind printre cele mai spectaculose disputate în campionatul actual, în ele înscriindu-se 31 de goluri (golaveraj 15-16). 

În precedentele două sezoane, FCU 1948 şi UTA s-au mai întâlnit de şase ori în principala competiţie internă, arădenii s-au impus de două ori, un joc a fost câştigat de craioveni, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate. 

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 19 mai 2023, UTA Arad-FC U Craiova 1948 1-1, goluri marcate de Virgiliu Postolachi, respectiv Benjamin Van Durmen.

VIDEO. Conferința de presă a lui Giovanni Costantino înaintea partidei

VIDEO. Ce a declarat Mircea Rednic înaintea de meci

Citește și:

Panduru, despre haosul de la FCSB: „Jucătorii sunt terminați psihic! Aleargă singuri și termină pe 2”
PETROLUL - FCSB 2-2
Panduru, despre haosul de la FCSB: „Jucătorii sunt terminați psihic! Aleargă singuri și termină pe 2”
Becali a răbufnit după Petrolul - FCSB » A dat de pământ cu 9 jucători în direct: „Pe el nu o să îl mai vedeți”
Petrolul - FCSB
Becali a răbufnit după Petrolul - FCSB » A dat de pământ cu 9 jucători în direct: „Pe el nu o să îl mai vedeți”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (30)
istet10
istet10  •  29 Octombrie 2023, 22:04

Sa va vedeti ce bataie le da dinamovistilor.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  29 Octombrie 2023, 18:58

Și uite așa clona se pregătește de matineu!

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  29 Octombrie 2023, 18:47

"FC Unica Craiova a ajuns să aibă mai mulți fani pe rețele, unde se ceartă de mama focului cu patronul" :))) cand si gsp rade de clona :))) online isi pot face sute de clone.pe stadion nu merge din pacate :)))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează