FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV Fiul unui fost atacant din Liga 1, următorul pariu al lui Hagi la Farul?! „E «decar», arată bine! Are calități și perspective mai mari decât am avut eu”

Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com +7   FOTO
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2022 15:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 15:33

„Magnet” pentru juniorii de perspectivă din toată țara, Academia lui Gheorghe Hagi a făcut o tradiție în ultimii ani din șlefuirea copiilor proveniți din familii de fotbaliști. Ultimul nume propus și descoperit de oamenii „Regelui”? Patrick Dulcea, „decarul” de la U17, fiul fostului atacant Adrian Dulcea. 

După ce a debutat în prima ligă nume precum Răzvan Marin, Denis Drăguș, Alexi Pitu, Nicolas Popescu sau chiar pe fiul său, Ianis, toți cu părinți posesori ai unor cariere importante în fotbalul românesc, Gică Hagi mai are în vizor un tânăr jucător pe care să-l arunce în „focurile” primei divizii. Este vorba despre fiul lui Adrian Dulcea, o figură cunoscută în fotbalul românesc din prima parte a anilor 2000.

Fiul lui Adrian Dulcea, următorul pariu al lui Hagi la Farul?! Portret: „Are calități și perspective mai mari decât am avut eu”

Patrick Dulcea a împlinit 17 ani în februarie, e „decarul” și unul dintre liderii generației sale de la Farul și tocmai ce a cucerit alături de „marinari” Cupa și Supercupa României la respectiva categorie de vârstă. Convocat și la naționala U17, mijlocașul ofensiv așteaptă acum un semn de la Hagi pentru a face mult așteptatul pas spre prima ligă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro, tatăl său, Adrian Dulcea, i-a făcut portretul jucătorului de la Farul, dezvăluind lucruri inedite despre acesta, dar și cum Patrick l-a luat total prin surprindere la un meci al naționalei U17. 

Adrian Dulcea: „Patrick mi-a spus că vrea să facă totul pe picioarele lui”

„Patrick e un copil care vrea să reușească singur. E foarte setat pe acest lucru. Crede-mă, nu mă lasă să iau legătura cu nimeni, cu niciun antrenor! Mi-a spus că vrea să facă totul pe picioarele lui. Câteodată, ca părinte, am impresia că sunt prea neimplicat. 

Joacă mijlocaș ofensiv sau mijlocaș lateral, e decar. La vârsta lui, are calități și perspective mult mai mari decât aveam eu, așa văd lucurile.

Una peste alta, sunt foarte mulțumit de felul în care Patrick a evoluat.  E acolo de trei ani și jumătate (n.r. - la Farul) și a progresat foarte mult. Arată bine și o spun din perspectiva antrenorului, nu a părintelui. 

Să speram că vor apărea rezultatele și la nivel de seniori. E aproape să facă pasul. A fost foarte aproape să fie luat acum în lotul echipei mari, în pregătire. Nu l-au luat încă, dar eu sunt mulțumit de el, lăsăm lucrurile să curgă natural”, mărturisește Adrian Dulcea, pentru Gazeta Sporturilor. 

Ca orice părinte, mi-aș dori să fiu mai implicat, dar el vrea să reușească singur. Acum două luni, a fost convocat la naționala U17, la Mogoșoaia. Nici nu m-a lăsat să stau în tribună, am urmărit meciul din parcare. Sunt mulțumit de cum evoluează lucrurile acum, vedem apoi ce va fi. 

- Adrian Dulcea

Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
+3 FOTO

Sfaturile lui Adrian Dulcea pentru fiul său: „Dacă vrei să te duci spre marea performanță, trebuie să te sacrifici”

Dulcea jr. se află de mai bine de trei ani la Academia din Ovidiu, tatăl său povestind cum a ajuns să fie selectat Patrick de către oamenii lui Hagi, dar și cum au gestionat părinții plecarea acestuia de acasă.

„A fost văzut la o selecție. Inițial, selecția a avut loc la nivel de județ, apoi la nivel național. Domnul profesor Lucian Burchel l-a observat, el era la Academie în perioada respectivă. A mers acolo, apoi am fost contactați, ne-au întrebat dacă-l mai lăsăm 10 zile în bază pentru o serie de antrenamente și jocuri. 

Ulterior, m-a sunat Zoli Iașko (n.r. - oficial la clubul lui Hagi), mi-a spus că Patrick le place și că trebuie să mai facă un test psihologic pe la Bucuresti. Apoi, am fost întrebat daca sunt sau nu de acord cu transferul. 

A fost greu pentru familie. Soția a slăbit 8 kilograme în primul an când a plecat...E singurul copil, vă dați seama. Dar eu sunt obișnuit, știam ce presupune acest lucru. Dacă vrei să te duci spre marea performanță, trebuie să te sacrifici”, mai spune Dulcea senior. 

Adrian Dulcea: „Dacă nu face pasul la Farul, e pregătit pentru orice altă echipă”

Cu ochii unui antrenor, Adrian Dulcea a identificat apoi care ar fi punctele forte ale Academiei lui Hagi și cum se diferențiază proiectul „Regelui” de alte școli concurente din țară. Fostul atacant e sigur că lucrurile dobândite de fiul său la Ovidiu îi vor fi de folos în carieră și dacă pasul către prima echipă a „marinarilor” nu va veni niciodată. 

„E instruit foarte bine în academia de acolo. Și dacă nu reușește să facă pasul acum la Farul, indiferent unde s-ar duce, are cunoștințe clare și e pregătit pentru orice altă echipă. Dacă mă întrebi dacă asta e cea mai bună academie din țară, eu spun de două ori «da»! 

Știu cum se lucrează acolo, totul merge în baza unui concept clar. Lucrurile nu sunt lăsate la voia întâmplării, copiii se dezvoltă la toate aspectele. Lucrez cu juniori de vârsta lor și știu ce se întâmplă în cadrul altor școli. Pe partea de instruire, diferențele sunt vizibile, mari (n.r. -  față de alte academii)

A plecat de aici pentru că nu eram mulțimit de felul în care era instruit. Acum, sun încântat de modul în care au evoluat lucrurile cu el, de fiecare dată spre bine”, mai spune fostul atacant. 

FOTO / Imagini cu Patrick Dulcea în acțiune

Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
+3 FOTO
  • Sursă foto: farulconstanta.com

Adrian Dulcea, nume cunoscut în prima ligă

Adrian Dulcea, fost atacant la FC Argeș, Gloria Bistrița, Gyor, CFR Cluj sau Jiul Petroșani, a strâns 10 goluri în 79 de apariții în prima ligă. A făcut parte din lotul piteștenilor în sezonul 2008-2009, la finalul căruia formația alb-violetă a fost retrogradată în „B” în urma dosarului „Mită pentru Arbitri”, caz de corupție provocat de Cornel Penescu, patronul de la acea vreme. 

Fiul unui fost atacant din Liga 1, următorul pariu al lui Hagi la Farul?! „E «decar», arată bine! Are calități și perspective mai mari decât am avut eu”
Adrian Dulcea, într-un duel cu Cosmin Moți / Sursă foto: Arhivă GSP

Dulcea a fost extrem de apreciat în cei cinci ani petrecuți la Pitești și a rămas unul dintre preferații suporterilor din istoria recentă a echipei. El a și antrenat-o pe FC Argeș în perioada în care echipa se reinventa după faliment. Unul dintre momentele de vârf din cariera fostului atacant a fost reprezentat de o „dublă” reușită în poarta lui Dinamo, într-un meci de pomină câștigat de piteșteni cu 5-2 în fața „câinilor”.

În prezent, Dulcea o antrenează pe Unirea Bascov, o formație argeșeană din cel de-al treilea eșalon. Tot el se ocupă și de echipa U19 a celor de la Bascov, cea care a câștigat recent Campionatul Național U19.

Citește și alte știri de actualitate:

OFICIAL Farul a mai transferat un jucător de la FCSB! Contract pe 3 ani

Acționarul Rapidului anunță alte două transferuri pentru echipa vișinie

Liga 1 se întărește, Craiova doarme » Ce transferuri s-au făcut în Liga 1 + Situație stranie la CSU și FCU

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
stefan..
stefan..  •  20 Iunie 2022, 22:09

Inca unul "slefuit" de regele *** al fotbalului românesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lulu
lulu  •  20 Iunie 2022, 18:41
Postat de corectorul pe 20 Iunie 2022, 18:19

Ce vorbesti, d omle, nu stie Hagi sa slefuiasca! Ia spune ne tu cum, cat si ce „slefuiesti„?

I-a șlefuit Hagi de toți sunt ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigimarga2
gigimarga2  •  20 Iunie 2022, 18:38

La cum a slefuit Hagi talentele pâna acum ,Dulcea ăl mic e in pericol mare

Vezi toate comentariile (14)
Comentează