FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Cine îl mai înțelege pe Mititelu? » „Stoican? Cine e ăsta? N-am auzit de el. Trădătorul să ocolească Craiova!"

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 09:03 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 11:36

Flavius Stoican (44 de ani) a primit încrederea familiei Mititelu și este noul antrenor al celor de la FCU Craiova. Preia nou-promovata după 11 runde, de pe locul 13 în Liga 1.

Fost căpitan la Universitatea Craiova, Stoican a ajuns la un acord până la finalul sezonului cu Adrian Mititelu, aflat în acest moment în închisoare. Mutarea poate fi considerată însă una total surprinzătoare, ținând cont de ce spunea patronul FCU Craiova despre Stoican în trecut. 

Adrian Mititelu: „Stoican să ocolească cât mai des oraşul Craiova”

În 2008, când Stoican încă juca fotbal și a spus că este gata să îmbrace din nou tricoul Craiovei, Adrian Mititelu a reacționat dur la adresa acestuia. Patronul oltean nu îl iertase pentru că a ales să plece în 2002 la Dinamo, făcând parte din grupul de jucători ai Universității dus de Gigi Nețoiu la rivala alb-roșie.

„Stoican? Cine e ăsta? N-am auzit de el. A, fundașul dreapta... N-ar mai putea să joace la Universitatea Craiova nici dacă ar plăti milioane anual pentru asta. 

Face parte dintr-un grup de jucători care a arătat că trădarea nu are limite. Îl rog să nu mai pomenească în viața lui numele Universității și ar fi bine ca pe viitor să ocolească cât mai des orașul Craiova”, spunea Adrian Mititelu într-o declarație în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Cine îl mai înțelege pe Mititelu? » „Stoican? Cine e ăsta? N-am auzit de el. Trădătorul să ocolească Craiova!
Flavius Stoican, în tricoul lui Dinamo

58 de meciuria antrenat Stoican la Dinamo, în două perioade: septembrie 2013 – noiembrie 2014 și martie-mai 2015. A mai fost antrenor și la Dinamo 2

36 de partidea jucat Stoican la Dinamo, în două perioade: 2002-2003 și 2007-2008

Stoican își încalcă principiile: „Să preiei pe cineva la jumătatea sezonului îți iese numai cu șansă mare” 

În martie 2021, Stoican dezvăluia că nu este adeptul ideii de a prelua o echipă în timpul campionatului, explicând cum a refuzat o ofertă să plece în Arabia când era la Dinamo.

„Cu Dinamo a mers atât de bine, încât am avut discuții să plec în Arabia Saudită. Vasile Turcu mă întreba dacă sunt sănătos la cap.

Am refuzat un salariu de zece ori mai mare. Dacă plecasem la drum, nu puteam renunța. Să plec în timpul campionatului e cea mai mare greșeală. Să preiei pe cineva la jumătatea sezonului îți iese numai cu șansă mare. Am avut oferta de 30.000 de dolari pe lună. Și prietenii îmi spuneau că nu sunt sănătos la cap!”, spunea Stoican la Radio Gold FM.

A negociat cu omul lui Pițurcă

Adrian Mititelu a ajuns la varianta Stoican după ce a fost refuzat de Eugen Neagoe. A vrut să-l instaleze pe „Geană” deși antrenorul este un apropiat al lui Victor Pițurcă și rudă a fostului selecționer. Scandalul cu Piți din 2011 a condus apoi la dezafilierea Craiovei de către FRF. Neagoe a fost „secund” la echipă în acea vreme. 

Flavius Stoican, ex-fotbalist și antrenor Dinamo: „La Craiova am jucat cel mai mult. La alte echipe doar câte un an jumate”

Flavius Stoican era liber de contract după ce s-a despărțit de Viitorul Târgu Jiu, iar o mutarea în Bănie i-ar putea relansa  cariera. În ultimii ani, olteanul a pregătit echipe din liga secundă, după ce în trecut a avut două aventuri la Dinamo și una la Poli Iași, ambele pe prima scenă. 

Ultima experiență a lui Stoican a fost una pozitivă, la Viitorul Târgu Jiu. Tehnicianul a revitalizat echipa și a dus-o până în semifinalele Cupei României. Pe banca lui Poli Iași - ultima echipă din Liga 1 antrenată - Stoican a izbutit să-i ducă pe moldoveni în play-off.

Cine îl mai înțelege pe Mititelu? » „Stoican? Cine e ăsta? N-am auzit de el. Trădătorul să ocolească Craiova!
Flavius Stoican, la prezentarea la FCU Craiova

La primele declarații de la numirea în Bănie, Stoican a evitat să pronunțe numele Dinamo. A făcut totuși aluzie la rivala oltenilor în încercarea de a arăta că la Craiova a jucat mult mai mult decât în alb-roșu:  

Sunt fericit că am venit aici, unde am jucat 7 ani. La alte echipe am jucat doar câte un an jumate, apoi am plecat în străinătate. Îmi place să fiu statornic, să plec la drum și să am cât mai mult timp la dispoziție să reușesc. Timpul depinde de rezultate însă. Important e să ai rezultate, iar ele vin în urma unui joc frumos, plăcut, care creează spectacol. Vrem să bucurăm oamenii din tribune, atunci suporterii ne vor aplauda. Nu fac speech-uri, nu-mi pun foițe, asta simt. Jucătorii să joace, iar oamenii care vin la stadion să-i aplaud.

Obiectivul e să jucăm fotbal, să batem UTA sau să facem un rezultat pozitiv, să încercăm măcar. E ușor de spus că vrei lucruri mărețe, important e să-mi pun amprenta asupra echipei. Îmi pun obiective îndrăznețe în general. Știu ce pot, încerc să transmit jucătorilor lucrul acesta, sper ca și ei să conștientizeze că suntem la un club care vrea performanță. 

Sunt conștient că și jucătorii știu că sunt datori, sunt condiții foarte bune aici, dorințe foarte mari. Nu vreau să găsesc scuze, să vorbesc despre oameni la modul negativ. 
- Flavius Stoican, antrenor FCU Craiova

VIDEO Flavius Stoican, prima reacție după ce a semnat cu FCU Craiova: „N-am speech-uri, spun ce simt”

Citește mai multe știri despre FCU Craiova: 

De ce a insistat FCU Craiova pentru Flavius Stoican » Legătura dintre Mititelu Jr. și antrenor

Mititelu Jr. anunță transferuri după numirea lui Stoican: „Mutu a avut timp destul! Mai rău decât acum nu poate fi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  07 Octombrie 2021, 15:50
Postat de kuba pe 07 Octombrie 2021, 12:32

Spre norocul tău și al celorlalți pisoiasi, eu nu am fugit , am mers agale…..și încă odată spre norocul vostru, la ordinul Primăriei, jandarmii v-au aparat :) Exact cum am spus-o cu o luna înainte de meci: veți sta numai sub protecția jandarmilor!

Tie la 50+ de ani iti mai arde de scandal tataie?

relu1250
relu1250  •  07 Octombrie 2021, 15:33

Stati linistiti,ca peste maximum doua luni,vor spune acelesi vorbe urate despre Stoican,cu varf si indesat.

dinamo100
dinamo100  •  07 Octombrie 2021, 15:24

Oooo, asta e deja regula la noi: sefii de club, antrenorii se injura de mama focului, dupa care se pupa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează