FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Flavius Stoican înapoi! » Ionuţ Negoiţă a numit noul antrenor al lui Dinamo la presiunea vestiarului

Cît a fost liber, Stoican a mai fost în tratative cu Astra, Pandurii și Petrolul
Cît a fost liber, Stoican a mai fost în tratative cu Astra, Pandurii și Petrolul

Articol de , - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 00:02

Ca să accepte rezilierea contractului, Teja a cerut staff-ului administrativ achitarea salariilor de pe toată perioada contractului de un an şi jumătate.

Eliminarea din semifinalele Cupei Ligii, 2-5 la "general" cu Pandurii, i-a fost fatală lui Mihai Teja. Tehnicianul venit în Ştefan cel Mare în această iarnă a încercat ieri, toată ziua, să îi convingă pe conducători să îi mai acorde două-trei meciuri, răgaz pe care însă nu l-a primit.

Şefii au fost de neclintit, astfel că "principalul" de 36 de ani a fost pus în faţa ruperii înţelegerii. Cu un preţ însă! Teja i-a cerut staff-ului administrativ achitarea integrală a contractului său cu Dinamo, care se întinde pe încă un an şi jumătate, variantă exclusă momentan de "executivii" clubului. Astfel, cele două tabere au început negocierile care urmează să se finalizeze în cel mai scurt timp.

Jucătorii sînt cu Flavius
Stoican este aşteptat de astăzi să se întoarcă la echipă, mai ales că are votul de încredere al liderilor vestiarului. Au mai fost luate în calcul variantele Petre Grigoraş, Adrian Mihalcea şi Claudiu Niculescu, dar fotbaliştii au transmis clar conducerii că ar dori să lucreze din nou cu Flavius, considerînd că doar acesta îi poate motiva din nou pentru a-şi atinge obiectivele.

Relaţie proastă cu toată lumea
Gazeta vă prezintă în detaliu plusurile şi minusurile din mandatul lui Mihai Teja. Acesta a fost înlăturat de la timona echipei după doar 5 meciuri oficiale. A cîştigat, în Liga 1, două meciuri din trei, în deplasare cu Oţelul, 1-0, acasă cu U Cluj, 3-0, şi a pierdut la Tîrgu Mureş, 1-2. Celelalte două partide din scurta sa aventură la Dinamo s-au jucat în semifinalele Cupei Ligii, cu Pandurii, pierdute cu 1-2 la Tg. Jiu şi 1-3 acasă.

Plusurile lui Teja
- toată lumea din anturajul echipei, jucătorii în special, a apreciat antrenamentele moderne şi elaborate
- deşi jocul nu a strălucit, Dinamo a adunat, în primele 3 etape de Liga 1, 6 puncte din 9 posibile

Minusurile lui Teja
- eliminarea categorică din semifinalele Cupei Ligii
- proasta gestionare a relaţiei cu conducătorii. După primele rezultate defavorabile, legătura cu şefii a devenit tot mai rece, aproape inexistentă
- mentalitate de secund, care s-a observat în special în momentele delicate. Jucătorii au explicat că s-a văzut clar că tehnicianul a fost "crescut" într-un vestiar de antrenori şi nu în unul de jucători, referindu-se la faptul că el nu a jucat fotbal la un nivel înalt, afirmîndu-se în fotbal ca secund al lui Rednic
- a pierdut vestiarul, iar jucătorii au ajuns chiar să-l ponegrească pentru că nu le explica detaliat de ce face anumite alegeri legate de primul "11" sau alte probleme ale vestiarului
- accidentările frecvente ale jucătorilor într-un timp foarte scurt, atît din perioada de cantonamente, cît şi în startul meciurilor oficiale. Rata accidentărilor a fost mult mai mare decît în timpul altor mandate
- nu se ţinea de promisiuni. Teja le-a transmis jucătorilor la începutul colaborării că cine va greşi va sta pe bancă, dar au fost cazuri cînd anumiţi fotbalişti au greşit şi nu au fost sancţionaţi. Un astfel de exemplu este portarul Naumovski, care a gafat la Tg. Mureş, dar nu a fost scos din primul "11" pentru a i se acorda o şansă lui Traian Marc.

7.500 de euro a fost salariul lunar al lui Teja la Dinamo. Stoican avea 3.000 euro

4 este locul pe care a terminat Dinamo sezonul trecut, cu Stoican la timonă

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

”Nu sînt de acord cu demiterea"
Managerul sportiv Ionel Dănciulescu a vorbit la Digi Sport despre demiterea lui Teja. Danciu şi-a exprimat dezaprobarea, militînd pentru continuitate: "Sînt nemulţumiri de ambele părţi, supărarea este mare. Noi ne-am pus speranţele în această finală a Cupei Ligii. Din păcate, întotdeauna antrenorul plăteşte. Eu nu voi fi niciodată de acord cu plecarea lui Mihai, cum nu am fost de acord nici cu plecarea lui Flavius. Pentru a avea rezultate trebuie să ai continuitate. Acestea apar doar după cîteva luni, nu se poate peste noapte".

"Nu merita un asemenea tratament!"
Fost fundaş al "cîinilor", actual echipier al Pandurilor, Andrei Cordoş a comentat pentru Gazetă situaţia de la Dinamo: "Nu îmi vine să cred că jucători care au dus greul în turul campionatului sînt trataţi aşa cum am fost tratat şi eu! Bărboianu, Marc, Alexe, Lazăr nu sînt oameni care să fie lăsaţi în afara lotului! Păi, Bărboianu a dat tot ce a avut mai bun pe toate posturile, a jucat chiar şi stoper cu mine şi a făcut-o bine. E păcat că fotbalişti de calitate nu sînt trataţi cum trebuie".

Bilete ieftine pentru Ceahlăul
Începînd de azi, de la ora 12:00, se pun în vînzare la casele din Ştefan cel Mare tichetele pentru următorul meci de acasă, cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, programat sîmbătă, 14 martie, de la ora 20:30. Preţurile sînt următoarele: 10 lei - peluze, 15 lei - tribuna a II-a, 20 lei - tribuna I, 25 lei - tribuna 0, 30 lei - tribuna VIP. Altfel, dinamoviştii aveau programată şedinţa de pregătire de astăzi la ora 11:00, dar conducătorii au hotărît să o mute la ora 15:30 pentru a avea timp să perfecteze înţelegerea cu noul tehnician.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (89)
zecs93
zecs93  •  13 Martie 2015, 02:05
Postat de gutza23 pe 12 Martie 2015, 13:37

gata zecs alt cont???? :))))))))))))

nu sunt eu cumetre, ai gresit adresa !!!

agentul0007
agentul0007  •  12 Martie 2015, 15:04

ce jucatori au vrut sa vina stoican = lazar, durimel, nedelcearu,boubacar, fai ,tr .marc,alexe ? in vara o sa il aduca pe cordos si pe joel thomas

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  12 Martie 2015, 15:03
Postat de gutza23 pe 12 Martie 2015, 13:37

gata zecs alt cont???? :))))))))))))

MA DRACU ALA DE ZECS V A COMPLEXAT PE TOTI,CE DRACU... NU E EL STAI LINISTIT .V AU IMBOLNAVIT-BOLNAVII- SITEULUI DE SCENARITA?

Vezi toate comentariile (89)
Comentează