FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Fostul rapidist vorbește la superlativ despre Ionuț Chirilă și surprinde: „Ce a făcut el în schema aia fac toți antrenorii la ședințele tehnice de înaintea meciului”

Traseele desenate de Ionuț Chirilă la o ședință tehnică, pe vremea când o pregătea pe ASA Târgu-Mureș
Traseele desenate de Ionuț Chirilă la o ședință tehnică, pe vremea când o pregătea pe ASA Târgu-Mureș

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 13:35 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 13:38

Fostul internațional Florin Bratu (43 de ani) a vorbit la superlativ, în direct la GSP Live, despre antrenorul Ionuț Chirilă (57 de ani), cu care a lucrat la grupele de juniori ale celor de la Rapid. 

Marți, în direct la GSP Live, Florin Bratu a dezvăluit că a învățat multe de la Ionuț Chirilă, spunând că fostul antrenor de la Academica Clinceni este un tehnician citit, care organiza antrenamente nevăzute oriunde la acea vreme. Chirilă a ieșit campion cu juniorii Rapidului, printre care era și Florin Bratu, la finalul anilor 1990. 

VIDEO. Florin Bratu îl apreciază pe Ionuț Chirilă: „Am învățat foarte multe de la el”

„Ionuț Chirilă este fostul meu antrenor, am învățat multe de la el. L-am avut în '97, '98, '99, atunci când eram la juniorii Rapidului. Făcea antrenamente pe care nu le vedeai oriunde. 

Am ieșit campion național cu el. Făcea trasee de joc pe care le arăta el, cu devieri, cu mișcare, cu triunghiuri de pasare”, a declarat Florin Bratu, în direct la GSP Live. 

Florin Bratu, despre indicațiile tactice ieșite din comun ale lui Ionuț Chirilă: „Ce a făcut el în schema aia fac toți antrenorii la ședințele tehnice de înaintea meciului”

Moderatorul Costin Ștucan l-a întrebat pe Bratu și despre schema de joc desenată de Ionuț Chirilă în timpul unei ședințe tehnice, pe vremea când acesta antrena formația ASA Târgu-Mureș, și care a devenit virală pe internet la acea vreme, din cauza faptului că avea forma unei pânze de păianjen. 

GSP.ro a reușit să intre în posesia unei filmări de la o ședință tactică. Imaginile îl arată pe Chirilă desenând frenetic pe o tablă în timp ce turuie indicații care par să-i confuzeze pe fotbaliști. 

Vine în locul lui Marius, Muri (n.r. Gabi Mureșan) coboară aici și Marius (n.r. Marius Constantin) duce faza pe o combinație cu Dică, mijlocașul central ofensiv. Pasez dreapta, plec stânga și al treilea îmi ia locul. Simplu! Ai jucat pe Bănel, ți-a deviat aici, ai plecat pe un culoar, imediat Marius coboară aici și Gorobsov aici. Ca idee...

-indicațiile date de Ionuț Chirilă la ASA Târgu-Mureș

Fostul jucător de la Dinamo și Rapid a spus că toți tehnicienii desenează scheme asemănătoare de joc înaintea meciurilor și că jucătorii ar înțelege, de fapt, ce li se cere. 

„Ce a făcut el în schema aia fac toți antrenorii la ședințele tehnice de înaintea meciului. Nu neapărat cu toate liniile alea, dar faci, pentru că iei individual jucătorii și încerci să le explici fiecăruia ce vrei tu, din punct de vedere ofensiv și defensiv. 

Normal că, astfel, se aglomerează desenul, dar ei înțeleg ce le zici, pentru că le explici individual. Mesajul lui reușea să ajungă la jucători”, a mai punctat Florin Bratu. 

Florin Bratu: „Ionuț Chirilă e un antrenor citit”

Ulterior, Florin Bratu a continuat să dezvăluie detalii despre colaborarea lui cu Ionuț Chirilă, antrenor care, după spusele fostului fotbalist, avea o relație foarte bună cu Mircea Lucescu. 

„Ionuț Chirilă e un antrenor citit, un antrenor care știa să se impună și știa ce să îți transmită. Eu m-am simțit bine și am învățat multe lucruri de la el. Am învățat să stau în teren. Cum jucam atacant, avea el foarte multe exerciții de devieri, îți arăta cum să le faci. 

Îmi aduc foarte bine aminte cum a fost perioada cu el antrenor, nu aș putea să vorbesc rău despre el niciodată, pentru că am învățat lucruri. Era foarte apropiat de Mircea Lucescu, aveau o relație foarte bună. 

Eram singura echipă de tineret, în '98-'99 când a câștigat Rapidul campionatul, care pleca în deplasări cu charter. Având o relație foarte bună cu Mircea Lucescu, îl convingea și, când pleca echipa mare, noi plecam cu ei. 

Erau deplasări la Satu Mare, Onești, unele lungi. Nu era ușor să mergi cu autocarul. Avea putere de convingere și se bătea pentru jucători. Am apreciat foarte mult lucrul ăsta”, a concluzionat Florin Bratu. 

Citește și: 

Henț sau nu? Verdictul lui Kyros Vassaras la faza de penalty din CSU Craiova - Farul

Dorinel Munteanu iese la atac: „Sunt jocuri împotriva Oțelului! E rușinos, fac apel la CCA și FRF”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează