FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Florin Bratu dezvăluie „achiziția” prin care și-a revitalizat cariera în Cipru : „Am câștigat un autocontrol mai bun, un echilibru”

Florin Bratu. 
Sursă foto: Instagram @florinbratuofficial
Florin Bratu. Sursă foto: Instagram @florinbratuofficial

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 12:05 / Actualizat marti, 16 mai 2023 14:05

Tehnicianul Florin Bratu (43 de ani) a salvat-o pe Karmitiossa de la retrogradare. Echipa lui este pe locul 9 în play-out-ul primei ligi din Cipru, la 13 puncte de primul loc retrogradabil, cu două meciuri rămase de jucat. „Bratone” a fost rugat azi, în direct la GSP Live, să dezvăluie secretul din spatele schimbării radicale a comportamentului lui din ultima perioadă. 

„La un moment dat ți se reproșa că ești un pic crispat, că ești poate puțin iritat, că ești un pic poate prea nervos. Te-am văzut destul de relaxat acum, sau cel puțin în postările pe care le faci pe rețelele de socializare te văd mult mai relaxat. Din exterior așa se vede”, i-a spus moderatorul Costin Ștucan fostului antrenor de la Dinamo. 

Astăzi, în direct la GSP Live, Florin Bratu a explicat că a apelat la un mental coach (n.r.- antrenor mental) pentru a-și schimba atitudinea pe care o avea pe marginea terenului.

VIDEO. Florin Bratu: „La început am fost un antrenor vulcanic, am realizat că nu e bine”

„Sunt mai relaxat acum. Am fost un antrenor la începuturile mele mai vulcanic, un antrenor care punea foarte multă presiune pe el, și presiunea aceea pe care eu o puneam o transmiteam echipei. De foarte multe ori nu era bine. 

La un moment dat, mi-am dat seama că nu fac bine acest lucru și cred că trebuie să gestionez altfel lucrurile. Având în echipă 25 de jucători, ai 25 de caractere diferite. Trebuie să știi să-i motivezi, să-i atingi, să ai grijă de ce are nevoie fiecare și am reușit să echilibrez asta în ultimii ani. Am acum un autocontrol mai bun, un echilibru. 

Am lucrat cu un mental coach, am citit foarte multe lucrări de specialitate. Reacția cea mai bună este cea avută atunci când lucrezi cu jucătorii, când discuți cu ei și încerci să îmbunătățești lucrurile. Eu la juniori am avut antrenori mai duri, mai exigenți, și ți se imprimă asta în caracter”, a declarat Florin Bratu, la GSP Live. 

8 meciuria bifat Florin Bratu pe banca lui Karmitiossa: 5 victorii, două egaluri și 1 înfrângere

Florin Bratu, la GSP Live: „Bonetti era un tip mai relaxat” 

Ulterior, Florin Bratu a detaliat și cum a fost experiența pe care a avut-o la Dinamo sub comanda italianului Dario Bonetti, un tehnician care avea un alt fel de a se comporta cu jucătorii, unul mai relaxat. 

„Bonetti venise cu un alt tipar de a antrena în România. Era un tip mai relaxat. Același tip de a conduce jucătorii îl avea și Walter Zenga. E plăcut, te atrage, îți vine să stai două-trei ore pe teren. Au o carismă aparte, pe care noi, jucătorii români din această generație, am primit-o foarte bine. 

Nu am avut exemple atât de bune. Acela era stilul de a antrena în anii '80, '90, și chiar și anii 2000. Marea majoritate a antrenorilor de la juniori erau impulsivi. 

Contează foarte mult tonalitatea cu care transmiți un lucru, dar și cum pui lucrurile într-o frază, pentru că una e când țipi la un jucător, îi reproșezi lucruri, și una e când îi explici că ar trebui să facă asta, ți-ai dori să facă asta, pentru că și jucătorul este în tensiune în momentul respectiv pe teren. 

El aleargă, se zbate. Ca antrenor, vezi altfel lucrurile, pentru că ești pe margine. Dacă tu îi reproșezi lucrurile pe un ton mai dur, e normal ca și el să-ți răspundă cu aceeași unitate de măsură. 

Eu am reușit să capăt un anumit autocontrol și sunt mulțumit de astfel de lucruri”, a mai precizat Florin Bratu, la GSP Live. 

Florin Bratu le-a mai pregătit în cariera de antrenor pe Dinamo, CS Tunari, România U18, Aerostar Bacău, Turris Turnu Măgurele, Concordia Chiajna și România U21. 

Citește și: 

„De câte ori ai trece de Dawa din 10 încercări?” » Fostul atacant de la Dinamo, Rapid și Galatasaray a răspuns fără ezitare: „Îl respect, e un fundaș bun, dar...”

Hagi se ia de Gigi Becali: „Înainte nu-i voia, acum îi laudă!?” + reproșuri în serie: „Nu se ține cont de părerea mea, e prea mult!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  17 Mai 2023, 17:26

las' ca se intoarce el acasa. il asteapta botoseni sa o retrogradeze

Vezi toate comentariile (1)
Comentează