FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEM

„Lobby” pentru planul care ar însemna salvarea lui Dinamo » Încă o voce vrea 18 echipe în Liga 1: „Nu va scădea valoarea”

Florin Bratu, 41 de ani, selecționerul României U21, vrea revenirea la sistemul cu 18 echipe pentru Liga 1.
Florin Bratu, 41 de ani, selecționerul României U21, vrea revenirea la sistemul cu 18 echipe pentru Liga 1.

Articol de GSP - Publicat marti, 28 decembrie 2021 20:04 / Actualizat marti, 28 decembrie 2021 20:28

Florin Bratu, 41 de ani, selecționerul României U21, vrea revenirea la sistemul cu 18 echipe pentru Liga 1.

Sistemul cu 18 echipe a fost folosit ultima dată în sezonul 2014-2015, cel după care a fost implementat sistemul play-off/play-out.

Mie mi-ar plăcea să revenim la sistemul cu 18 echipe. Vor apărea formații noi. Nu cred că s-ar dilua valoarea campionatului. U Cluj, Petrolul vin din orașe importante, cu suporteri, și ar avea mai multe șanse să promoveze în prima divizie”, a declarat Bratu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Dezbaterea zilei, 14 aprilie » Ar trebui Liga 1 să revină la sistemul cu 18 echipe?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 14 aprilie » Ar trebui Liga 1 să revină la sistemul cu 18 echipe?

Mirel Rădoi: „Dinamo nu va retrograda! Vor face campionatul de 18 echipe”

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al echipei naționale, a lansat un scenariu uluitor în spațiul public. Acesta susține că Dinamo nu va retrograda în Liga 2 indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul actualului sezon.

Pentru al treilea an la rând, Dinamo are mari emoții privind retrogradarea, iar tabloul din acest an pare cel mai sumbru: „câinii” au încheiat anul pe locul 15 în Liga 1, și-au schimbat din nou antrenorul, iar perspectivele de viitor le dau palpitații suporterilor.

Într-una dintre primele sale apariții televizate după și-a încheiat contractul pe banca naționalei, Mirel Rădoi a înaintat un scenariu surprinzător. Susține că forurile care decid destinele fotbalului românesc ar putea recurge la o nouă schimbare a sistemului competițional, exact cum s-a întâmplat în 2020, când Federația a mărit numărul echipelor de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas în prima ligă.

Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică... şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF şi televiziunile vor ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat Mirel Rădoi la Telekom Sport.

Câți bani mai are de primit Mircea Rednic de la Dinamo
Dinamo
Câți bani mai are de primit Mircea Rednic de la Dinamo
De ce a eșuat Dennis Man la Parma » Unde s-a rupt totul și iminentul transfer
PARMA
De ce a eșuat Dennis Man la Parma » Unde s-a rupt totul și iminentul transfer

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (33)
mzm1
mzm1  •  29 Decembrie 2021, 19:35

GSP continuă să facă lobby pentru salvarea (ilegală!) a lui Dinamo, citând tot mai multe „personalități” care vor campionat de 18 echipe, desi se stie că măsura este ilegală, deoarece trebuie anunțată cu doi ani inainte. Nu se pot schimba regulile in timpul competiției! S-a făcut anul trecut mărirea de la 14 la 16, tot ilegal. Ce-o fi zicând UEFA (si țările afiliate) când văd că, în România, FRF ține cu dinții de echipa fostei securități comuniste, ca aceasta să nu...alunece în liga secundă?! Cât de corect poate fi cineva care să dorească si să susțină mărirea numărului de echipe la 18, cand acum, din cele 16, mai mult de jumătate intrunesc codițiile de insolvență?! Si, oricum, dacă FRF are „argumente” să facă Liga 1 de 18 echipe, si mai face si anul acesta o ilegalitate, atunci (ca să mai dreagă busuiocul), trebuie să decidă că: RETROGRADEAZĂ DOUĂ (locurile 15 și 16 ) ȘI PROMOVEAZĂ PATRU! Sau, FRF mai poate face ceva ca să scape de grija măririi numărului de echipe (de câte ori Dinamo e in pericol de retrogradare!): să dea un ucaz prin care să hotărască faptul că „Dinamo nu va retrograda niciodată din Liga 1, chiar dacă la sfârșitul campionatului se clasează pe un loc retrogradabil”! Simplu si eficace!

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  29 Decembrie 2021, 12:34
Postat de fibra pe 29 Decembrie 2021, 08:49

Nu mai aveti subiecte? Nu sunt 10 echipe care sa se descurce onorabil financiar si visati 18 echipe. Echipele in insolventa nu ar trebui sa aiba drept de licentiere pentru Liga I si nici mai mult de 20% din bani publici in buget. Dar noi nu vrem fotbal ci o bolmojeala din care destui profita.

De CFR de ce nu amintesti ?

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  29 Decembrie 2021, 12:32
Postat de George Adrian Popescu pe 29 Decembrie 2021, 09:39

Anul trecut s-a mărit numărul de echipe sa fie salvata Dinamo de la retrogradare iar acum se încearcă aceeași măsură absolut lipsita de fair-play. Chiar nu va este rușine?

Cum *** a fost salvata daca mai avea cinci restante de jucat ? Au fost meciuri amanate nu suspendate ,daca Dinamo retrograda si se adresa la forurile superioare , castiga sigur ,iar FRF si LPF se faceau de ras !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează