INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PARMA

De ce a eșuat Dennis Man la Parma » Unde s-a rupt totul și iminentul transfer

Infectat cu COVID-19 în toamnă, Dennis Man a ratat 3 partide din cauza virusului
Infectat cu COVID-19 în toamnă, Dennis Man a ratat 3 partide din cauza virusului

Articol de - Publicat marti, 28 decembrie 2021 17:00 / Actualizat marti, 28 decembrie 2021 18:37

Dennis Man e gata să plece de la Parma, după ce a „faultat” prima jumătate a sezonului în curs. Schimbarea de antrenor a completat ruptura dintre român și echipa din Serie B, cauzată în principiu de lipsa de randament a jucătorului.

Dennis Man a trecut deja de 23 de ani, va împlini 24 în 2022, an în care va încerca să spele evoluțiile slabe din ultima vreme. 

Golgeterul la zi al Ligii 1, „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor, fostul „star” de la FCSB pleca în ianuarie 2021 la Parma, pe-atunci în Serie A. 

Ce se mai întâmplă cu transferul lui Dennis Man: „Decizia e la președintele Krause. Va ține 13 milioane pe bancă sau va vinde pe mai puțin?”
ITALIA
Ce se mai întâmplă cu transferul lui Dennis Man: „Decizia e la președintele Krause. Va ține 13 milioane pe bancă sau va vinde pe mai puțin?”

Eu aș fi dorit să mai rămân la FCSB până în vară. A venit MM la mine și mi-a spus că trebuie să plec acum, nu se mai poate amâna nimic. Mi-a zis că sunt prea mulți bani în joc
Dennis Man, despre transferul de la FCSB

14 goluria reușit Man la FCSB în prima parte a sezonului 2020/21, numai în Liga 1

A urmat retrogradarea, Serie B și, de fapt, n-a urmat nimic spectaculos pentru Man, fotbalist pentru care italienii au achitat 11 milioane de euro. Acum se pregătește un nou transfer pentru Dennis, însă în jurul altor coordonate.

Dennis Man, o umbră la Parma

Considerată pe hârtie una dintre favoritele la promovare, Parma a capitulat și în acest an. Pe locul 13, golaveraj 21-21 și cu numai 23 de puncte acumulate în 18 runde, formația de pe „Ennio Tardini” și-a luat gândul de la revenirea în Serie A. Și a schimbat și antrenorul în plin sezon, Enzo Maresca fiind substituit în noiembrie cu Giuseppe Iachini.

Iachini, în vârstă de 57 de ani, preferă sistemul 3-5-2, modul tactic în care Man nu-și găsește locul.

Au trecut deja 5 meciuri de când Iachini - ex-antrenor la Fiorentina sau Palermo - a preluat-o pe Parma. Man a bifat 3 dintre ele, în total doar 149 de minute, în două partide fiind rezervă neutilizată. Cu noul antrenor, românul nu a avut deloc ocazia să evolueze în poziția preferată: atacant lateral dreapta. 

Mai mult, Man a fost pus să joace, în linia de 5, și în partea stângă, un rol total opus celui în care a strălucit la FCSB anul trecut. Practic, acest „job” presupune să acoperi tot flancul.

10 meciuriare Man în actuala stagiune de Serie B; a reușit 2 goluri (0 pase decisive)

Dennis Man la Parma cu Iachini antrenor:

  • cu Perugia (1-1), Man a intrat pe teren în minutul 76 și a jucat „extremă” stânga, în sistemul 3-5-2;
  • titular cu Ascoli (0-0), o repriză utilizat în spatele celor doi atacanți, în 4-4-2 asamblat în romb, cu un închizător, doi mijlocași laterali și un playmaker (Man); până în minutul 69 din repriza a doua, când a fost schimbat, a jucat din nou „extremă” în 3-5-2, flancul stâng;
  • titular cu Brescia (0-1), folosit atacant central în 3-5-2 timp de 60 de minute. Ca „vârf”, Man a jucat cu regularitate doar la UTA, formație de la care FCSB l-a transferat în 2016.

A dat goluri doar din dreapta

Dennis Man juca la începutul sezonului atacant lateral dreapta, fie în 4-3-3, fie în 4-2-3-1, atât la Parma, cât și în naționala României. În aceste sisteme și pe acea poziție era obișnuit să presteze și la FCSB, unde extrem de rar se întâmpla să fie introdus atacant central.

Man are 4 goluri în actuala stagiune, două pentru Parma, două pentru naționala României. Unul (și ultimul) dintre ele a venit în urma unui corner (2-0 vs. Liechtenstein), iar celelalte 3 în jocuri în care Man a evoluat ca atacant lateral dreapta. Poziția lui în teren a fost de fiecare dată esențială!

  • Cu Frosinone (2-2), Man a spart gheața în Serie B pe contraatac: șut cu stângul plasat la colțul lung.
De ce a eșuat Dennis Man la Parma » Unde s-a rupt totul și iminentul transfer
  • Contra Islandei (2-0), preliminariile Campionatului Mondial, Man a profitat de poziția favorabilă pe care i-a oferit-o rolul de atacant lateral dreapta și a împins în plasă execuția deviată a lui Stanciu.
De ce a eșuat Dennis Man la Parma » Unde s-a rupt totul și iminentul transfer
  • Atacant dreapta și cu Pordenone (4-0), Serie B, Man a purtat încă o acțiune tipică de „extremă” de picior invers: a intrat în centru și și-a așezat mingea pe piciorul de bază, stângul.
De ce a eșuat Dennis Man la Parma » Unde s-a rupt totul și iminentul transfer

10.000.000 de euroe cota de piață a lui Dennis Man, potrivit Transfermarkt. E al doilea cel mai bine evaluat jucător român, după Răzvan Marin (14 milioane)

Improvizațiile l-au tras în jos pe Man

Chiar dacă cifrele sunt, per total, modeste și ca atacant dreapta, evoluțiile lui Man când acesta a interpretat o altă partitură au fost și mai slabe. De pildă, ca atacant lateral dreapta, Man a șutat la poartă de aproape două ori mai mult decât a făcut-o din alte poziții.

Man atacant lateral dreaptaParametru 
(sezonul 2021/22)*
Man în altă poziție
2goluri0
0pase decisive0
227index InStat**197
1.36 (0.73)șuturi (pe poartă)0.75 (0.5)
38%dueluri câștigate25%
3.6driblinguri1.75

*în afara golurilor și a paselor decisive, sunt parametrii calculați după media per meci la Parma
**indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite etc.

Pleacă Man în ianuarie?

Interesul celor de la Galatasaray pentru Dennis Man continuă să fie actual, potrivit presei din Parma. Cu o săptămână înaintea deschiderii ferestrei de transferuri în Italia, negocierile ar fi fost reluate.

„Dennis Man nu joacă. E o situație neplăcută pentru el. Noul antrenor spune că mizează pe el, dar văd că nu o face. Vom vedea ce ne aduce «Moșul»”, declara deunăzi Victor Becali, consilier al firmei de impresariat care-l reprezintă pe Man.

Există mereu două opțiuni: ori îi demonstrezi antrenorului că are dreptate cu felul în care te comporți, ori îl pui în dificultate! Totul depinde de Man, eu am luat niște decizii, iar alegerile mele mi-au dat dreptate pe teren 
Enzo Maresca, fostul antrenor al Parmei

0 minutea prins Valentin Mihăilă, accidentat, la Parma sub comanda noului antrenor Iachini. În total, fostul jucător al Craiovei a reușit în acest sezon pentru „cruciați” două goluri și o pasă decisivă în 12 partide oficiale

Adi Mihalcea, despre problemele fotbalistului român: „Preferă să cadă și la cel mai mic contact”

Citește mai multe articole de actualitate:

Anamaria Prodan e acuzată că agită apele la Slavia Praga » Cehii dezvăluie singura oferta reală pentru Nicolae Stanciu
cehia
Anamaria Prodan e acuzată că agită apele la Slavia Praga » Cehii dezvăluie singura oferta reală pentru Nicolae Stanciu
Franța revine la restricțiile pe stadioane » Doar 5.000 de fani au voie la meciuri. Alte țări se pregătesc și ele de noi restricții
CORONAVIRUS
Franța revine la restricțiile pe stadioane » Doar 5.000 de fani au voie la meciuri. Alte țări se pregătesc și ele de noi restricții

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
stargate
stargate  •  29 Decembrie 2021, 16:25

Urmează Mihaila o alta mare teapa luata de italienii cred ca nu mai cumpăra jucători romani în veci vecilor

kyil
kyil  •  29 Decembrie 2021, 15:50
Postat de balotelli pe 29 Decembrie 2021, 01:14

Totul s-a rupt când a rupt-o cu sexi-impresara.

ana maria tu esti fato ? :) zici ca de parca i curata mop teava zilnic. A esuat pentru ca atat poate. Seria A o nuca prea tare, in serie B se intra la rupere.plus ca nu peste tot se face echipa dupa unde joaca bine Man.

romeverest
romeverest  •  29 Decembrie 2021, 11:53

Man nu a esuat la Parma…..aceasta este reala sa valoare !! A avut la echipa trei antrenori si toti trei l-au pus pe linie moarta !!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează