FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 1-0

UPDATE Ce mesaj a trimis azi Florin Chivulete după derapajul incredibil la adresa lui Ion Crăciunescu: „Nu vorbeam de sport sau arbitraj”

Andrei Chivulete
Andrei Chivulete

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 august 2019 13:38

Fostul arbitru Florin Chivulete, tatăl „centralului” Andrei Chivulete, a revenit azi cu un "update" după mesajul plin de jigniri postat ieri.

Deși Chivulete nu a scris numele lui Ion Crăciunescu în mesaj, din text era evident că la el se referea. Mai multe exemple și întâmplări se potrivesc perfect, nimeni în afara lui Crăciunescu nu s-ar suprapune atât de bine peste portretul destinatarului nenumit. În plus, mesajul lui Florin Chivulete a venit la doar câteva ore după ce Crăciunescu îl criticase dur pe Andrei Chivulete la TV, acesta fiind motivul reacției virulente de pe Facebook. 

Speriat probabil de amenințarea lui Crăciunescu - "îl voi da în judecată" -, Florin Chivulete a trimis azi pe adresa Gazetei un drept la replică în care susține nu doar că nu s-a referit la Crăciunescu, ci și că nu vorbea în acel mesaj despre fotbal sau arbitraj! 

 

„Subsemnatul Chivulete Florin, fost arbitru FIFA, am constat cu multă mirare că în ediția de ieri a Gazetei Sporturilor, unul dintre redactorii dumneavoastră a preluat o postare de pe contul meu de Facebook, în care eu caracterizam un anumit personaj și a interpretat greșit adresantul materialului, afirmând public că eu l-aș fi atacat astfel pe domnul Ion Crăciunescu.

Dacă veți citi cu atenție articolul postat de mine pe contul meu de Facebook, acesta nu numai că nu se referă la fostul mare arbitru FIFA, dar nici măcar nu are ca subiect fotbalul în general sau arbitrajul, în particular. Nu înțeleg de unde au tras concluzia reprezentații publicației că subiectul articolului meu ar fi Ion Crăciunescu, în condițiile în care numele acestuia nu apare în niciun fel în articol.

Am dorit să face aceste precizări și să dezmint pentru că publicația dumneavoastră a informat greșit cititorii în comentariile sale, lasând astfel loc de interpretări și de litigii” Florin Chivulete

Știrea inițială, joi, 1 august:

„[...] Văzând pe ecranul televizorului cum personajul frustrat, ce se crede unic în istorie, calcă în picioare orice tentaivă a tinerilor de a se afirma în plan sportiv și profesional, mă încearcă sentimente de dispreț și greață!

Personajul ce a lins libidinos în vremuri ceaușiste mâna fiului dictatorului de la Scornicești se dă acum expert catodic în domeniu și calcă disperat în picioare de câțiva ani încoace orice tentativă de accedere a tinerilor cavaleri în perimetrul unde el, ani de-a rândul a viciat cu aroganță și dispreț spiritul corectitudinii și al bunului simț.

[...] Frustratul nu a reușit să-și ducă fiul acolo unde și-a dorit. Rănit ca o fiară muribundă, canalia cu lavalieră minte și instigă la revoltă, așa cum a făcut toată viața pentru a-și atinge scopurile meschine. Mă întreb cât îl vor mai ține pe scaunul rotativ din fața camerelor de luat vederi șefii săi, ce probabil se amuză copios la auzul limbajului său de lemn, sărac în cuvinte expresive din domeniul profesional.

[...] Informatorul securist ce a contribuit decisiv la cazarea foștilor săi colegi în celulele odioase din Jilava și Rahova a rămas acum doar o fosilă știrbă și urât mirositoare, asemeni lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal [...]”, a scris Florin Chivulete pe pagina sa de Facebook.

Florin Chivulete

De unde a pornit totul

Scandalul a plecat după ce dinamoviștii au fost învinși în „Gruia” în urma penalty-ului acordat de Andrei Chivulete la duelul din careul „câinilor” dintre Ioan Filip și Mike Cestor, iar Billel Omrani a fructificat lovitura de la 11 metri, cu toată opoziția lui Riccardo Piscitelli.

Roș-albii, în special prin vocea lui Florin Prunea, au acuzat acordarea penalty-ului, cerând chiar ca Andrei Chivulete să fie scos din arbitraj.

Ion Crăciunescu, 68 de ani, care a arbitrat și o finală de Champions League, a fost ferm, într-o declarație oferită în exclusivitate pentru GSP.ro:

„Nu e penalty niciodată! Din câte am văzut, Cestor acuza o lovitură la cap, se ținea cu mâna de cap. A fost un ușor contact acolo, dar eu nu dădeam niciodată penalty! A fost o fază normală de joc.

Bine, acum sunt și câțiva arbitri care mie nu-mi trezesc încredere, cum ar fi Chivulete, Cătălin Popa și alții despre care te întrebi ce-or căuta în acest fenomen”, a declarat Crăciunescu.

Postarea integrală a lui florin chivulete

 florin chivulete1

florin chivulete2

Citește și:

EXCLUSIV Ion Crăciunescu îi dă dreptate lui Florin Prunea: „Nu dădeam penalty niciodată! Te întrebi despre unii arbitri ce-or căuta în fenomen”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
vladutz13
vladutz13  •  01 August 2019, 16:00

Orice comparatie cu monstrul descalifica pe oricine o face!!! Ca sa nu spun ca este mult muuuult prea curand fata de evenimentele din Caracal ca sa recurgem la exemple de-acolo. Mi-este pur si simplu scarba de Chivulete Sr. Adica Craciunescu asta cu toate defectele lui doar si-a spus parerea despre o faza si despre un arbitraj.... automat este un criminal sau cum?? Iar faza cu Rahova si Jilava e de-a dreptul calomnie daca nu are dovezi. Uof in ce stare e tara asta :(

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  02 August 2019, 14:58

GSP !sunteti de tot rasul !dinamo are meci asta seara si voi veniti cu tot felul de tampenii,chivulete, chirila etc.sunteti ziar de sport sau de barfa ?

gabineg
gabineg  •  02 August 2019, 14:02

Update-l lui Chivulete este INCREDIBIL! Daca este real, ma intreb cum pot fi persoane publice acesti ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează