FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA El e jucătorul #1 în cantonamentul din Olanda » Se conturează un lider în vestiarul FCSB! + VIDEO cu două execuții de senzație

Forma foarte bună pe care a avut-o Florinel Coman (25 de ani) în play-off nu a fost întâmplătoare sau trecătoare, el arată și în Olanda că e ambițios, implicat, spectaculos. +39   FOTO
Forma foarte bună pe care a avut-o Florinel Coman (25 de ani) în play-off nu a fost întâmplătoare sau trecătoare, el arată și în Olanda că e ambițios, implicat, spectaculos.

Articol de , , - Publicat vineri, 30 iunie 2023 23:05 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 23:25

Forma foarte bună pe care a avut-o Florinel Coman (25 de ani) în play-off nu a fost întâmplătoare sau trecătoare, el arată și în Olanda că e ambițios, implicat, spectaculos.

  • Gazeta Sporturilor e prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează.

Există, în antrenamentele din Olanda, semne clare că FCSB se va putea baza și în sezonul următor pe Florinel Coman, să fie o armă importantă în lupta pentru câștigarea campionatului.

FCSB - Anderlecht 2-5. Echipa GSP a asistat la amicalul de 120 de minute din Olanda: buni cât a contat, vulnerabili cu juniorii
FCSB - Anderlecht 2-5
FCSB - Anderlecht 2-5. Echipa GSP a asistat la amicalul de 120 de minute din Olanda: buni cât a contat, vulnerabili cu juniorii

Florinel Coman a rămas la fel

Atacantul în vârstă de 25 de ani a parcurs o perioadă în care s-a aflat într-o criză pe care i-o cauzaseră mai ales accidentările și a revenit într-o formă bună în a doua parte a stagiunii trecute. 

El a marcat patru goluri în play-off și ar fi fost, în mod clar, cel mai bun fotbalist din turneul pentru titlu dacă roș-albaștrii nu ar fi ratat trofeul din cauza eșecului cu 2-3 pe care l-au suferit în meciul cu Farul.

VIDEO. Florinel Coman, goluri spectaculoase în cantonamentul vicecampioanei FCSB

Înfrângerea aceea și bifarea încă unui sezon fără titlu nu l-au demoralizat și nu l-au dezumflat pe Coman, care continuă să joace bine și în Olanda. Chiar dacă aici e vorba numai despre niște antrenamente, Florinel arată că el rămâne principalul om de atac al FCSB-ului.

E foarte implicat, e ambițios, celebrează atunci când marchează un gol spectaculos și se consumă în momentele în care ratează, intră și în conflicte cu colegii doar ca să înscrie și să câștige el.

+35 FOTO

Goluri de peste tot

În timpul unui joc organizat pe un teren de vreo 30 de metri, în care fiecare jucător avea dreptul să atingă mingea maximum de trei ori înainte s-o paseze sau s-o șuteze, Coman a marcat un gol pentru echipa lui. 

Patru!”, a strigat adversarul Ovidiu Popescu. Antrenorii-arbitri au anulat golul, fapt care a declanșat protestul lui Florinel, mai ales față de Popescu: „Ce, mă?! Au fost trei atingeri!". 

„Nu e adevărat! Au fost patru!”, a insistat Ovidiu. Faza a continuat fără validarea golului, iar Coman a rămas motivat și concentrat, a înscris alte goluri spectaculoase, a continuat să alerge, să se demarce, să ceară mingea încontinuu.

În exerciții de finalizare în care alți jucători se străduiesc să marcheze o dată din multe încercări, Florinel reușește să transforme în goluri aproape toate pasele, toate centrările. Și luptă în fiecare antrenament ca și cum nu ar avea un loc de senator de drept în echipă, ci ar trebui să mai demonstreze ceva. 

Doi ani de coșmar

Coman a redevenit un fotbalist important pentru FCSB și a ajuns să joace și în echipa națională după două sezoane în care el părea să se fi pierdut. În edițiile 2020-2021 și 2021-2022 ale campionatului, atacantul pe care Becali l-a cumpărat de la Farul a marcat un singur gol! 

El e jucătorul #1 în cantonamentul din Olanda » Se conturează un lider în vestiarul FCSB! + VIDEO cu două execuții de senzație
Florinel Coman se pregătește exemplar în cantonamentul celor de la FCSB

Randamentul slab i-a fost cauzat mai ales de accidentările grave pe care le avusese și din cauza cărora absentase multă vreme. Cu un an înainte să intre în criză, în sezonul 2019-2020, Coman înscrisese de 12 ori doar în partidele din campionat. În stagiunea precedentă, el a marcat de opt ori și a izbutit s-o păstreze pe FCSB în lupta pentru câștigarea campionatului. 

30.000 de eurocâștigă Florinel la FCSB în fiecare lună, o sumă care-l face să fie cel mai bine plătit fotbalist din campionatul românesc

Djokovic nu arată ca un jucător nou

Într-o formă foarte bună se află și Djokovic, mijlocașul pe care Becali l-a achiziționat în vara aceasta, exact înainte ca echipa să plece spre Olanda pentru cantonament. 

Croatul în vârstă de 33 de ani pare să fie adaptat deja, nu arată deloc că ar avea tracul sau stinghereala unui fotbalist abia venit într-un club nou. Gigi insistase să-l convingă pe Damjan fiindcă îl considera un mijlocaș diferit de aceia pe care îi avea deja, un jucător combativ, dispus să și lupte, nu doar să paseze și să participe la un joc tehnic, fin. 

El e jucătorul #1 în cantonamentul din Olanda » Se conturează un lider în vestiarul FCSB! + VIDEO cu două execuții de senzație
Damjan Djokovic

În afara forței și a agresivității pentru care a fost adus, croatul etalează și în antrenamente calitățile tehnice pe care le arătase în perioada în care a câștigat patru titluri de campion cu CFR, el e capabil să șuteze puternic și precis și e redutabil în dueluri la mingile înalte. 

VIDEO. Damian Djokovic, despre rolul său la FCSB: „Potențialul aici e enorm”

Citește și alte știri din cantonamentul celor de la FCSB: 

Caniculă la București, antrenament în ploaie pentru FCSB la Apeldoorn » Cele mai tari imagini din cantonamentul roș-albastru
FCSB
Caniculă la București, antrenament în ploaie pentru FCSB la Apeldoorn » Cele mai tari imagini din cantonamentul roș-albastru
Vestea momentului la FCSB » New-entry în lot: se alătură echipei după o „expediție” de 9.000 de kilometri!
FCSB
Vestea momentului la FCSB » New-entry în lot: se alătură echipei după o „expediție” de 9.000 de kilometri!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (20)
billwader
billwader  •  01 Iulie 2023, 19:31
Postat de yellowstone_vs pe 01 Iulie 2023, 01:57

la puscarie cand intra ???

cand o sa joace vitanul tau barzesti in grupele ucl,e.l. sau conferecne. adica niciodata. desfiintare placuta

parintele.gurgui
parintele.gurgui  •  01 Iulie 2023, 18:26

Unicul lider e Il Ciobandante!

romeverest
romeverest  •  01 Iulie 2023, 11:09

In contonamente si meciurile de pregatire suntem campioni mondiali !! Toti se pregatesc fantastic, au executii de exceptie dar se sting cand incepe campionatul si mai ales cand joaca in cupele europene !! Ne-am saturat de cliseul asta !!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează