FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Un fost elev îl dă de gol pe Victor Pițurcă » De ce e liber de 4 ani: „Nu mai merge așa”

Victor Pițurcă, în studio-ul GSP
Victor Pițurcă, în studio-ul GSP

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 12:48 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 15:12

Florin Gardoș, fost jucător la FCSB și Universitatea Craiova, a oferit detalii despre metodele de antrenament ale lui Victor Pițurcă, tehnician liber de contract de 4 ani.

Cei doi au lucrat împreună pentru o scurtă perioadă la FCSB, în vara lui 2010, iar fostul internațional a vorbit despre modul dur în care își pregătea Pițurcă jucătorii. Gardoș crede că tocmai din acest motiv nu mai antrenează fostul selecționer.

FIFA i-a ridicat interdicția la transferuri clubului din Superliga » A rezolvat deja primele două transferuri
DECIZIE
FIFA i-a ridicat interdicția la transferuri clubului din Superliga » A rezolvat deja primele două transferuri

Florin Gardoș, despre metodele lui Pițurcă: „A fost mai greu mental decât cu Neubert”

„A fost puţin mai greu fizic cu Neubert, dar mental a fost mai greu cu nea Piţi, pentru că ne trezea la 7, mergeam nemâncaţi şi făceam primul antrenament, era stilul ăla cu bucăţi de anii 2000. Groaznic!

Iar la 11 aveam al doilea antrenament şi făcea trei zile consecutiv chestia asta, cu trei antrenamente pe zi, iar pe urmă aveai o zi de refacere, în care aveai piscina şi alergarea uşoară. Parcă nici nu-mi mai amintesc nimic altceva din acele zile, doar antrenamentele, că ajungeai acasă, făceai duş, dormeai. 

Mergeai la masă, antrenament, dormeai, tot aşa. În orice oră liberă dormeai, că erai varză. Doamne, ce diferenţă! (n.r. - cu Koeman, la Southampton)”, a declarat Gardoș, la Orange Sport.

Florin Gardoș: „Nu mai merge așa”

„Programul pe care-l făcea nea Piţi era foarte greu, iar multora nu le convenea, aveau familii. Eu atunci aveam 21 de ani, îmi păsa mai puţin, însă îmi păsa că sunt acolo, iar un ciclu săptămânal arăta aşa. Luni, două antrenamente, mic dejun, antrenament, dormeai acolo, apoi antrenamentul de după-amiază. 

Ajungeai acasă în cel mai fericit caz la 19.00.  9.00-19.00 era programul, marţi la fel, miercuri la fel, iar de joi intrai în cantonament pentru sâmbătă.

Uite că ulterior şi când a mers la Craiova a avut conflicte cu anumiţi jucători şi tot astea erau motivele. Nu, nu mai merge aşa, în niciun caz nu mai merge. Noi preluăm sau vrem să preluăm din Vest doar ce ne convine. Nu vrem să preluăm faptul că la nivel de juniori se lucrează într-un fel, de la 8-12 ani nu interesează pe nimeni rezultatul, contează dezvoltarea copilului. 

La noi vine părintele şi te trage de mânecă: «Ce faci, că ne-au bătut ăştia cu 6-0?». Asta e doar o discuţie, iar jucătorii au realizat de ce nu se mai pot face astfel de antrenamente, că se uită în Premier League, unde nu stau în cantonament şi de aia nu mai acceptă sau acceptă foarte greu ideea asta de cantonament”, a mai spus Gardoș.

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO. Florin Gardoș a demontat un mit în direct, în studioul GSP.RO: „În Anglia se bea mai puțin decât în România”

Citește și:

I-a sunat telefonul la ora zece seara: „Nu pot să dau nume, că nu e frumos” » Povestea cu Gigi Becali despre care nimeni nu știa: „Bagă-i lu' ăla o sută de milioane. Noroc că aveam inima tare”
POVESTE
I-a sunat telefonul la ora zece seara: „Nu pot să dau nume, că nu e frumos” » Povestea cu Gigi Becali despre care nimeni nu știa: „Bagă-i lu' ăla o sută de milioane. Noroc că aveam inima tare”
Dezvăluire din interiorul FRF: „Chivu a fost ofertat” + „El nu mai e român”
DECLARAȚII
Dezvăluire din interiorul FRF: „Chivu a fost ofertat” + „El nu mai e român”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Van_Basten
Van_Basten  •  25 Ianuarie 2024, 23:43

Cum, necum, Satana ne-a calificat la niste turnee finale.

Van_Basten
Van_Basten  •  25 Ianuarie 2024, 23:42

Gardos, una dintre tzepele istorice ale lui Southampton.

Florin100
Florin100  •  25 Ianuarie 2024, 21:23

Stai linistit, Gardos! Usor la antrenamente, greu la razboi; Greu la antrenamente, usor la meci(razboi). Cam asa trebuie sa privesti antrenamentele si meciurile.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează