FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florin Răducioiu dă de pământ cu jucătorul de la FCSB: „Lipsă de educație, altfel nu pot să-mi explic”

Florin Răducioiu // foto: captură YouTube @ Telekom Sport
Florin Răducioiu // foto: captură YouTube @ Telekom Sport

Articol de , - Publicat vineri, 27 august 2021 07:53 / Actualizat vineri, 27 august 2021 08:04

Fostul mare atacant Florin Răducioiu l-a criticat dur pe Valentin Crețu pentru discursul său la adresa fostului tehnician de la FCSB, Dinu Todoran.

Polemica extrem de dură iscată între Valentin Crețu și Dinu Todoran, după ultimul meci disputat de FCSB, continuă să provoace reacții în fotbalul românesc.

Un fost mare fotbalist al echipei naționale, Florin Răducioiu, a comentat acest subiect. Și a făcut-o în termeni duri la adresa fotbalistului roș-albaștrilor.

Răducioiu: „Crețu n-are educație, altfel nu pot să-mi explic”

„Am avut și eu conflicte cu antrenorii, am fost și eu poate nemulțumit de modul în care se desfășurau anumite antrenamente, dar niciodată nu mi-am permis să vorbesc într-un asemenea fel despre un tehnician. E de neacceptat așa ceva. 

Chiar mi se pare revoltător ca un fotbalist să ajungă să rostească declarații de genul acesta. Eu cred că aici este vorba despre lipsă de educație. Crețu n-are educație, altfel nu pot să-mi explic”, a declarat Răducioiu la Telekom Sport.

„Soluția când ești nemulțumit este să mergi și să-i spui antrenorului. Dacă există mai mulți fotbaliști care sunt în această postură, atunci liderii vestiarului, la fel, merg la antrenor și astfel încerci să rezolvi problema acolo, intern. 

E, cum se spune, o spălare a rufelor în familie, nu te apuci să ieși, mai ales după ce a plecat respectivul antrenor, și să zici asemenea chestiuni. N-am cum să fiu vreodată de acord cu așa ceva. Dar, repet, pleacă de la educație, care în acest caz al lui Crețu eu cred că lipsește”, a adăugat Răducioiu.

De unde a plecat totul

Crețu a spus după meciul cu Sepsi, primul după plecarea lui Todoran, că „lucrurile se vor schimba în bine, înainte mai mult stăteam la antrenamente și cu mingea nu făceam ceea ce trebuie”.

Todoran i-a oferit o replică dură: „Crețu nu e fotbalist, alții sunt acolo fotbaliști, el e doar jucător. Ce să vă povestesc, că nu reușea niciodată vreo centrare bună la antrenament și lovea mereu manechinele?” 

Florin Răducioiu dă de pământ cu jucătorul de la FCSB: „Lipsă de educație, altfel nu pot să-mi explic”
Vali Crețu, dreapta, în meciul cu Gaz Metan

Recordurile lui Florin Răducioiu

Florin deține câteva borne formidabile pentru fotbalul românesc. E fotbalistul care a marcat 4 goluri la Campionatele Mondiale, unde a fost prezent în 1990 și 1994, și e singurul jucător, alături de Jovetici, care a marcat în toate cele 5 mari campionate ale Europei: Italia, Spania, Anglia, Germania și Franța, unde a evoluat la Bari, Verona, Brescia, AC Milan, Espanyol, West Ham, Stuttgart și Monaco.

Crețu n-a jucat în Bulgaria, în Germania a retrogradat în Liga 4!

Valenti Crețu a avut o carieră în care nu s-a remarcat aproape cu nimic. A debutat în Liga 1 la Buzău, în urmă cu 13 ani, după care a avut o șansă importantă. Rapid l-a achiziționat în 2011, când antrenor era Răzvan Lucescu, însă a dezamăgit acolo. A jucat doar 11 meciuri într-un an, după care a ajuns la Chiajna. Chiar și singurele lui experiențe în străinătate au fost departe de pretențiile unui fotbalist cât de cât decent. 

În ianuarie 2013 a ajuns la Beroe, în Bulgaria, dar a plecat după numai 3 luni. Apoi, în primăvara lui 2016, a fost luat la Energie Cottbus de Vasile Miriuță. A jucat 12 meciuri și a retrogradat în Liga a 4-a, după care s-a întors în România, la Mediaș, de unde plecase. 

Grozavu: „E lipsit de caracter, parvenit, mincinos”

La finalul lui 2020, Crețu a avut un conflict cu un antrenor de la o echipă adversă, Leo Grozavu, în timpul și la finalul meciului FCSB - Sepsi 1-1, disputat în decembrie anul trecut. După acel joc, tehnicianul grupării din Sf. Gheorghe a făcut afirmații dure la adresa fundașului dreapta. 

„Nu vreau să mă cobor la nivelul lui Crețu, e un om lipsit de caracter. Băi țărane!", asta i-am zis. Nu ar fi o problemă că e de la țară, ci că e un parvenit și un mincinos. Nu e prima dată când face așa. Iar el apoi m-a amenințat, că o să ne mai întâlnim. 

I-am zis imediat că sunt acolo, nu mai e cazul să ne întâlnim, pentru că nu-mi face plăcere. Erau mulți oameni acolo, să spună dacă am avut vreo intenție să-l ating sau dacă mint cu ceva. Poate că s-a simțit jignit că l-am făcut țăran”, a declarat Leo Grozavu.

233 de meciuriare Crețu în Liga 1 și un singur trofeu în palmares: Cupa României, cucerită în 2020 cu FCSB

Mai multe știri din Liga 1:

Paul Anton, liber de contract! La câți bani a renunțat pentru a pleca de la Dinamo: „El chiar ne-a înțeles”

Aflat în drumul spre CFR Cluj, Dan Petrescu este avertizat: „E o problemă, e greu. Nu mai e ce a fost”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
razvanstefan2010
razvanstefan2010  •  27 August 2021, 23:14
Postat de Bulete Cristi pe 27 August 2021, 17:16

S a gasit sa vorbeasca despre jucatorii de la Steaua unul care dupa 3 luni in serie b din Italia uitase sa vorbeasca romaneste cand s a intors in tara iar pe aeroport spunea ca el nu stie como se dice ...***..

rade" no parlare roumena" :))) .... și mai mult tine lecții de morală :)))

1157593904266198
Bulete Cristi  •  27 August 2021, 17:16

S a gasit sa vorbeasca despre jucatorii de la Steaua unul care dupa 3 luni in serie b din Italia uitase sa vorbeasca romaneste cand s a intors in tara iar pe aeroport spunea ca el nu stie como se dice ...***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează