FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB poate da un nou tun cu vedeta aflată în forma carierei

Florin Tănase vrea să facă pasul în străinătate  | FOTO: Facebook @FCSB
Florin Tănase vrea să facă pasul în străinătate | FOTO: Facebook @FCSB

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2021 18:52 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 00:20

Florin Tănase (26 de ani, mijlocaș ofensiv), liderul lui FCSB, e următorul jucător pe care Becali e sigur că va obține o sumă consistentă, în vară. 

Tase e decis, va pleca la finalul sezonului. L-a refuzat recent pe patronul roș-albaștrilor în vederea prelungirii contractului, valabil până în iarna lui 2023, și așteaptă o ofertă tentantă din străinătate.

Mijlocașul ofensiv, utilizat de multe ori și „9 fals” în echipa lui Petrea, e la cel mai bun sezon pentru FCSB. Dat fiind faptul că are 26 de ani, golgeterul la zi al Ligii 1 e conștient că nu trebuie să rateze trenul unui transfer avantajos măcar din punct de vedere salarial, care i-ar asigura stabilitatea financiară în viitor.

„Decarul” lui FCSB, ajuns la apogeul carierei, e, de altfel, singurul jucător pe care Becali ar trebui să fie hotărât să-l vândă în următoarea fereastră de mercato. Moruțan și Octavian Popescu sunt încă tineri și au marjă de creștere, Olaru nu are cifrele lui Tănase, iar Florinel Coman e, momentan, ieșit din formă.

Florin Tănase, gata să o părăsească pe FCSB

„Îmi doresc să plec”, declara la începutul lunii fotbalistul cumpărat de FCSB în urmă cu 4 ani și jumătate de la Viitorul. Întrebat despre cota sa, Tănase n-a evitat răspunsul, pe care l-a ambalat însă cu o glumă: „Nu mai am vârsta lui Man să-l depășesc la suma de transfer, mai ales că sunt 15 milioane de euro... Poate ar trebui să tăiem «1» din față”. 

Foarte probabil, ultima propoziție are o corespondență în realitate. După anumite discuții cu Giovanni Becali, consilierul firmei de impresariat care se ocupă de Tănase, mijlocașul de creație a aflat ce sumă poate fi obținută în schimbul său. Iar 5 milioane de euro pare un preț verosimil, și finanțatorul clubului afirmând de-a lungul timpului că nu speră să obțină la fel de mulți bani pentru Tase ca în cazurile lui Man, Coman sau Moruțan.

Tănase, anul de aur la FCSB

Sezon*Index InStat**GoluriPase decisive
2020/21***274152
2019/2026575
2018/19271107
2017/18276104
2016/1725041

*Sezon în curs de desfășurare. Tănase mai are la dispoziție, teoretic, încă 16 meciuri (!) pentru a-și îmbunătăți cifrele
**Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unei fotbalist cu profil ofensiv. Printre capitolele luate în calcul: goluri marcate, șuturi la și pe poartă, pase, dueluri câștigate în atac, procentaj de pase reușite, driblinguri, centrări etc. 
***Au fost luate în considerare doar confruntările din Liga 1

FCSB poate da un nou tun cu vedeta aflată în forma carierei

17.000 €e salariul lunar al lui Tănase la FCSB

3.000.000 €este cota de piață a lui Florin Tănase, conform site-ului de specialitate Transfermarkt

1.500.000 €a plătit FCSB pentru Tănase celor de la Viitorul, în august 2016

FCSB » Florin Tănase, de la erou la țap ispășitor în 3 săptămâni

Deși la începutul anului Becali spunea despre Tănase că este indispensabil echipei, în urmă cu 5 zile căpitanul roș-albaștrilor nu a scăpat de tirada publică a patronului.

  • Gigi Becali pe 28 ianuarie: „Dacă văd că are oferte și merge la echipe mici, îi zic: «Bă, Tănase, cât ai tu salariul? Ia 30.000 sau 35.000 pe lună și rămâi la mine!». Am nevoie neapărat de el!”
  • Gigi Becali pe 16 februarie: „Criza echipei e cauzată de 3 jucători! Coman, Moruțan și Tănase vor să fie vedete, să dribleze”

VIDEO » Marcel Ghergu, președintele Chindiei, după înfrângerea cu FCSB, 0-1: „Am avut prea mult respect față de adversar”

Citește mai multe articole despre FCSB:

Joaca lui Gigi produce monştri! Becali a creat din nou haos în tactica de la FCSB

Ilie Dumitrescu, încântat de un jucător de la FCSB: „Nu-mi dau seama de asta” » Explică ce probleme mai are echipa lui Toni Petrea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
remarque
remarque  •  21 Februarie 2021, 20:42
Postat de frankjim pe 21 Februarie 2021, 19:55

tanase daca ar pleca pe cel putin 5 milioane de euro,aprope ne-am scoate toti banii dati pe coman,tanase,nedelcu si benzar aka lotul viitorul.

Nu ne-am scoate ci si-ar scoate banii. Noi ne-am scoate, dar altceva

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  21 Februarie 2021, 20:32

"ajuns la apogeul carierei" - la 26 de ani? Mai gandestete un pic Alex inainte sa publici.

observator_federal
observator_federal  •  21 Februarie 2021, 20:22

Parma îl vrea pe Tănase?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează