FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Confesiunile lui Florinel Coman, într-un interviu GSP de colecție: „Îmi imaginasem altfel cariera. De la an la an e tot mai mare frustrarea” + „Sunt în formă, dar m-am îndoit că mai pot să fiu bun”

Florinel Coman, vedeta FCSB, a devenit cel mai bun tocmai acum, când are 25 de ani și socotește despre etichete, despre cât de mult contează laudele și criticile. Foto: Cristi Preda
Florinel Coman, vedeta FCSB, a devenit cel mai bun tocmai acum, când are 25 de ani și socotește despre etichete, despre cât de mult contează laudele și criticile. Foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat duminica, 09 iulie 2023 20:11 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 20:17

Florinel Coman, vedeta FCSB, a devenit cel mai bun tocmai acum, când are 25 de ani și socotește despre etichete, despre cât de mult contează laudele și criticile.

Florinel Coman e cel mai bun fotbalist de la FCSB, în schimbul lui Florinel Coman speră Becali să obțină cei mai mulți bani și Florinel Coman e responsabil de lupta pe care roș-albaștrii o vor porni pentru câștigarea campionatului.

Andrea Compagno, interviu-eveniment pentru GSP: „Nu ar fi corect să fur tricoul unui român” +  „România are o imagine falsă în Italia, realitatea și viața de aici sunt total altceva față de cum se vorbește despre voi la mine acasă”
FCSB
Andrea Compagno, interviu-eveniment pentru GSP: „Nu ar fi corect să fur tricoul unui român” + „România are o imagine falsă în Italia, realitatea și viața de aici sunt total altceva față de cum se vorbește despre voi la mine acasă”

Florinel Coman, confesiuni într-un interviu eveniment

Genunchii lui sunt un amestec de tatuaje și de cicatrice și el însuși e conștient că talentul nu-i este suficient, a devenit conștient după ce a fost ba lăudat, ba criticat exagerat. Ce se va întâmpla de acum înainte?

- Florinel, pare că duci echipa în spate, poate că e o exagerare, dar înțelegi despre ce e vorba.
- Da, sunt într-o formă bună, mă simt foarte bine, dar simt că mai pot progresa, asta încerc să fac în fiecare zi. Dar e adevărat, și eu îmi dau seama că sunt într-o formă foarte bună, chiar dacă nu duc eu echipa în spate.

- Care e senzația atunci când auzi „Coman trebuie să facă, el trebuie să câștige meciul”?
- Mă simt important când reușesc să marchez, să ajut echipa. Și nu neapărat dacă înscriu, știu că e important și dacă depășesc un adversar, și dacă pasez foarte bine. Nu am o senzație anume, sunt un tip responsabil, eu zic că am ajuns să fiu cu mult mai responsabil decât am fost, și știu că pot să trag echipa după mine.

- Cum ai devenit responsabil, așa cum spui tu? Ce s-a întâmplat?
- Când s-a născut fetiția mea am început să realizez că nu mai eram eu pe primul loc și asta m-a determinat să schimb unele lucruri.

Confesiunile lui Florinel Coman, într-un interviu GSP de colecție: „Îmi imaginasem altfel cariera. De la an la an e tot mai mare frustrarea” + „Sunt în formă, dar m-am îndoit că mai pot să fiu bun”

„Intrasem într-o pasă proastă”

- Cum ai devenit un fotbalist mai bun? Ce te-a influențat?
- Mi-am recăpătat încrederea. Ajunsesem la un moment dat la un nivel foarte bun, după care am avut acea accidentare și nu m-am mai simțit eu. N-am mai fost același fotbalist. Am revenit pe teren și încercam să fac exact ceea ce făceam înainte și nu-mi mai ieșea, nu mai reușeam. Lipsisem mult, nu aveam antrenamente suficiente și în lipsa unei pregătiri suficiente nu mai conta la fel de mult talentul.

- A existat vreun moment, după accidentare, în care nu ai mai avut încredere că o să revii la un nivel foarte bun?
- Da, da, da! Au fost foarte multe! Chiar de la primul meci. Țin minte că am jucat și cu Karagandî, am intrat după pauză la ei, când ne-au eliminat. Am avut niște acțiuni bune și mă gândeam „băi, acum e momentul să-mi revin!”. Apoi a fost o etapă din campionat și nu m-am mai simțit bine deloc, nu am reușit să fac nimic important și am intrat într-o pasă proastă.

- Tu ai fost ba lăudat, „Mbappe, genial”, ba criticat, „Coman nu confirmă, Coman nu poate”. Te-au influențat aceste comentarii?
- M-au influențat înainte, în urmă cu doi, trei ani contau toate comentariile acestea. Între timp mi-am dat seama că orice aș face ba pot fi lăudat, ceea ce nu mă ajută cu nimic, ba pot fi criticat, ceea ce nu mă afectează. OK, critica e foarte bună și o accept, dar până la un punct.

- Ți se pare că a fost ceva exagerat?
- Da, au existat exagerări și cu laudele, și cu criticile.

„Sunt foarte dezamăgit”

- Cum este echipa? Ce aștepți pentru sezonul următor?
- Mi-e greu să mă pronunț acum, că nu pot fi comparate amicalele cu meciurile oficiale. A fost bine că am făcut un egal cu PAOK, dar grecii erau abia la începutul pregătirii. Iar noi veneam după o săptămână cu antrenamente de acumulare, foarte intense, așa că nu e relevant rezultatul. Eu am o încredere foarte mare în echipa aceasta și cred că putem avea succes, putem să ne mai punem la punct pe parcurs, că perfecți nu suntem!

- Când ai semnat cu FCSB îți imaginai altfel parcursul? Ar fi trebuit să decurgă diferit?
- Da, îmi imaginasem altfel totul. Visam să ajung să joc în mod constant în primul an, să mă integrez în echipă și în următorul an să câștig campionatul și să plec.

Confesiunile lui Florinel Coman, într-un interviu GSP de colecție: „Îmi imaginasem altfel cariera. De la an la an e tot mai mare frustrarea” + „Sunt în formă, dar m-am îndoit că mai pot să fiu bun”

- Dar s-au adunat ani în care nu ați câștigat titlul deloc. Cum ți se pare?
- De la an la an e tot mai mare frustrarea. Nici nu știu care ar fi explicația... Mereu am pierdut la mustață, mereu în ultimele două etape. În sezonul trecut am mai și condus cu 2-0 la Farul și nici măcar așa nu am câștigat... E o dezamăgire pe care o simt, dar știu că nu e timp pentru așa ceva. Acum o să avem preliminariile Conference și trebuie să îndeplinim obiectivul, să mergem în grupe.

35 de meciuria jucat Coman în sezonul trecut din campionat, în care el a marcat opt goluri. El a fost titular în 28 de partide și a marcat ultima oară pe 21 mai, în victoria cu CFR, 3-2

„Neubert nu mai poate lucra ca pe vremuri”

- Urmărești adversarele din campionat? Care ar fi amenințarea cea mai mare? Farul? CFR? CSU?
- Farul e, în mod clar, o echipă care își va continua acest drum, oamenii de acolo vor să câștige din nou campionatul, mai ales că au ajuns să-l câștige cu un lot care nu era foarte valoros, dar conținea tineri care au confirmat. Așa că eu văd Farul să candideze pentru titlu și în campionatul următor.

- Ce face Hagi de reușește să aibă succes cu loturi care nu sunt cele mai bune, așa cum spui și tu?
- Reușește fiindcă dumnealui e acolo de dimineața până seara, vorbește cu toată lumea numai despre fotbal încontinuu, le implementează principiile clubului. Sloganul Farului este „Campionii cresc campioni”. Mi se pare foarte bun și cred că se potrivește perfect.

- E atât de greu să lucrezi cu Neubert? Foști jucători, așa cum au fost Gardoș, Chipciu, vorbesc despre cât de grele erau antrenamentele cu germanul.
- Eu nu am prins perioada aceea, sunt mai tânăr. Dar nu vă gândiți că Neubert lucrează cu noi așa cum lucra cu ei atunci! În perioada aceea erau doar Stanciu și Iancu tineri, de 20, 21 de ani. În rest erau jucători de 25, 26. La noi nu e așa cum am tot auzit despre Neubert.

Confesiunile lui Florinel Coman, într-un interviu GSP de colecție: „Îmi imaginasem altfel cariera. De la an la an e tot mai mare frustrarea” + „Sunt în formă, dar m-am îndoit că mai pot să fiu bun”

- Adică s-a mai adaptat și el?
- Da, și e ceva normal. Atunci erau jucători care puteau să ducă antrenamente de forță, erau Pintilii, Bourceanu, ei erau altfel. Acum, cu ceea ce are Neubert aici, nu cred că poate să lucreze la fel ca în perioada aceea.

„Nu-mi e frică deloc!”

- Ai vorbit cu Onea după faza aceea foarte dură din meciul Rapid-FCSB? Ți-a explicat de ce a intervenit atât de rău?
- Nu am vorbit, nici nu-l cunosc. Mi-a spus Fane Târnovanu că i-a dat un mesaj cu scuze pentru acea intrare. Nimic mai mult. Până la urmă, asta este, e un joc în care ambele echipe vor să câștige și nu am nimic de comentat în plus. Sunt fericit că am reușit să ies de pe teren pe picioarele mele.

- Ți s-a părut dură intrarea lui atunci, pe teren, sau a părut mai rea la televizor?
- La televizor mi s-a părut mai dură.

- A fost vreun moment în care ți-a fost frică? Să te gândești "dacă o să mă lovesc din nou, dacă o să fiu accidentat..."?
- Nu, nu, niciodată! De când am reușit să-mi recapăt forma nu mi-a trecut așa ceva prin cap și cred că e cea mai mare plăcere, după o accidentare, să nu te gândești "nu ar fi bine să bag piciorul acum!". E cel mai important!

- Dacă gândești așa pierzi din valoare?
- Sută la sută pierzi din valoare și riști să ți se întâmple ceea ce te sperie.

- Tu ești optimist în privința naționalei?
- Da, eu chiar sunt optimist.

35 de goluria înscris Coman în 156 de meciuri adunate la FCSB în campionat. Farul l-a vândut la FCSB cu trei milioane de euro, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un jucător tranzacționat în campionatul românesc

Citește mai multe știri despre FCSB:

MM Stoica arată cu degetul un fundaș din tabăra Farului: „Nu s-a informat! Trebuie culpabilizat pentru acest rezultat”
FARUL - SEPSI 0-1
MM Stoica arată cu degetul un fundaș din tabăra Farului: „Nu s-a informat! Trebuie culpabilizat pentru acest rezultat”
Mihai Stoica, deranjat de clauza acceptată de Gigi Becali: „Eu am aflat după. Nu aș fi fost de acord”
FCSB
Mihai Stoica, deranjat de clauza acceptată de Gigi Becali: „Eu am aflat după. Nu aș fi fost de acord”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  14 Iulie 2023, 07:45

Cite4sc " un articol publicitar, facut parca la cerere". Sint intrebari...penibile : " Florinel, pare că duci echipa în spate, poate că e o exagerare, dar înțelegi despre ce e vorba.",..sau..: " Care e senzația atunci când auzi „Coman trebuie să facă, el trebuie să câștige meciul”?..",..sau.." Cum ai devenit responsabil, așa cum spui tu? Ce s-a întâmplat? ". Ce este cert si vede toata lumea este ca Fl Coman nu a castigat mai nimic la FCSB, ca nu poate face faza defensiva, ca joaca..doar cind are mingea la picior. Apoi , la nationala nu a reusit nimic ntabil, fiind, mai mereu scgimbat. Cui foloseste asesemenea interviu..neadevarat, care " il face pe Fl Coman ..mare jucator". Ce a realizat el ? De ce nu a fost intrebat...despre cum si-a obtinut Permisul de conducere auto..( zice-se luat in Ucraina, el limba ucrainiana ...nu o stie, si acolo in alta limba nu se poate accesa carnetul) ? Nu stiam ca se face ***,..nu doar pentru Becali, ***. Ciudat !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

odoacru
odoacru  •  09 Iulie 2023, 21:42

Interviu de colectie cu florinel coman:)))))))))

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  09 Iulie 2023, 21:14

La ce vocabular extins posedă Florinel și la ce provocare e scrisul pentru cei trei gesepiști, chiar că e un interviu de colecție.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează