FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Florinel Coman e la reducere! Gigi Becali a scăzut prețul vedetei sale și sunt șanse mari să plece în SUA

Florinel Coman e gata să plece de la FCSB
Florinel Coman e gata să plece de la FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 02 aprilie 2020 09:38

Gigi Becali a relaxat condițiile din negocierea pentru Florinel Coman (21 de ani). Sunt șanse mari ca atacantul de la FCSB să treacă la Orlando City în curând, pentru un preț de 9 milioane de euro, bani pe care Gigi îi acceptă și în mai multe tranșe.

Pandemia de coronavirus l-a ieftinit pe Florinel Coman și face posibil transferul în MLS al internaționalului român. Orlando City a reluat tratativele cu FCSB, blocate în luna februarie.

9 milioane în trei rate pentru Florinel Coman

Becali le-a transmis americanilor noile condiții în care e dispus să-l cedeze pe Coman: vrea 9 milioane de euro, o sumă pe care o acceptă și în trei tranșe. Prima rată ar achita-o Orlando City acum, în valoare de 5 milioane de euro. Următoarele două „bucăți" din plată ar fi întinse până în vara anului viitor.

  • Florinel Coman este cotat la 6 milioane de euro, potrivit transfermarkt
  • Coman, 21 de ani, a strâns 25 de goluri în 80 de meciuri pentru FCSB în Liga 1
  • FCSB l-a cumpărat pe Coman în 2017 pentru 3 milioane de euro

Schimbarea pe care o acceptă Gigi e importantă. În februarie, Orlando oferise chiar 9 milioane de euro, dar patronul FCSB n-a acceptat eșalonarea banilor în mai multe tranșe, a cerut ca toată suma să-i fie achitată pe loc. 

Criza care abia a apărut în fotbal și, în general, în toată economia mondială, l-a determinat pe Becali să-și mai reducă pretențiile, acum nu mai ține să încaseze totul dintr-o dată. Dacă americanii nu se vor fi speriat și ei de pierderile pe care tot fotbalul le simte deja, transferul ar trebui să poată fi încheiat în curând.

Florinel Coman dă lovitura

Mutarea ar constitui o lovitură și pentru Florinel. Mai câștigă doar 7.500 de euro lunar la FCSB, de când Gigi a înjumătățit aproape toate salariile, inclusiv pe al lui. În America s-ar îmbogăți, ar încasa trei milioane de euro în trei ani din contract. Asta e cererea fotbalistului. Orlando îi propusese în februarie 750.000 de euro în primul an, cu majorarea salariului în sezoanele care urmau, deci ar fi șanse mari ca oficialii clubului din Major League Soccer să accepte condițiile pe care le solicită fotbalistul.

FCSB dă lovitura în plină pandemie de coronavirus » Gigi Becali anunță: „Negociez să vând pe 10 milioane de euro”

Propus de Liță Dumitru

Pe Coman, Liță Dumitru l-a propus la Orlando. Gloria Stelei și a naționalei României din anii 70 s-a stabilit în America și a profitat de imaginea bună pe care formațiile din MLS o au acum despre fotbaliștii români, grație prestațiilor pe care le-a înregistrat Alex Mitriță la New York. 

Olteanul a marcat de 12 ori în stagiunea precedentă, prima a lui în liga nord-americană, și a fost printre cei mai buni fotbaliști din campionat. Șefii fotbalului din SUA au devenit interesați să mai aducă și alți români, încântați de talentul lui Mitriță și de rapiditatea cu care el s-a adaptat acolo. 

3.000.000 de euroa plătit Becali pentru achiziționarea lui Florinel Coman de la Viitorul, în 2017. Hagi nu consumase nici un ban cu achiziționarea atacantului, îl crease în club, de la nivelul juniorilor

„Vând un jucător, dar nu vă spun pe care!"

Becali a anticipat miercuri transferul lui Coman la Orlando City, doar că n-a mers până la capăt cu dezvăluirile, a evitat să pronunțe nume: „Sunt pe telefon acum, discut să vând un jucător pe 10 milioane de euro. Nu vă pot spune despre care fotbalist e vorba, nici dacă e Man sau e Coman!". Ca să se laude, Gigi a umflat prețul real din negocieri cu un milion de euro. E o practică tipică pentru el. În iarnă susținea că avea o propunere de două milioane de euro pentru Gnohere.

 Gazeta Sporturilor  a scris că oferta cea mai bună care exista pentru "Bizon" era de la Al Ahly Cairo, cu 800.000 de euro. "E adevărat, asta e suma", a admis Becali după aceea. Până la urmă, egiptenii au renunțat la Gnohere din cauza încurcătorilor pe care le crease impresarul atacantului.

Orlando City, penultimul loc, cu Nani vedetă

Clubul care îl dorește pe Coman a încheiat stagiunea trecută din MLS pe penultimul loc din clasamentul Conferinței de Est. Cel mai bun fotbalist al lui Orlando a fost Nani, internaționalul portughez ex-Manchester United și Lazio. Nani are 33 de ani, a participat în 30 de partide și a înscris 12 goluri. Tot 12 goluri a dat și Mitriță, numai că echipa românului a fost implicată în lupta pentru titlu. New York City câștigase Conferința de Est, însă a pierdut în "sferturile" turneului decisiv pentru câștigarea campionatului.

„FCSB e «zero»!"

Negocierile pentru cedarea lui Coman în schimbul a 9 milioane de euro constituie un indiciu că Becali a vorbit serios când a anunțat că n-are de gând să mai suporte pierderile clubului: „FCSB îmi este deja dator cu cinci sau cu șase milioane de euro și alți bani nu mai bag!". El era convins în urmă cu câteva luni că avea să încaseze măcar douăzeci de milioane de euro pentru Florinel. Acum e dispus să-l dea și cu 9 milioane de euro. Oprirea campionatelor în toată Europa și regresul economic l-au speriat pe Gigi, l-au făcut să scadă pretențiile. A redus aproape toate salariile la jumătate, acum speră să completeze cu transferul lui Coman bugetul sărăcit.

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
alenb
alenb  •  02 Aprilie 2020, 13:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

81mada
81mada  •  02 Aprilie 2020, 11:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10aripa
10aripa  •  02 Aprilie 2020, 11:26

Mă, dar unde ii găsește, mai ales acum,pe criza asta? Cine crede ce spune fariseul?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează