FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Ca pe vremea lui Parpas, Gora Tall și Jelev! Cum a întors-o în timp Gigi Becali pe FCSB

Gigi Becali a tăiat drastic salariile la FCSB
Gigi Becali a tăiat drastic salariile la FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 31 martie 2020 16:46

Gigi Becali a întors-o pe FCSB în timp din cauza coronavirusului. Salariul maxim din lot a rămas al lui Florin Tănase, 8.500 de euro lunar. În 2010, pe vremea lui Parpas și a lui Jelev, Gigi instituise un barem de 10.000 de euro pe lună

Epidemia de coronavirus a anulat aura de club superbogat pe care Becali o crease pentru FCSB. Cele mai mari salarii din campionat, cele mai bune condiții de pregătire, sume-record achitate pentru transferuri. Cu deciziile recente, Gigi și-a coborât clubul sub pragul minim din tot mandatul său de patron.

Surpriză în contracte! Clauza trecută de Gigi Becali în noile acorduri cu salarii înjumătățite

Mai rău decât în criză!

Cel mai bun salariu din lot l-a păstrat căpitanul Florin Tănase. El va încasa câte 8.500 de euro lunar în perioada 1 martie-30 septembrie. Mai puțin decât primeau fotbaliștii de la FCSB în urmă cu zece ani, într-o vreme în care Becali strânsese serios șurubul, speriat de criza economică din 2008, care provocase și prăbușirea imobiliarelor, domeniul principal din care câștiga. Atunci fixase o limită maximă de 10.000 de euro lunar pentru un jucător. 

A fost epoca lui Parpas, a lui Jelev și a lui Gora Tall, jucători ieftini, fără cote importante și fără valori mari, motive pentru care clubul nici nu a înregistrat rezultate importante. Gigi a susținut că tocmai măsurile de atunci au ajutat clubul să nu intre în insolvență sau în faliment, așa cum s-a petrecut cu Dinamo, cu Rapid, cu CFR Cluj. Reducerile au salvat societatea, acum procedează și mai drastic.

„Perle" de 7.500 de euro la FCSB

Există fotbaliști de la FCSB care au rămas cu salarii normale pentru campionatul românesc, nu mai e nicio diferență între veniturile lor și acelea ale unor jucători de la Botoșani sau de la Gaz Metan. Lucian Filip, cel mai vechi om din lot și căpitan în unele situații, a păstrat 5.000 de euro lunar. Man mai are doar 7.500 de euro pe lună, aceeași sumă o încasează și Florinel Coman.Sunt oameni pe care Becali mai speră să ia zeci de milioane de euro.

 „După criza asta se va renunța la fair-play-ul financiar, pentru ca oamenii să poată să investească în fotbal bani din alte domenii", crede Gigi. Asta ar însemna ca formațiile din ligile mari să rămână foarte bogate și capabile să-i achiziționeze pe jucătorii lui în schimbul unor sume foarte mari. 

„Nu confundați situația mea financiară cu situația clubului! Eu mai am bani, dar FCSB e zero în momentul de față, nu mai produce nimic! D-aia n-aveam cum să nu scad salariile jucătorilor!"
Gigi Becali, la TV DigiSport

Când îi convine, Gigi Becali pierde bani din fotbal

Gigi Becali se referă la balanța contabilă în funcție de interesul dintr-un moment dat. A susținut, de câțiva ani, că ar fi singurul patron din fotbal cu profit, un indiciu despre priceperea lui, superioară celei a tuturor contracandidaților. „Să nu-l credeți, e sigur pe minus!", avertizase Pițurcă. Gigi a trecut acum la alt discurs, cu care dezvăluie sume uriașe pierdute: „Eu nu am cum să mai suport pierderile din fotbal, FCSB îmi e dator deja cu cinci sau cu șase milioane de euro, bani pe care eu i-am transferat către club. Alte sume nu am cum să mai aduc!".

El înregistra un profit la un moment dat, doar că două sezoane la rând fără participarea în grupele cupelor europene l-au tras în jos, a fost nevoie să injecteze bani ca să completeze bugetul. Fiindcă a ratat grupele în 2018 și în 2019, FCSB a pierdut mai mult de 30 de milioane de euro.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Răzmeriță la Dinamo: contracte suspendate, jucătorii pun condiții, străinii vor să plece

Gigi Becali a numit cei doi fotbaliști care nu au semnat înjumătățirile și a transmis un nou mesaj de adio fotbal: „De mine să uitați!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
207979096630676
Popirlan Ionel  •  01 Aprilie 2020, 12:37

ciobanul si slugile lui...face ce vrea cu ei.

manutd.steaua
manutd.steaua  •  31 Martie 2020, 20:10

Nu prea inteleg,e ok ca toata lumea poate intra in somaj tehnic,dar nu e ok daca injumatateste asta salariile???? :))

florar
florar  •  31 Martie 2020, 18:43

Pai gesepistii nu înțeleg că Becali într-o o lună a pierdut milioane!!! Toți jucătorii steliști au să aibă cota scăzută că doar fotbaliștilor nu le creste cota când stau acasă!!! Acum o lună Becali putea fi pe profit daca vindea un singur jucător!!! Acum sa și vrea să vândă și nu are cui!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează