FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

COVID-19. Răzmeriță la Dinamo: contracte suspendate, jucătorii pun condiții, străinii vor să plece

Jucătorii lui Dinamo nu vor să li se suspende salariile
Jucătorii lui Dinamo nu vor să li se suspende salariile

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 15:44

Situația la Dinamo e una tensionată. Pandemia de coronavirus face și victime colaterale. Nu doar prin prisma numărului de victime și de morți.

Dinamoviștii au fost anunțați deunăzi de faptul că li se vor suspenda contractele pe durata întreruperii activității, detaliu ce le va aduce doar aproximativ 500 de euro pe lună, în baza celor 2.340 de lei ajutor de la stat. Fotbaliștii grupării din Ștefan cel Mare n-au fost surprinși la auzul veștilor, așteptându-se să se ajungă mai devreme sau mai târziu la o asemenea situație, dar sunt extrem de afectați de informațiile furnizate de la club.

Fotbaliști de la Dinamo: „Salariile restante? Liniște totală”

„Ne-au anunțat că vom fi înștiințați oficial de acest detaliu, că vom primi acea sumă pe durata suspendării activității, în schimb, nu ni s-a spus nimic vizavi de salariile restante. Ori dacă tot anunți că nu mai plătești remunerațiile, cu toate că n-ai mai avut și nici n-o să ai vreo cheltuială pe durata pauzei competiționale, de ce nu ni se zice nimic de salariile restante? Că n-o să renunțe nimeni la ele! Deja pe 15 aprilie se fac trei luni de neplată. Și de când se dau cei 500 de euro, pui și luna martie pe care am muncit-o jumătate? Și-așa era atmosfera cum era, să vezi după", au reacționat mai mulți fotbaliști ai roș-albilor. 

Jucătorii sunt fermi, în acest moment: nu vor accepta apoi micșorarea salariului lunar, așa cum vor șefii! Mai mult, străinii au amenințat că vor pleca din București spre țările lor în cel mai scurt timp posibil - și în funcție de găsirea unei oportunități de a ieși din țară, în siguranță - pe durata acestui șomaj tehnic. 

Ante Puljic declara pentru Gazeta Sporturilor că el așa va face. El a fost felicitat de către coechipieri, după declarațiile de pe GSP.RO: „Bravo, s-a comportat ca un lider, a spus și-a zis lucrurilor pe nume. După ce trece pandemia, vor fi negocieri dure, fiindcă jucătorii, care și-așa n-au contracte mari, au rate, au familii, nu vor accepta să li se mai ia din bani. A rămas să mai vorbim după ce trece tot, dar știm noi stilul ăsta de amânare”.

Ante Puljic, mesaj frontal pentru Ionuț Negoiță: „Adu-ți aminte și de Dinamo” » Croatul amenință că pleacă acasă

Florin Prunea, „lider de sindicat”

Situația de la Dinamo e pe tiparul clubului. Nici șefii nu se pun de acord în privința micșorării salariale. Florin Prunea, managerul grupării, a transmis că el nu este de acord și ține, măcar verbal, partea fotbaliștilor. „Cluburile care nu vor umbla la salarii înseamnă că își respectă antrenorii și le respectă munca. Iar pe termen lung vor avea foarte mult de câștigat. Noi deocamdată nu am luat nicio decizie. Nu este simplu. Dar eu unul, Florin Prunea, nu sunt de acord cu micșorarea salariilor antrenorilor și jucătorilor", a afirmat Prunea, luni noaptea, pemtru Prosport.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Daniel Popa povestește cum merge viața la țară, în izolare: „Am luat un copil din sat și-i trag la poartă!”

EXCLUSIV Dinamoviștii au ieșit la „antrenamente” » Ricardo Piscitelli, pregătire inedită în fața blocului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
creeperno999
creeperno999  •  31 Martie 2020, 22:50

Lasa ca vin arabi :))

samertx
samertx  •  31 Martie 2020, 22:44

Cred că ar trebui să așteptăm o declarație oficială din partea clubului, să ne confirme că „răzmerița” este răzmeriță, ci nu vreo gogoriță de presă. De altfel, mai jos, s-a transformat în „tensiuni”. :)) Măi Adiță, dă-ne și niște nume de fotbaliști, să fim siguri că e treabă serioasă „răzmerița” asta.

476995182506736
Nelu Feier  •  31 Martie 2020, 18:32

Vedeti aici este marea probl.din sp.romanesc de echipa.Atunci cand se negociaza contractele(sumele) trebuiesc stabilite si criteriile de performanta pt.care sunt platite sumele negociate(plata integrala sa fie facuta dupa indeplinirea obiectivului stabilit,pana atunci doar 50-max.60% din contract)La noi se fac contracte de doi lei(nu prevad nici o clauza de perform.)si tot de doi lei sunt si evol.sp. Ex.CSMB handbal fem.a platit contracte incredibil de mari pt.locul 2 in camp .Rom. si rezult mediocre in LC.(si toti banii din bani publici).Amatorism(asa pare, dar ascunde multe nebuloase)total, care trebuie sa dispara.Contractul sp. trebuie sa fie direct proportional cu perf.sportiva din anul respectiv(competitional)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează