FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV / VIDEO Florinel Coman, despre aspectul de la FCSB care i-a îngrozit pe Chipciu și Gardoș: „Cu cei de acum nu poate lucra la fel”

Florinel Coman, FCSB // foto: Ionuț Iordache
Florinel Coman, FCSB // foto: Ionuț Iordache

Articol de , - Publicat luni, 10 iulie 2023 17:15 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 17:35

În interviul-eveniment acordat Gazetei Sporturilor, Florinel Coman (25 de ani) a vorbit despre metodele de pregătire ale neamțului Thomas Neubert, ale cărui antrenamente solicitante de la FCSB sunt de notorietate în fotbalul românesc.

Șeptarul vicecampioanei spune că metodele preparatorului fizic neamț nu mai sunt la fel de aspre cum obișnuiau să fie în mandatele de antrenor ale lui Reghecampf.

Decizie surprinzătoare: Gigi Becali a desființat echipa la care au evoluat jucători ca Târnovanu, Șut, Oaidă și Lucian Filip
HOTĂRÂRE
Decizie surprinzătoare: Gigi Becali a desființat echipa la care au evoluat jucători ca Târnovanu, Șut, Oaidă și Lucian Filip

Florinel Coman: „Neubert nu lucrează cu noi așa cum lucra cu Gardoș, Chipciu și compania”

- E atât de greu să lucrezi cu Neubert? Foști jucători, așa cum au fost Gardoș, Chipciu, vorbesc despre cât de grele erau antrenamentele cu germanul.
- Eu nu am prins perioada aceea, sunt mai tânăr. Dar nu vă gândiți că Neubert lucrează cu noi așa cum lucra cu ei atunci! În perioada aceea erau doar Stanciu și Iancu tineri, de 20, 21 de ani. În rest erau jucători de 25, 26. La noi nu e așa cum am tot auzit despre Neubert.

- Adică s-a mai adaptat și el?
- Da, și e ceva normal. Atunci erau jucători care puteau să ducă antrenamente de forță, erau Pintilii, Bourceanu, ei erau altfel. Acum, cu ceea ce are Neubert aici, nu cred că poate să lucreze la fel ca în perioada aceea.

De-a lungul anilor, foști jucători de la FCSB au descris antrenamentele lui Neubert a fi extrem de dure.

Stoperul Florin Gardoș, de exemplu, spunea în 2019 într-un interviu acordat Gazetei: „Nu cred că poate cineva să reziste mental mai mult de două sezoane cu Neubert. Chiar mi-e greu să îți descriu ce trebuia să îndurăm”.

Iar Alexandru Chipciu, pe vremea când evolua la Anderlecht, l-a întâlnit întâmplător pe Neubert și a povestit apoi ce a discutat cu acesta: „I-am zis că dacă ar veni el acum la clubul la care sunt eu, aș cere să plec! Chiar nu mai pot s-o iau de la capăt! Mental, nu mai sunt capabil să accept acele antrenamente extrem de tari!”.

Thomas Neubert a revoluționat FCSB în 2012

Neubert a ajuns la FCSB în 2012, când Reghecampf a devenit antrenor principal.

Germanul îl asistase pe Reghe și la Chiajna, și la Bistrița, și în alte mandate pe care Laurențiu le avusese în liga a doua, doar că la Concordia, la Gloria și în „B” el lucra part-time, nu era prezent la fiecare antrenament.

Motivul? Cluburile nu-și permiteau să-l plătească suficient de bine încât să-l atragă. Dar Becali a fost de acord să-i achite 10.000 de euro lunar.

A urmat o perioadă formidabilă pentru echipă, cu două titluri câștigate la rând, plus accesul în „optimile” Europa League și în grupele Champions League. FCSB a progresat vizibil, ca pregătire fizică, și își sufoca adversarii mai ales datorită acestei calități.

Toate meritele îi erau atribuite lui Neubert, pentru activitatea concretă, și lui Reghecampf, pentru faptul că l-a descoperit.

Tot despre FCSB: 

FCSB și Sepsi sunt puse în gardă înaintea meciurilor din Conference League: „Suntem peste bulgari, dar trebuie să avem grijă”

Antrenorul din SuperLiga pe care Florinel Coman îl urmărește: „Mă uit la toate conferințele lui, mereu sunt curios ce o să mai spună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Traiminromania..
Traiminromania..  •  11 Iulie 2023, 00:49

Lasati vrajeala , ca si la antrenament trageau ca animalele de la ozon *** in pungute speciale in perioada aia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

81mada
81mada  •  10 Iulie 2023, 22:47

Vreti sa l vindeti? Da de Ucraina cand il intrebati?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează