FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florinel Coman pleacă rapid în Serbia! Șanse reale să revină pe teren mai devreme decât au estimat medicii

Un singur gol a marcat Florinel în ultimul an, reușita din returul cu Saburtalo
Un singur gol a marcat Florinel în ultimul an, reușita din returul cu Saburtalo

Articol de , - Publicat vineri, 05 august 2022 20:24 / Actualizat vineri, 05 august 2022 21:00

Doar 45 de minute a rezistat pe teren căpitanul vicecampioanei cu Dunajska Streda! Florinel Coman a simțit o înțepătură la coapsa stângă, a cerut schimbarea la pauză și a așteptat cu emoții verdictul medicului. 

RMN-ul efectuat a confirmat cel mai negru scenariu pentru atacantul de 24 de ani. Ruptură musculară, out cel puțin șase săptămâni! Apoi încă una, două săptămâni de reintegrare în jocul echipei.

FCSB a anunțat OFICIAL trei transferuri
FCSB
FCSB a anunțat OFICIAL trei transferuri

"Am vrut să-i dau un ritm și l-am forțat"

"Veștile sunt proaste. Cred că va sta șase săptămâni... Din păcate, l-am pierdut pentru o perioadă mai lungă. El a mai trecut prin momente ca acesta, trebuie să devină și mai puternic", a comentat Nicolae Dică.

Accidentarea cade ca un trăsnet asupra lui Florinel, acesta fiind deja la cea de-a patra problemă medicală majoră din ultimii doi ani. "El a avut aceste accidentări și înainte... Motivul de acum? Nu știu, poate și eu am vrut să-i dau un ritm și l-am forțat. 

Din dorința de a-i da minute și încredere, a jucat 89 de minute în Europa, după ce evoluase tot meciul cu Craiova. L-am băgat pentru că credeam că poate juca din trei în trei zile, dar a venit această accidentare", a mai punctat antrenorul.

Pleacă rapid la Belgrad

La scurt timp după aflarea veștii, Florinel a decis să plece rapid la Belgrad, la Marijana Kovacevic, "vraciul din Serbia", în speranța că ar putea reveni mult mai rapid pe teren. Și chiar există șanse reale ca sârboaica să-l pună pe picioare mai devreme decât au estimat medicii pentru că, în opinia unora, ea folosește un tratament-minune.

"Vrăjitoarea din Belgrad" folosește un gel și un aparat cu ace, apasă pe zona afectată și aparatul trimite gelul în mușchi. O ședință durează cam două ore, un fotbalist având nevoie de câteva ședințe speciale. Marijana nu le spune celor pe care-i tratează ce conține gelul respectiv, pentru că întreaga afacere și reputația pe care și-a creat-o, de vindecător-minune, depind de secretul rețetei.

De la "vrăjitoare" la "farmacistă"

În trecut au mai existat fotbaliști ai FCSB-ului care au dorit să meargă să se trateze la Marijana pentru a încerca să se recupereze în timp-record. Dar de fiecare dată s-a opus Gigi Becali: "Alea nu sunt metode lăsate de Dumnezeu, deci eu nu pot fi de acord cu ele. Cum să las eu jucătorii să meargă la o vrăjitoare?".

Dacă în 2012, actualul director general al FCSB, Mihai Stoica, susținea că "e suspect tratamentul", acesta și-a schimbat discursul în urmă cu 3 ani, declarând: "Ea nu e vraci, e farmacistă! Toate procedurile sunt convenționale. Ea are un gel a cărui compoziție nu e cunoscută foarte bine, dar nu este absolut nimic în neregulă. Substanța respectivă conduce impulsul electric al aparatului mai eficient în țesuturi". Inclusiv acum, MM e de acord ca Florinel să plece de urgență în Serbia pentru tratamentul-minune.

"Am fost de trei ori la ea, dar mi-a reușit o singură dată. Nu știu dacă pot s-o recomand, dar merită încercat. Dacă ai o ruptură și medicul ți-a zis că stai 4-6 săptămâni, la ea în 4-6 ore ești gata!" 
Ciprian Marica 

"Am avut o ruptură care, în mod normal, mă ţinea pe margine o lună. Dar după trei zile de tratament la Marijana, în Serbia, alergam deja 30 de minute pe bandă. Mi s-a părut incredibil!" 
Lucian Sânmărtean

Cine e Marijana Kovacevic

  • e licențiată în farmacologie și timp de 10 ani a lucrat în mai multe laboratoare și instituții farmaceutice
  • s-a specializat și în fizioterapie, iar în urmă cu 18 ani și-a deschis propriul cabinet, la Belgrad 
  • s-a specializat în tratarea accidentărilor, a celor musculare în special 
  • refuză să dezvăluie ce conține substanța care e introdusă în corpul sportivilor, însă nu există niciun risc de dopaj, toți sportivii care au fost testați după ce s-au tratat la ea au ieșit negativ 
  • în 2010, Marijana a făcut parte din delegația oficială a naționalei Serbiei care a participat la Campionatul Mondial

Nicolae Dică a desemnat noul căpitan al FCSB, după accidentarea lui Coman: „Este pregătit”

Cu ce echipă ținea Eduard Radaslavescu la vârsta de 8 ani: „Campioni!”
FCSB
Cu ce echipă ținea Eduard Radaslavescu la vârsta de 8 ani: „Campioni!”
MM Stoica se ia de jucătorii FCSB-ului: „Am fost foarte nervos!”
FCSB
MM Stoica se ia de jucătorii FCSB-ului: „Am fost foarte nervos!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
Fazy
Fazy  •  06 August 2022, 04:20
Postat de ali.bec pe 05 August 2022, 23:35

I-a mers o data. ***

A obținut 33,33% posesie !

contrabas3
contrabas3  •  06 August 2022, 01:29
Postat de smdb pe 05 August 2022, 22:23

"Am fost de trei ori la ea, dar mi-a reușit o singură dată. Nu știu dacă pot s-o recomand, dar merită încercat" Marica vorbeste de altceva, nu de tratamen, alta treaba a avut el cu sarboaica...

Haha! Eram sigur că o să găsesc un comentariu de genul comentariului tău. Go Marica, go! ????

ali.bec
ali.bec  •  05 August 2022, 23:35
Postat de smdb pe 05 August 2022, 22:23

"Am fost de trei ori la ea, dar mi-a reușit o singură dată. Nu știu dacă pot s-o recomand, dar merită încercat" Marica vorbeste de altceva, nu de tratamen, alta treaba a avut el cu sarboaica...

I-a mers o data. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează