FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nou MVP la FCSB » Dică a făcut invers decât Becali și l-a salvat: a fost cel mai bun jucător de pe teren

Nicolae Dică îl îmbrățișează pe Florinel Coman după golul de 3-2 / foto: facebook.com/FCSBOfficial
Nicolae Dică îl îmbrățișează pe Florinel Coman după golul de 3-2 / foto: facebook.com/FCSBOfficial

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2022 20:20 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 00:48

La primul meci oficial din postura de căpitan al celor de la FCSB, Florinel Coman a marcat după un an de secetă și a fost, conform InStat, cel mai bun jucător de pe teren în manșa retur cu Saburtalo din turul II preliminar Conference League, scor 4-2, 4-3 la general.

Florin Tănase e la un pas să semneze cu chinezii de la Shanghai Port, iar Dică a ales deja noul căpitan: Coman este din această săptămână noul „titular” al banderolei, alături de el fiind desemnați Tavi Popescu și Darius Olaru.

Dică a găsit o altă lume la FCSB » Un singur fotbalist a supraviețuit, 6 rivali au dispărut
fcsb
Dică a găsit o altă lume la FCSB » Un singur fotbalist a supraviețuit, 6 rivali au dispărut

Florinel Coman, MVP în FCSB - Saburtalo 4-2

Titular cu Saburtalo, Coman a evoluat în două poziții. A început meciul în flancul stâng al atacului, unde se simte cel mai bine, iar din minutul 65 a interpretat rolul de atacant central. Așa a și marcat golul de 3-2, a primit mingea de la Radunovic și l-a învins pe Megrelishvili cu o lovitură de cap trimisă în forță din interiorul careului mic.

Raportul InStat i-a acordat lui Coman indicele 259, cel mai mare dintre toți jucătorii prezenți aseară pe teren. Pe lângă golul din minutul 80, Coman a mai avut 3 ocazii, a recuperat de 5 ori balonul, de fiecare dată în jumătatea adversă, și a reușit 4/4 driblinguri!

Florinel Coman în FCSB - Saburtalo 4-2

Minute89
Goluri1
Ocazii3
Șanse create1
Șuturi (pe poartă)5 (3)
Pase (reușite)28 (79%)
Centrări1
Mingi recuperate5
Dueluri câștigate47%
Driblinguri (reușite)4 (100%)
Tacklinguri (reușite)3 (100%)
Intercepții8

Coman nu a fost în apele lui, dar a jucat cu inima. E la un sfert din ce poate. Și-a dat seama ce trebuie să facă, acum că pleacă și Tănase. El credea: «Bă, eu sunt Florinel Coman și joc din talent, nu contează la ce oră mă culc. El așa credea». Oricum, trebuie să joace, pentru că vreau să iau bani pe el
Gigi Becali, patron FCSB

7a fost nota primită de Florinel Coman în Gazeta Sporturilor de azi

Florinel Coman, „în cap” până la returul cu Saburtalo!

În primele 3 partide ale sezonului, Coman a avut evoluții catastrofale, iar cu U Cluj (1-1) a fost chiar cel mai slab dintre cei 31 de jucători folosiți de Lincar și Petrea în runda inaugurală a Superligii.

MECIINDICE INSTAT COMAN
Rapid (0-2)207
Saburtalo (0-1)202
U Cluj (1-1)172
  • Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui fotbalist. Pintre realizările luate în calcul: minute jucate, dueluri câștigate, pase precise, șuturi la poartă, goluri marcate, ocazii create, volumul minutelor jucate etc.
Nou MVP la FCSB » Dică a făcut invers decât Becali și l-a salvat: a fost cel mai bun jucător de pe teren
Florinel Coman a devenit tată în iulie

Dică poate fi salvarea lui Florinel Coman

Venirea lui Nicolae Dică la FCSB îl salvează, teoretic, pe Coman de posturile unde nu a dat randament, dar Becali a tot insistat să-l vadă: atacant central și extremă dreapta. Asta pentru că Dică îl vede pe Tavi Popescu playmaker, iar între cei doi nu va mai exista o concurență directă. 

„Nick” a și schimbat sistemul joi, din 4-3-3 în 4-2-3-1, tocmai pentru a le găsi mai ușor loc în primul „11” lui Florinel și Tavi. În urmă cu două săptămâni, strategia FCSB-ului enunțată de Becali suna total diferit: „I-am spus lui Coman așa: «Bă, tu nu poți să joci în stânga în locul lui Tavi Popescu! Gândește-te bine ce faci, dacă poți să joci în centru sau în dreapta. Pentru că nu poți să-i iei locul lui Tavi, îmi distrug banii! Îl forțez pe Tavi ca să iau bani pe el! Nu poți să joci atacant central sau în dreapta? Stai, tată, pe bancă atunci!»”.

Cu Saburtalo, Coman a fost „vârf” în ultima parte a meciului, după ieșirea lui Ianis Stoica, întrucât roș-albaștrii nu aveau altă soluție pe bancă. Becali susține că va rezolva problema lotului zilele următoare - „Am dat telefon pentru 3-4 jucători” -, așadar Coman n-ar mai trebui să fie supus improvizațiilor.

Bineînțeles că pot juca amândoi, Tavi Popescu și Florinel Coman sunt doi fotbaliști de valoare și vom încerca să-i folosim în același timp dacă vor merita să evolueze 
Nicolae Dică, antrenor FCSB

În amicale a ezitat să fie căpitan

Florinel Coman a ezitat pentru câteva secunde să preia banderola de căpitan în amicalul Oțelul - FCSB 0-1. Când Șut s-a apropiat de el pentru a-i aranja banderola pe braț, „șeptarul” roș-albaștrilor s-a uitat pentru câteva momente în jur, să vadă dacă există un alt candidat, și abia apoi a acceptat postura de căpitan, de care nu părea deloc încântat.

1 ana trecut de când Coman nu mai marcase într-un joc oficial, de la returul cu Șahtior Karagandy din Conference League (1-2, 3-5 la lovituri de departajare) disputat în iulie 2021

Toate detaliile înaintea meciului FCSB - FCU Craiova

Mai multe articole despre FCSB:

FCSB, CS Universitatea Craiova sau Sepsi? Cum au arătat audiențele în seara de Conference League
Audiențe
FCSB, CS Universitatea Craiova sau Sepsi? Cum au arătat audiențele în seara de Conference League
Adrian Mititelu, mesaj războinic înainte de meciul cu FCSB: „Nu-mi mai e frică de niciun adversar din România”+ destăinuiri din închisoare
fcu craiova
Adrian Mititelu, mesaj războinic înainte de meciul cu FCSB: „Nu-mi mai e frică de niciun adversar din România”+ destăinuiri din închisoare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
Moshu
Moshu  •  30 Iulie 2022, 21:29
Postat de campionii27 pe 30 Iulie 2022, 10:35

orice jucator de fotbal din lumea asta este tratat ca un sac de cartofi. si haaland cand a mers la city exact asa a fost tratat,doar ca sumele difera.

Scuze mosieur,se pare ca nu pricepi nuantele,aluia nu i-a spus nimeni ce- zice ciobandante lui Coman !Esti doar de nivelul lui becali,stai linistit si nu te agita ca face rau la tensiune !

alexh
alexh  •  30 Iulie 2022, 13:43
Postat de catalynn pe 30 Iulie 2022, 00:24

Bă, ție nu ti-e rusine sa cumperi un fake de 30 de lei din Dragonul Roșu și sa te lauzi peste tot ca e Balenciaga de la mama lui! :-))) De ce!? Pt ca fakeuri se vând mai mult decât originalele, deci e clar ca sunt … originale! :-)))

Mi-ar fi rușine să cumpăr lucruri contrafăcute. Merg la serviciu și sunt în stare să cumpăr lucruri de marcă. Nu-s in stare să cumpăr un Ferrari. Dar lucruri vestimentare, electronice, scule, da. Diferența dintre un lucru de marcă și unul contrafăcut este dată de calitate și funcționalitate. Tu, tot la Dragonul Roșu faci cumpărături?

calinescu_
calinescu_  •  30 Iulie 2022, 12:12

Singurul MVP de la FCSB este TOMY NEUBERT cu ale sale pungulite. Fara el GIGI nu v-a mai face transferuri si nu mai prinde PLAY OFFUL ....!!!! Cand echipele au cerut antidoping, FCSB a pierdut si cu DINAMO ....!!!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează