FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

EXCLUSIV // VIDEO Fostul coleg al lui Ronaldo la Real Madrid gustă din plin viața din România: „Cu frigul e mai greu, dar ador ciorba de perișoare” + Moment deosebit cu Mourinho

Jesus Fernandez
Jesus Fernandez

Articol de , - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 10:45 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 15:39

În urmă cu 9 ani împărțea vestiarul cu Cristiano Ronaldo, Pepe și alte staruri ale formației blanco, iar The Special One era ca un tată pentru el. Azi, Jesus Fernandez (34 de ani) evoluează la FC Voluntari și se bucură de viața liniștită din România, unde în timpul liber evadează în Brașov și degustă mâncarea sa favorită, ciorba de perișoare.

- Jesus, te afli aici de aproape 3 ani. Cum te simți în România? 
- Mă simt ca acasă. Chiar și acum, când am primit oferta de la Voluntari, am venit imediat. La fel și în Cluj și Brașov, pe unde am mai fost, ai tot ce-ți trebuie, în rest nu prea mă împac bine cu vremea rece (râde).

Un „cormoran” face o comparație între Ronaldo și Messi, după ce CR7 a semnat cu Al Nassr + Legenda lui United: „Cred că ar fi preferat să rămână în Europa”
TRANSFER
Un „cormoran” face o comparație între Ronaldo și Messi, după ce CR7 a semnat cu Al Nassr + Legenda lui United: „Cred că ar fi preferat să rămână în Europa”

Video: Jesus Fernadez: „Dacă ești român, cei din afară te asociază cu Hagi”

- Știai ceva despre România înainte să ajungi aici? 
- Doar de echipele mari, Steaua și CFR Cluj, dar mai nimic despre campionat. Tot pe plan sportiv, cred că în orice țară din afară, dacă spui că ești român, toți se gândesc la Hagi.

- Ce îți place cel mai mult de aici? 
- Cred că similaritatea cu Spania în unele situații. Aici aș da exemplu faptul că oamenii sunt foarte prietenoși, dar și că bucătăria voastră are la fel de multe supe ca și cea din țara mea. De la voi îmi place foarte mult ciorba de perișoare, dar detest mămăliga.

VIDEO. Jesus Fernandez: „Mi-a fost teamă de tauri”

- Cum ai descoperit fotbalul? 
- A fost puțin cam ciudat. Din toată istoria familiei mele, eu am decis să urmez acest drum cu fotbalul. Ei sunt pasionați de luptele cu tauri, la Madrid locul în care m-am născut e un fel de centru al acestui sport, iar tata era toreador.

- N-ai încercat să fii toreador? 
- Chiar deloc. Când mi-am dat seama de pericolul pe care îl presupune acest sport, am renunțat instant. La început tata a avut puține dubii legat de faptul că nu-mi plac coridele, dar după mi-a dat libertatea să fac ceea ce vreau.

- Să revenim la fotbal
- OK. Prin școală mi-am dat seama că vreau să fiu portar pentru era ceva diferit față de ce își doreau ceilalți, iar mie îmi plăcea chestia asta. După aceea, de la 10 ani, viața mea a fost doar cu familia și pe stadion. Părinții m-au educat încă de atunci să devin responsabil și să lupt pentru visul meu, iar la 15 ani plecam de acasă să joc la Villarreal.

VIDEO. Jesus Fernandez: „Mourinho a fost ca un tată pentru mine”

- Cum te-ai simțit atunci când ai mers la Real? 
- Efectiv era un vis devenit realitate. Eu veneam tocmai din liga a doua de la Numancia. Viața mea s-a schimbat complet atunci. Eram cu toți acei jucători, iar Mourinho mă antrena și vorbea cu mine.

- Îți amintești vreun sfat sau vreo discuție cu Mourinho care a însemnat foarte mult pentru tine? 
- Ținea foarte mult la tineri și făcea multe glume cu noi. Mie îmi explica în fiecare zi că trebuie să am grijă la antrenamente, dar și la viața extrasportivă, îmi spunea cum ar trebui să-mi gestionez banii în mod corect. Era ca un tată pentru mine. Totuși, am o întâmplare cu el.

- Ce fel de întâmplare? 
- E una foarte specială pentru mine. Țin minte că eram la masă, înaintea unui joc, iar Mourinho l-a chemat pe antrenorul cu portarii lângă el pentru o discuție, dar în acel moment se uita lung la mine și mă fixa. Ulterior, antrenorul cu portarii mi-a spus că mă vrea la prima echipă de anul următor și că este mulțumit de ceea ce fac. A fost un sentiment extraordinar și au urmat apoi Champions League, Copa del Rey și alte trofee.

De când am venit în România, cel mai frumos loc mi s-a părut Brașovul. În schimb, nu-mi prea plac drumurile pentru că arată rău, iar în orașele mari este foarte mult trafic

La Real m-am înțeles foarte bine cu Nacho Fernandez, Morata, Higuain

Când eram mic îmi plăcea foarte mult Real Madrid, iar de acolo îl aveam idol pe Iker Casillas. De asemenea, îmi plăceau foarte mult și Van der Sar, și Peter Cech

Jesus Fernandez, portar FC Voluntari

Citește și alte știri: 

Cele mai tari meme-uri după transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr: „Ce cauți aici? Credeam că ai bani”

Angajatul lui FCU Craiova care susținea că a fost înjunghiat în centrul Craiovei ar fi înscenat totul » Reacția lui Adrian Mititelu

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  02 Ianuarie 2023, 20:39

"Doar de echipele mari, Steaua și CFR Cluj". Vai, vai, vai , fara dinamo!?!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Ianuarie 2023, 15:56

...da...nu poate sa joce din cauza lui Popa...este discriminat fiindca e strain ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează