FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Fotbalist istoric pentru Rapid, poveste emoționantă în direct: „Tata a vândut casa pentru a-mi îndeplini visul. La o săptămână debutam contra lui Dinamo în Liga 1”

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 15:36 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 16:29

Lucian Goge (31 de ani), singurul fotbalist din istoria Rapidului care a jucat pentru clubul din Giulești în primele patru ligi din România, a povestit în direct la GSP Live sacrificiul făcut de părinții lui pentru a-i permite să-și vadă visul cu ochii: să joace fotbal profesionist în prima ligă

Născut în Poiana Mare, o comună din Dolj, Lucian Goge a intrat în 2021 în istoria Rapidului, devenind primul jucător care evoluează pentru clubul din Giulești în primele patru divizii. Mijlocașul crescut la Școala Gică Popescu semnase cu Rapid în 2017 - “pe o capotă de mașină, în fața stadionului Dinamo”, spune el - și a promovat din Liga 4 până în Liga 1. 

Marcel Răducanu își spune oful în premieră: „Hagi și alți jucători nu m-au vrut la Mondialul din 1990!”
INTERVIU
Marcel Răducanu își spune oful în premieră: „Hagi și alți jucători nu m-au vrut la Mondialul din 1990!”

În direct la GSP Live, Goge a povestit că în primii ani de carieră a ratat mai multe transferuri importante din cauza unei clauze din contractul cu CSM Râmnicu Vâlcea, un club din Liga 2:

„După doi ani la Vâlcea, mă voiau multe echipe, doar că trebuiau să plătească vreo 20.000 sau 30.000 de euro. Mă voia Craiova lui Mititelu, am fost în probe o săptămâna la ei și mi-au zis că nu vor să plătească banii ăștia. Eram copil și-mi doream să joc la Universitatea. 

VIDEO. Petre Goge, poveste emoționantă în direct la GSP Live: „Vindem casa ca să-ți îndeplinești visul. Plătim clauza”

Tatăl meu avea o firmă de transport și a fost cu FC Caracal într-o deplasare, cred că la Reșița. Au închiriat autocarul lui. Când s-a întors, mi-a povestit: “Băi, Luci, ce echipă, ce jucători!”. Mi-aduc aminte că după ce mi-a povestit de Caracal îmi făcusem un tricou alb cu toți jucătorii de la Caracal și ziceam “mamă, cât îmi doresc să joc la ei, în Liga 2”. Eram copil, aveam 14 ani. Apoi am ajuns la Vâlcea și am prins acolo 4-5 jucători pe care-i aveam pe tricoul cu Caracal. Boroiban, Pasăre
- Lucian Goge, la GSP Live

Îmi doream foarte mult să fac pasul spre o echipă mai bună. Voiam să plec din mediul de la Vâlcea, cumva nu mai eram motivat după doi ani acolo. Voiam să fac un pas mai important. I-am zis lui taică-miu: “E o șansă pentru mine să plec de aici!”. 

După Craiova, am plecat la Oțelul Galați în anul în care a ieșit campioană. M-am antrenat două-trei zile cu ei și îmi aduc aminte că după fiecare antrenament Dorinel rămânea cu mine și cu încă doi trei jucători mai tineri și făceam tot felul de exerciții. Îmi spunea mereu: «Eu vreau să rămâi, doar că noi trebuie să plătim niște bani pe un copil care a jucat doar la Liga 2. Și nu putem». Era destul de frustrant. Era a doua echipă care voia să mă oprească, dar nu voiau să dea banii ăștia pe mine”. 

Fotbalist istoric pentru Rapid, poveste emoționantă în direct: „Tata a vândut casa pentru a-mi îndeplini visul. La o săptămână debutam contra lui Dinamo în Liga 1”
Lucian Goge, în studioul GSP Live

Tatăl lui Goge: „Nu vreau să-mi reproșezi la 30 de ani”

Blocat la Râmnicu Vâlcea, Goge a mai primit o șansă la Unirea Urziceni, club care câștigase campionatul în 2009:„“La un moment dat, taică-miu s-a întâlnit cu cineva de la Unirea Urziceni. Era în perioada în care plecaseră Dan Petrescu și mai mulți jucători. A vorbit și m-a întrebat dacă vreau să merg să dau o probă. “Cum să nu vreau?!”. 

Cu o săptămână înainte, fusese Unirea - Steaua 1-0. Stăteam cu părinții mei și ne uitam la meci: “Mamă, ce frumos! Cum ar fi să joc și eu la Liga 1?!”. După o săptămână, am dat probe și am debutat cu Dinamo. Am plecat la Urziceni, am stat 3-4 zile cu Octavian Grigore antrenor. Au zis că semnăm, dar Vâlcea voia 20.000 de euro. Urziceni nu voia să plătească”. 

Pus în fața unui nou transfer ratat, Goge a fost ajutat de tatăl său, proprietarul unei mici firme de transport care a luat decizia să-și răscumpere fiul de la Vâlcea cu orice preț.

“I-am zis lui taică-miu că nu-mi doresc mașină scumpă, nu-mi doresc nimic. Poate alții își doresc. “Eu vreau o mașină la 2.000 de euro, dar vreau să plătim clauza asta și să fiu liber de contract”. Tata zice: “Băi, Luci, sunt bani mulți. Poți să mai rămâi la Vâlcea”. I-am zis: “Ok, pot, dar poate peste 4 ani mă las de fotbal. E o șansă unică. Hai să facem efortul ăsta!”. 

Mi-aduc aminte că a vândut casa părintească și mi-a zis: “Vindem casa ca să-ți îndeplinești visul. Plătim clauza. Nu vreau la 30 de ani să-mi zici reproșezi sau să faci cum fac mai toți taximetriștii că n-au jucat pentru că n-au avut noroc sau că au fost pe post cu Balaci”. Am plătit clauza și la o săptămână debutam în Liga 1 la 1-0 cu Dinamo. Am făcut un meci bun, m-au felicitat toți. Domnul Bucșaru, conducerea, jucătorii”, a povestit Lucian Goge la emisiunea GSP Live. 

134 de meciuriși 50 de goluri are Lucian Goge în tricoul Rapidului, din Liga 4 până în Liga 1. A mai jucat în carieră la CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, ALRO Slatina, FCM Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, Universitatea Craiova, Juventus București, Poli Iași, FC Brașov, Luceafărul Oradea, Chiajna și Metaloglobus

Citește și alte știri despre Rapid: 

Rapid smulge o remiză în primul amical din Slovacia » Golul marcat în minutul 90 l-a făcut pe Mutu să aplaude. Faze VIDEO de la reporterii GSP
RAPID
Rapid smulge o remiză în primul amical din Slovacia » Golul marcat în minutul 90 l-a făcut pe Mutu să aplaude. Faze VIDEO de la reporterii GSP
S-a luat de Șucu în direct la TV: „Becali te face în ultimul hal și tu nu zici nimic?! Ți-e frică de el?”
RAPID
S-a luat de Șucu în direct la TV: „Becali te face în ultimul hal și tu nu zici nimic?! Ți-e frică de el?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Mihai043
Mihai043  •  01 Iulie 2023, 15:11
Postat de Copenhaga1970 pe 28 Iunie 2023, 16:46

Avaramu. Plânge lumea în Poiana Mare, Caracal, Vâlcea, chiar și la marginea Craiovei. În Giulești sunt ocupați cu ceaiul de la ora 5.

EȘTI RASIST ȘI PROST. DE FAPT, EȘTI FCFCSBIST.

creeperno534
creeperno534  •  28 Iunie 2023, 22:39

Parintii sunt cei mai importanti!

dacia_berlina
dacia_berlina  •  28 Iunie 2023, 19:55

Nici nu stiam de acest jucator pana in prezent. Dar, povestea lui, imi confirma oarecum cauzele esecului fotbalului romanesc in competitiile internationale. Un jucator care a ajuns sa aibe oarecare succes, a avut noroc cu parintii dispusi sa dea bani multi penru copil.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează