FOTBAL  »  Superliga  »  GIGI BECALI CONDAMNAT!

Fotbalul românesc comentează ce se va întîmpla cu Steaua fără Becali: "Liga 1 parcă nu mai are farmec!"

Porumboiu şi Becali, două dintre personajele-cheie ale Ligii 1.
Porumboiu şi Becali, două dintre personajele-cheie ale Ligii 1.

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 22 mai 2013 21:32

Cel mai vechi preşedinte de club, Jean Pădureanu, susţine că doar jucătorii vor fi afectaţi moral, însă Steaua nu va avea de suferit. Dinu Gheorghe şi Ilie Stan cred că va apărea un vid de putere. Horoba consideră că tot fotbalul românesc va resimţi acest moment, în timp ce Porumboiu plînge după savuroasele discuţii telefonice cu Gigi.

Gigi Becali în puşcărie pentru următorii 3 ani. Acest subiect a devenit brusc cel mai mediatizat în ţară şi, implicit, în fotbalul românesc. Tocmai din acest motiv, e interesant de aflat ce părere au cei care conduc celelalte cluburi din Liga 1 cu privire la acest moment din viaţa finanţatorului roş-albaştrilor.

Ioan Horoba, director general Gaz Metan
"O să fie mult mai rău pentru fotbalul românesc o dată cu arestarea lui Becali. Cu siguranţă acest lucru ne va afecta şi pe noi, echipele din prima ligă. Am fost cel mai trist om că Gigi a fost arestat"

Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii
"Cred că Steaua va merge în continuare aşa cum a făcut-o şi pînă acum. E o situaţie dificilă nu doar pentru domnul Becali, dar şi pentru cei care trebuie să se ocupe acum de soarta echipei. Cu siguranţă toată lumea e afectată, mai ales jucătorii, dar trebuie să fie puternici şi să treacă peste această perioadă extrem de grea"

Dinu Gheorghe, preşedinte Astra
"Va fi o problemă de decizie pentru momentele speciale, pentru că în rest sînt nişte oameni pricepuţi în Ghencea, care conduc administrativ de ceva ani clubul şi nu o fac rău deloc. Eu cred că nu e greu să te autofinanţezi, dacă joci în fiecare an în grupele Ligii"

Cosmin Contra, antrenor Petrolul
"Vă daţi seama că-i o situaţie tristă pentru toată lumea, nu doar pentru cei care sînt acum la Steaua. Nu-şi dorea nimeni să se întîmple aşa ceva, dar eu cred că jucătorii şi cei din conducere sînt destul de puternici să continue lucrurile bune din acest an"

Gică Hagi, finanţator Viitorul
"E o situaţie dificilă, însă eu sper ca Steaua să meargă în continuare foarte bine, pentru că ei au crescut şi sportiv, şi ca imagine"

Petre Grigoraş, antrenor Oţelul
"Cred că Steaua o să rămînă acolo, sus, iar patronul, chiar dacă trece prin momente delicate, nu va renunţa. Va fi mai greu, domnul Becali era trup şi suflet în a aduce jucători şi a crea condiţii de performanţă. Sînt convins că va putea să facă asta şi de acolo de unde e, chiar dacă nu e un loc deloc plăcut"

Ilie Stan, antrenor Chiajna
"Mi-e foarte greu să vorbesc despre viitorul Stelei. Cît Gigi va fi închis vor exista multe disensiuni la club. Ar trebui să aibă capacitatea, cei care au rămas acolo, să ducă Steaua mai departe. Cu înţelepciune şi foarte multă unitate ei vor merge cum trebuie. Sper şi-mi doresc din tot sufletul ca Steaua să ajungă în grupele Ligii Campionilor"

Jean Pădureanu, preşedinte Bistriţa
"Gigi are colaboratori pricepuţi, pe care se poate baza în orice moment. Îşi poate organiza activitatea în aşa fel încît să conducă foarte bine în continuare Steaua, chiar dacă se află la închisoare. Clubul nu va avea de suferit nici o secundă, doar moral. Pentru jucători va fi mai greu să joace la Steaua cît timp patronul e în puşcărie"

Eugen Trică, antrenor CFR
"Gigi e un om care a făcut mult bine şi nu se bucură nimeni că a ajuns în această postură. Sper să fie bine şi să nu-l afecteze prea mult această arestare. Nimeni de la CFR nu vrea răul Stelei şi nu se bucură de răul Stelei. Eu, unul, chiar am fost trist cînd a fost închis"

Constantin Zotta, preşedinte FC Braşov
"Cu siguranţă evenimentele din aceste zile vor avea un impact, măcar emoţional, asupra celor de acolo, dar sînt sigur că Steaua nu va avea probleme în a-şi continua parcursul foarte bun. De ce? Pentru că-i probabil singurul club din România ale cărui venituri sînt mai mari decît cheltuielile"

Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui
"Steaua e un brand foarte puternic şi o echipă ce va trece peste perioada asta. Jucînd echipa bine îi mai creează şi lui acolo o linişte"

"Orice discuţie pe care o aveam cu Gigi era transformată într-o glumă. Dacă eram supărat, vorbeam cu el la telefon şi rezolvam problema, mă binedispunea. Parcă nu mai are farmec acum... Trebuia să fie lăsat în libertate, aşa cum spune ţăranul, să fie lăsat să mănînce acasă o bucată de mămăligă cu-o ceapă şi cu brînză"

Marian Rada, antrenor Rapid
"E totuşi un om din fotbal care a investit într-un club, iar eu cînd un om este la pămînt nu pot să vin să-i dau în cap şi mai mult. Cei de acolo trebuie să se adune şi să facă tot posibilul ca Steaua să nu cadă. Nu ne putem bucura de răul nimănui"

Ionuţ Negoiţă, finanţator Dinamo
"Nu se schimbă nimic, n-a zis că va conduce echipa de acolo? Totuşi, nu comentez. Ce treabă am eu că Gigi Becali e la puşcărie? Nu-i problema mea"

Ilie Nătase vrea să aducă sponsori
Fostul mare tenismen român a declarat ieri pentru wowbiz.ro că a avut o discuţie cu Viorel Păunescu pentru a aduce sponsori la Steaua, cît Becali va fi închis: "Dacă va fi nevoie eu sînt dispus să mă implic total şi necondiţionat pentru binele echipei. Steaua e un nume uriaş în sportul românesc. Aş putea convinge anumiţi oameni de afaceri sau companii mari să semneze contracte de publicitate cu clubul din Ghencea. Dacă mi se va cere sprijinul, îl voi da imediat!".

"Cu siguranţă lucrurile nu vor mai fi la fel ca pînă acum, cum au stat anul acesta. Nu ştiu ce se va întîmpla, va merge mai departe echipa, dar cu siguranţă va fi umbrită de această condamnare a patronului" ( Dorin Goian, fost fundaş Steaua)

"Îmi pare rău de Becali. E de treabă. Apărea des la televizor, vorbea, după fiecare meci comenta, te distrai... După fiecare meci te grăbeai să ajungi acasă să vezi ce a spus Gigi la televizor" (Ousmane Viera, fundaş Pandurii)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
claudiu120284
claudiu120284  •  23 Mai 2013, 17:30

senzational

sabben
sabben  •  23 Mai 2013, 16:09

Gigi Frana e un infractor. Punct. Faceti lobby acum pentru el? Sau sunteti disperati ca de cand postati ineptiile lui ati uitat sa scrieti despre sport. Daca ati stiut vreodata...

alexiss79
alexiss79  •  23 Mai 2013, 14:12

Farmec?? Nu mai are farmec de 20 de ani incoace.....

Vezi toate comentariile (25)
Comentează