FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRE

Se pregătește o „lovitură de stat” în Liga 1: „E un război! Antrenorul și președintele vor fi înlocuiți”

Daniel Pancu, 43 de ani, antrenorul lui Poli Iași, are zilele numărate în Copou. Tehnicianul ar urmă să părăsească gruparea moldoveană în următoarea perioadă, la pachet cu președintele Ciprian Paraschiv (46). +33   FOTO
Daniel Pancu, 43 de ani, antrenorul lui Poli Iași, are zilele numărate în Copou. Tehnicianul ar urmă să părăsească gruparea moldoveană în următoarea perioadă, la pachet cu președintele Ciprian Paraschiv (46).

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 17:20 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 18:31

Daniel Pancu, 43 de ani, antrenorul lui Poli Iași, are zilele numărate în Copou. Chiar în ziua meciului cu UTA a apărut informația că tehnicianul ar urma să părăsească gruparea moldoveană, la „pachet” cu președintele Ciprian Paraschiv (46).

Urmărește AICI desfășurarea meciului Poli Iași - UTA Arad

Cei doi ar urma să fie substituiți de Flavius Stoican (44 de ani), tehnicianul din prezent al celor de la Viitorul Tg. Jiu, respectiv de Adrian Ambrosie, președintele lui Poli din perioada 2017-2020. Stoican a pregătit-o pe Iași în intervalul 2017-2019.

Se pregătește o lovitură de proporții la Poli Iași

Ambrosie cu Stoican vor să revină și ar urma să-i înlocuiască pe Pancu și Paraschiv. E un război acolo și doar o chestiune de timp până când se va întâmpla asta. Lotul lui Poli e decimat, lipsesc 9 jucători doar pentru meciul cu UTA. Îi va fi greu lui Pancu să redreseze situația”, a dezvăluit jurnalistul Gazetei Sporturilor, Remus Răureanu, în emisiunea „Liga Digi Sport”.

„Ambrosie și Stoican au plecat din cauza unui episod petrecut în 2018, când Poli Iași a câștigat un meci cu FCSB, 1-0 în play-off, iar CFR a luat campionatul. Becali a declarat atunci că Poli i-a cerut 200.000 de euro în schimbul meciului. Au fost înlăturați Stoican și Ambrosie la vremea respectivă, iar acum vor să revină în glorie și au acceptul primarului Chirica”, a adăugat Răureanu.

  • Pe 23 mai 2018, FCSB a pierdut, scor 0-1 la Iași, în play-off. Becali declara despre acel meci: „Hai să îţi spun ceva: dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul”. Eșecul a fost decisiv în lupta la titlu, câștigat ulterior de CFR Cluj - detalii, AICI.
Se pregătește o „lovitură de stat” în Liga 1: „E un război! Antrenorul și președintele vor fi înlocuiți”
Pancu și Ciprian Paraschiv ar putea deveni istorie la Iași / Sursă foto: Ionuț Iordache

VIDEO. Primarul Mihai Chirica a distrus echipa lui Pancu

Mihai Chirica, 49 de ani, primarul Iașiului, a făcut praf în urmă cu două zile echipa de fotbal antrenată de Daniel Pancu și finanțată în mare măsură de la bugetul local.

„Să mă lase! Așa pot să iau și eu bătaie. Stau și eu și iau bătaie cu 4-0. La vârsta mea, și la cât știu eu despre fotbal. Iau și eu bătaie de la Voluntari, Chindia, tot felul de echipe. Mă uit pe hartă și mă ia capul! Eram bun la geografie, dar nu văd vreo capitală regională sau vreun oraș mare. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe. Când îi prind pe-ai noștri, îi ard de le sună apa în cap! După ce iau fiecare bătaie, găsesc scuze. Dacă joacă în deplasare, nu poți da vina pe teren, trebuie să dea pe altceva. A fost deplasarea greoaie, nu știu. 

Dacă joacă acasă vineri, spun că nu trebuia să joace vineri și că e vina primarului. Ei vineri iau bătaie, scrie în regulament. Nu pot decât să le urez succes. Persiflez pe marginea lor pentru că merită. Să le fie rușine! Iașiul este capitala Moldovei, centru academic, are doctori în știință. Prin urmare, dacă nu știu să joace pentru Iași, să joace pentru cine știu ei. Asta e situația. Ce să fac eu cu ei? Ce să le zic, «Dă, bă, gol!»? Primarul are alte treburi”, a tunat Chirica.

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+29 FOTO

Poli Iași în acest sezon:

  • ocupă ultimul loc în clasament;
  • are 15 puncte obținute din 18 runde;
  • 4 victorii, 3 egaluri, 11 înfrângeri;
  • 39 de goluri primite (cele mai multe din campionat), 16 marcate
  • ultimul rezultat: 1-2 vs. Gaz Metan

Daniel Pancu a preluat-o pe Poli Iași la începutul sezonului. Paraschiv a fost numit președintele clubului în ianuarie 2020.

Problemele din lotul lui Poli Iași:

  • Au coronavirus: Andrei Cristea, Calcan, Acosta, A. Stan, De Iriondo (jucători), Cornățeanu, Dohot, Castro („secunzi”) 
  • Accidentați: Platini, Fr. Cristea, Passaglia (ultimul joacă folosind infiltrații cu UTA) 
  • Suspendat: Frăsinescu 
  • Urmează să devină jucători importanți: Vega (n.r. - transferul iernii reușit de Poli a aterizat de-abia duminica trecută în România), Flores (condiție fizică precară)

Citește mai multe știri din Liga 1:

Procurorul DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae » Omul de afaceri e internat în Italia

Prima victorie pentru formația lui Ilie Poenaru în 2021

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
forza_csms
forza_csms  •  28 Ianuarie 2021, 14:28

Raureanu, bati campii. Ti-au raspuns Ambrosie si Flavius in ProSport. :)))

valentindragobete
valentindragobete  •  27 Ianuarie 2021, 20:03

"Lovitura " este pentru liga 2

elgabri
elgabri  •  27 Ianuarie 2021, 19:26

Bravo UTA

Vezi toate comentariile (13)
Comentează