FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

FOTO După opera lui Brâncuşi » În cît timp va fi gata noul stadion al Craiovei şi cum va arăta

Conform estimărilor oficiale, în 17 luni va fi gata noua arenă a Craiovei, iar primul meci pe stadion ar urma să se joace în vara anului 2016 +4   FOTO
Conform estimărilor oficiale, în 17 luni va fi gata noua arenă a Craiovei, iar primul meci pe stadion ar urma să se joace în vara anului 2016

Articol de - Publicat duminica, 05 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 octombrie 2014 23:25

Forma noului stadion cu o capacitate de aproape 31.000 de locuri are ca sursă de inspiraţie o creaţie a celebrului sculptor.

Craiova vrea să aibă stadion din Champions League peste doi ani. Unde să joace CS Universitatea în competiţia internă şi, eventual, în cupele europene, dar unde să evolueze şi echipa naţională a României.

Licitaţia de proiectare şi execuţie se estimează să înceapă în această lună, să dureze maximum 60 de zile, urmează apoi licitaţia, după care lucrarea ar dura 17 luni, conform declaraţiilor vicepremierului Liviu Dragnea, care este şi directorul Companiei Naţionale de Investiţii. Stadionul de 5 stele va avea şi minihotel, dar şi heliport.

De unde vine numele
Constantin Brâncuşi (1876-1957), oltean din Gorj, sculptor celebru, pionier al modernismului, pictor şi fotograf, cu o operă prodigioasă, a realizat în 1930 opera "Nou-născut", aşa cum este cunoscută, artistic, creaţia ce are forma de ou. Iar această formă a dat titlul, popular, aşa cum este mediatizată opera: "Oul" lui Brâncuşi. Este realizată din oţel inoxidabil în Franţa.

Detalii ale arenei:
- tribunele vor fi foarte aproape de suprafaţa de joc
- terenul de joc va fi prevăzut cu gazon natural, plus sistem de încălzire a lui pe timpul iernii
- sistem de drenaj subteran
- sistem automat de irigare
- sistem de fotosinteză artificială
- mobilier sportiv demontabil pentru meciurile de fotbal şi de rugby
- patru tuneluri de acces pe teren
- sistem de nocturnă perimetral
- gradene din beton armat, concepute astfel încît să existe din orice loc din stadion vizibilitate perfectă a gazonului
- acoperişul asigură protejarea spectatorilor din tribune de intemperii. Este realizat din tablă tocită la exterior cu miez onoabsorbant şi termoizolant, tablă perforată la interior şi este susţinut de o structură din plăci metalice
- parcări - 1.123 locuri pentru autoturisme, 74 de locuri pentru autocare şi heliport.
- zone verzi

Arena Craiovei
- 76.971 metri pătraţi va fi suprafaţa terenului
- 21.720 metri pătraţi este suprafaţa construită la sol
- P+4 este regimul de înălţime al stadionului, aproximativ 60 de metri
- capacitate totală: 30.854 de locuri pe stadion, din care: 2.069 de locuri pentru zona VIP, 624 de locuri pentru presă, 222 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi

55 de milioane de euro va costa investiţia în ridicarea noului complex sportiv craiovean. Ministerul Dezvoltării Regionale prin Compania Naţională de Investiţii va achita 49,5 de milioane de euro, iar Primăria Craiovei va veni cu 5,5 milioane de euro

"Noul stadion arată superb din poze. Ca termen de finalizare e iulie 2016, deci am avea timp pînă atunci să construim o echipă care să joace în Europa" ( Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova)

"Va fi în formă de ou, oul lui Brâncuşi. Am vrut să fie ceva reprezentativ pentru zona Olteniei. Va arăta spectaculos, va fi ca un vulcan înăuntru" (Olguţa Vasilescu, primar Craiova)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (90)
mircea33
mircea33  •  06 Octombrie 2014, 14:53
Postat de razvan__fzr pe 06 Octombrie 2014, 01:33

Unde joaca echipa ta ca nu mai stiu?

Taci ma amaratule!Tocmai tu te pusesi sa vorbesti!Nu iti doresc sa simti ce durere am in suflet ca echipa mea nu mai exista, dar cred ca asta o sa simti si tu!In 10 luni ati mancat un gratar de la "mantaua de vreme rea"!TACI CA SI VOI SUNTETI TOT CA NOI!

mircea33
mircea33  •  06 Octombrie 2014, 14:50
Postat de charliebravo pe 05 Octombrie 2014, 23:43

la cate clone strangeti meci de meci cu siguranta va fi un vulcan :D :D voi nu ati umplut niciodata stadionul ala si scroafa de olga vorbeste de vulcanii :D sa nu uitam ca singura data cand ati strans aproape 20 mii de oamenii in tribune a fost meciul in care v-ati simtit ca in deplasare :D meciul cu Fc Universitatea Craiova

Esteeeeee........perfecta dreptate!Mulguto, Mulguto, se intoarce roata!Daca nu iese Victoras, ai belit belinghenul!STIINTA E NUMAI UNA!RUSINE TRADATORI!

widoqq
widoqq  •  06 Octombrie 2014, 07:07

Da domnule ziarist, asta da un articol interesant. Felicitari . Daca presa noastra ar avea numai asemenea articole de buna calitate in toate domeniile , presa chiar ca ar deveni a 3 a putere in stat si sti dc? Ar fi credibila!.

Vezi toate comentariile (90)
Comentează
Close