FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 1-0

FOTO MM a garantat bannerul rasist! » Steliştii l-au omagiat la derby pe un criminal care a ucis 24 de ţigani

Articol de - Publicat miercuri, 26 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 26 septembrie 2012 13:40

La şedinţa dinaintea meciului, Mihai Stoica le-a zis observatorului şi reprezentanţilor Jandarmeriei că Eugen Grigore a fost un lider al fanilor stelişti, plecat în străinătate. De fapt, acesta a masacrat în anii '70 o şatră de ţigani şi e printre cei mai faimoşi ucigaşi din istoria României.

Naţional Arena a fost împînzită luni seara cu mesaje şi cu scandări rasiste, unele evidente, altele sub formă de aluzii. Unul dintre mesaje n-a fost deloc uşor de priceput şi nu l-au înţeles nici oamenii de ordine, care au aprobat expunerea lui. "Respect, Eugen Grigore" stătea scris pe unul dintre bannerele scoase de ultraşii din Peluza Nord. Eugen Grigore a omorît 24 de ţigani în anii '70.

Povestea lui se regăseşte în cartea "Cei mai odioşi 100 de criminali români", semnată de Traian Tandin. Eugen Grigore, un şofer de camion, şi-a găsit familia ucisă. Nevasta şi cei trei copii ai lui fuseseră omorîţi, iar casa arsă. El a aflat că vinovaţi ar fi fost membrii unei şatre de ţigani şi s-a răzbunat trecînd cu camionul peste corturile lor. A omorît astfel 24 de persoane şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pedeapsă transformată după Revoluţie în "puşcărie pentru 28 de ani", fiind eliberat în ianuarie 2001 şi murind la puţin timp.

Gazeta a aflat cum de li s-a permis steliştilor să-şi declare pe stadion respectul faţă de "ucigaşul ţiganilor". Galeriile trebuie să prezinte bannerele înaintea jocurilor, iar ele să fie aprobate de Jandarmerie şi de observator ca să poată fi expuse.

Observatorul derby-ului, Gheorghe Nedelescu, a triat mesajele pînă cînd a ajuns la cel care-l pomenea pe Eugen Grigore şi l-a pasat jandarmilor. Cluburile erau reprezentate de managerul stelist Mihai Stoica şi de preşedintele rapidist Zotta.

"Cine e Eugen Grigore?", l-au întrebat jandarmii pe MM. "Mă interesez imediat şi vă zic". El a revenit cu o explicaţie: "Am vorbit cu suporterii noştri. Eugen Grigore a fost un lider al galeriei, care e plecat în străinătate acum, şi a făcut foarte multe pentru grupurile de fani, de aceea vor să-i mulţumească astfel, afişîndu-i numele în peluză în timpul unui derby". Mesajul a primit astfel OK-ul pentru a fi expus. În timpul jocului a mai apărut şi un alt banner, pe care scria "Galeria din ceruri" şi erau desenate ciori.

"Credeam că suporterii Rapidului au fost îmbrăcaţi în capoate, dar pe înregistrări am sesizat că erau furouri. Frumos, fetelor!" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Mă aştept ca FRF şi LPF să ia măsuri. Oricum, noi transmitem mai departe la UEFA toate aceste cazuri rasiste şi discriminatorii" (Ferenc Asztalos, preşedintele CNCD)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (262)
iptdorin
iptdorin  •  28 Septembrie 2012, 10:08
Postat de claudiano pe 28 Septembrie 2012, 00:53

cat de nesimtiti pot fi acesti huligani de bucuresti trebuie penalizati la sange ei fac mereu legea in campionatul romanesc trebuiau retrogradati de mult timp cand au facut multe blaturi in trecut valize brichete etc si amendati...lpf si frf desteptarea dragomir si sandu hotilor luati masuri impotriva acestor cluburi din bucuresti nu numai celor din provincie rusine sa va fie...

in cazul valiza si bricheta nu a existat nici un blat!!!!doar in capul vostru e un blat,doar4 atat,nimic creier,doar blat

claudiano
claudiano  •  28 Septembrie 2012, 00:53

cat de nesimtiti pot fi acesti huligani de bucuresti trebuie penalizati la sange ei fac mereu legea in campionatul romanesc trebuiau retrogradati de mult timp cand au facut multe blaturi in trecut valize brichete etc si amendati...lpf si frf desteptarea dragomir si sandu hotilor luati masuri impotriva acestor cluburi din bucuresti nu numai celor din provincie rusine sa va fie...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Septembrie 2012, 18:11

Eu propun ca cei 24 de tigani ucisi sa fie transformati in eroi nationali, ziua respectiva declarata zi de doliu national....ca se simta si Asztalosii si altii ca ei bine. Ce ziceti?

Vezi toate comentariile (262)
Comentează