FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VASLUI 0-1

FOTO Povestea lui Marius Ciobanu, copilul ale cărui lacrimi au impresionat România: "Am plătit cariocile din banii de bursă!"

Marius, alături de banner-ul său. +4   FOTO
Marius, alături de banner-ul său.

Articol de - Publicat duminica, 22 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 aprilie 2012 09:58

Puştiul e junior la Steaua şi nu înţelege nici acum de ce a trebuit ca bannerul său inofensiv să declanşeze isteria organizatorilor din Ghencea. FRF şi-a cerut scuze pentru incident, invitîndu-l pe puşti să-l consoleze cu un tricou al "naţionalei" şi o minge.

Marius Ciobanu are 9 ani, e atacant la grupa cea mai mică de vîrstă a Stelei şi locuieşte în Militari. Dormitorul lui arată ca un sanctuar colorat în roşu şi albastru. Pe cimentul din faţa uşii de intrare în apartament se întind cîteva pete albastre. Iar pe holul locuinţei, imediat cum intri în casă, alte urme roşiatice îşi păstrează conturul discret, cu toate că mama şi-a dat toată silinţa să cureţe gresia.

A folosit carioci cumpărate cu banii din bursa de merit
"Aici am făcut bannerul! Am lucrat două ore la el. Am încercat întîi cu un spray, n-a ieşit. A mers însă cu nişte carioci, pe care mi le-am cumpărat din bursa mea de merit, de la şcoală. L-am avut în buzunar cînd am intrat în tribună, nu m-a controlat nimeni", spune Marius (clasa a doua la Şcoala Sf. Andrei), împăunîndu-se haios cu freza lui gen Cristiano Ronaldo. E scurta poveste a creării mesajului de suflet care a umflat, jenant, muşchii stewarzilor şi ai observatorului Gheorghe Nedelescu la meciul de vineri seara din Ghencea: "Vreau şi eu ceva: Steaua campioană!".

Maria Andrieş despre scena din Ghencea: "Cine face un copil să plîngă trebuie să se dea singur afară, din fotbal şi nu numai"

Obligat să ia bannerul de pe gard înaintea partidei, puştiul a izbucnit în lacrimi pe stadion: "Am plîns de nervi, nu de teamă! Stewarzii nu mi-au zis nimic pînă să vină observatorul să-mi ceară să strîng mesajul. Unul dintre ei a şi pus apoi mîna pe mine ca să mă dea înapoi, să poată dezlipi bannerul". Marius stă acum pe fotoliul din sufragerie, e îmbrăcat în echipamentul Stelei, iar bosumflarea lui simpatică vorbeşte, singură, despre stupizenia căreia i-a căzut victimă în "Templu".

"O să devin antrenor la Steaua la 41 de ani"
"Dacă nu-mi dădeau mesajul înapoi, săream pe teren să mi-l recuperez!", îşi strigă Marius frustrarea. De fapt, o completare la comentariul pe care l-a postat pe pagina lui de facebook: "Ăsta e visul meu, vreau s-o văd pe Steaua campioană! E ceva rău în asta?!". Iar băiatul e sigur şi acum că roş-albaştrii vor triumfa la finalul sezonului, deşi 0-1 cu Vaslui a însemnat o frînă dură: "Stoichiţă e de vină pentru eşec!". Oricum, planurile lui de copil se leagă for ever de Ghencea: "După ce-mi termin cariera de fotbalist, o să devin antrenor la Steaua. La 41 de ani!".

Scuze de la FRF
Mama a aflat de la fraţii săi de la Cluj despre păţania copilului: "Eram şi eu pe stadion, dar ceva mai sus decît unde stătea Marius cu colegii de grupă. M-au sunat rudele să-mi spună că ăsta mic e pe toate televiziunile! Pe urmă am aflat şi eu ce s-a întîmplat". La părinţi stă acum cheia legată de invitaţia făcută de şeful FRF, Mircea Sandu, care a cerut scuze puştiului pentru incident, poftindu-l să-i înmîneze un tricou al "naţionalei" şi o minge, în semn de consolare.

Cu Paraschiv şi Coman lîngă trofeul Europa League
Săptămîna trecută, Marius Ciobanu s-a numărat printre eroii unui material prezentat în Gazetă: a pozat lîngă trofeul Europa League, alături de un junior al Rapidului şi de cuplul Coman - Paraschiv, rivali în celebrul sfert de finală din UEFA, în primăvara lui 2006. "Noi am fost aproape de cupă, luaţi-o voi când veţi fi mari!", a sunat mesajul transmis puştilor.

"Cel mai mult îmi place de Chipciu din echipa de acum a Stelei. Driblează, e curajos!" (Marius Ciobanu)

"Cred că şi Steaua ar putea să-şi ceară scuze pentru ce s-a întîmplat vineri seara. Eu aşa mi-aş dori!" (Marius Ciobanu)

"Pe viitor, se impune ca observatorii de joc să dea dovadă de flexibilitate şi să judece situaţiile de la caz la caz. Regretăm incidentul cu micuţul suporter stelist" (comunicat FRF)

"Bannerul nu respecta regulamentul. Acolo nu scrie flexibilitate sau dacă e copil sau adult. Mi-a fost milă de copil, dar cînd l-am văzut cum se comportă în timpul jocului, folosind cuvinte urîte, nu mai mi-a fost milă" (Gheorghe Nedelescu, observator Steaua - FC Vaslui)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (153)
892909994110655
Radulescu Horatiu  •  04 Mai 2022, 23:34

Puștiul acesta chiar merită să fie respectat!

antidinamo
antidinamo  •  23 Aprilie 2012, 00:16
Postat de legoolas pe 22 Aprilie 2012, 01:56

Ar trebui sa-i fie rusine ca tine cu steaua :))))

Iar lu' ma-ta ca te-a avortat pe lumea asta...

1745flo
1745flo  •  22 Aprilie 2012, 21:49
Postat de je__ pe 22 Aprilie 2012, 16:26

Ca de obicei, exagerati prosteste! Era suficient articolul initial unde ne-am exprimat toti indignarea in urma gestului acelui imbecil de observator. Nu ne intereseaza mai mult de atat si nici nu are legatura cu sportul, nici cum si-a cumparat copilul cariocile, nici cate basini a tras bunica-sa!

nu le iesise nr de articole despre ovine pe sapt asta, maine probabil un amplu interviu cu vanzatoarea de unde si-a luat carioci...

Vezi toate comentariile (153)
Comentează