FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI - FCSB, SÂMBĂTĂ, 14:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

FOTO Se joacă în mocirlă? Meciul dintre Dunărea și FCSB se va disputa în condiții dificile

Așa arăta ieri terenul de la Călărași
Așa arăta ieri terenul de la Călărași

Articol de , , - Publicat vineri, 01 februarie 2019 13:24

Dunărea Călărași are singurul teren fără încălzire din Liga 1, iar jucătorii lui Alexa se antrenează la Modelu ca să protejeze suprafața de joc, unde sâmbătă, de la ora 14:00, se va juca partida cu FCSB.

Steliștii au avut parte de cele mai bune condiții de pregătire din stagiul din Spania, dar s-au întors în România, unde au dat peste terenuri înghețate și pline de zăpadă. Morais și Teixeira au postat pe Instagram imagini cu nămeții din Berceni și au tras din greu la ședințele de pregătire.

Situația nu e deloc una roz în perspectiva primului meci oficial al anului pentru trupa lui Teja. La Călărași, terenul nu e deloc unul bun, iar oficialii de la Dunăre au făcut tot posibilul să protejeze iarba. Alexa a decis să mute toate antrenamentele din această săptămână pe un teren secundar de lângă cel principal, dar şi la Modelu, la 5 kilometri de Călăraşi.

Cum terenul nou-promovatei nu are încălzire și nici instalație de drenaj, situația va fi una îngrijorătoate la ora meciului. Meteorologii anunță ploi la Călărași până vineri la prânz, dar ar mai putea exista precipitații chiar și în ziua meciului.

"Va fi o a doua parte de campionat foarte grea. Va trebui să fim perfecți în tot ceea ce facem, să executăm corect toți pașii. Jucătorii trebuie să fie foarte motivați, iar lunile astea să dăm totul 100 la sută. Vom face ce putem pentru un meci bun", spune Alexa.

stadion calarasi jos
Așa arăta ieri terenul de la Călărași

"Nu mă interesează că joc cu FCSB sau cu Chiajna. Nu e nimic special pentru mine, e doar un meci dificil. Nu avem absolut nimic de pierdut, trebuie să jucăm și să scoatem un rezultat bun. Doar așa ne va aprecia lumea pentru ce facem" Srgian Luchin, fundaș Călărași

"Multă lume ne vede principala favorită la retrogradare. Pentru mine, e o mare provocare. Cred că o salvare de la retrogradare cu Călăraşiul ar însemna cât trei promovări!" Dan Alexa, antrenor Călărași

Alexa laudă achizițiile

Dan Alexa a fost la un pas să ajungă la FCSB în această iarnă, dar până la urmă Becali l-a ales pe Mihai Teja. Tehnicianul Dunării face o analiză a achizițiilor venite la vicecampioana României: "Mie îmi place foarte mult Stoian, mi-a plăcut mereu. Fotbalist cu bună calitate, care dă intensitate jocului, un jucător care simte spaţii foarte bine, se vede că are şcoală şi a jucat mult în Italia.

A fost, într-adevăr, o lovitură a celor de la Steaua, un transfer reuşit, îi felicit pentru asta! Sigur, şi Matei şi Hora sunt jucători buni. Steaua s-a întărit, se bate la titlu şi cred că o va face până la final", a declarat Alexa pentru siteul oficial al clubului.

S-au dat peste 5.000 de bilete!

Chiar dacă e pe locul 12, Dunărea Călărași are a cincea medie de spectatori la meciurile de acasă, 3.500 de fani. Pentru partida de sâmbătă, de la ora 14:00, s-au vândut deja puțin peste 5.000 de tichete. Cele mai ieftine sunt la peluze, 15 lei, iar prețurile variază între 25 de lei, la tribuna 1, și 100 de lei la tribuna VIP, cu loc acoperit și închis. Stadionul are 6.000 de locuri.

Biletele se vor vinde inclusiv în ziua meciului, de la ora 10:00 până la 14:00, la casele de tichete ale stadionului "Ion Comșa". "Le mulțumesc tuturor că sunt alături de noi pentru că avem nevoie de ei, mai ales în momentele grele. O să luptăm până în ultima clipă pentru a rămâne în prima ligă", a spus Alexa.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  01 Februarie 2019, 15:14

Echipa cu stadioane exectabile, nu at trebui sa promoveze! Sunt destule echipe care se lupta prijn liga secunda desi at avea conditii execelnte si stadioane performante care at fi mai bune pt liga 1...unde e sa-l aduci pe Julio Baptista la Voluntari, Chiajna, Tg Mures (FC hermannstadt), Calarasi sau in "Groapa", si alta e pe Cluj Arena, la Ploiesti,la Tg Jiu,la Arad.... si Constanta (daca si-ar face un mega-stadion modern, 30-40.000 locuri)!

332741040519508
Buzoianu Tudorel  •  01 Februarie 2019, 14:18

*** ***. Stadionul are 8600 de locuri pe scaune si gazonul nu arata asa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează