FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - STEAUA, DUMINICĂ, ORA 15:30, ÎN DIRECT PE LOOK PLUS, DOLCE1, DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Şmotru » Aici se va juca derby-ul Craiova - Steaua de mîine! ”Extensivul” are alura unui stadion de divizie inferioară

Articol de - Publicat sambata, 28 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 februarie 2015 22:55

Pe arena din Parcul Romanescu s-au mutat scaunele, mobilierul, s-au înlocuit calorifele, duşurile, lavoarele, dar încă se trage tare pe ultima sută de metri la cosmetizarea stadionului nefolosit din 2008.

Meciul de mîine, de la ora 15:30, dintre CS Universitatea şi Steaua se va juca într-un decor ce încă este departe de nivelul primei ligi. Dar oltenii promit că, pînă la ora startului partidei, arena " Extensiv" din Parcul Romanescu, casa de împrumut a "juveţilor", o să arate decent.

Mai ales că se va juca, fără probleme, cu casa închisă, doar 5.000 de bilete fiind puse în vînzare. Se estimează că vor fi peste 6.000 de suporteri, iar unii vor forţa accesul în interior, deşi capacitatea arenei nu permite, în condiţii de siguranţă, mai mulţi spectatori.

Situaţia nu e roz
Fotografiile surprinse ieri la stadionul "Extensiv" arată că munca la renovarea arenei încă nu este încheiată. "Dar va fi mai mult decît OK", anunţă muncitorii care şterg scaunele şi fac curat, continuînd: "Unde n-a crescut iarba, se va pune gazon, terenul va fi în condiţii optime, se va petici, iar fotbaliştii nu vor risca vreo accidentare".

Tribunele arată de liga a 3-a, momentan, însă şi acolo "urmează să se mai dea o mînă, astfel încît să fie un stadion demn de Universitatea Craiova". De pe " Ion Oblemenco" s-au luat scaunele, mobilierul, turnicheţii, acestea fiind montate la noua casă. S-au înlocuit caloriferele, becurile, duşurile, lavoarele şi toate instalaţiile sanitare, iar vestiarele au fost zugrăvite.

Doar old-boys au mai jucat
Capacitatea arenei Extensiv este de 7.000 de locuri. În ediţia 2008/2009, stadionul a fost folosit pentru cîteva etape, iar de atunci n-a mai găzduit meciuri oficiale. A mai fost închiriat unei firme care organizează meciuri de old-boys pentru o chirie lunară de 2.000 de lei, a informat gds.ro.

Vechiul stadion, ştirb
Iată cum arată legendara arenă "Ion Oblemenco"! După ce s-au scos scaunele, tabloul nu este unul îmbietor, aşteptîndu-se maşinile care să înceapă demolarea propriu-zisă. În această primăvară, ar trebui ca vechiul stadion să intre în reconstrucţie.

1949 este anul inaugurării arenei Extensiv, care a suportat două modernizări, în 2008 şi acum, în 2015

23.000 de spectatori au fost prezenţi pe "Ion Oblemenco", în noiembrie 2014, la ultima confruntare dintre cele două echipe

2.000 de euro pe lună, plus TVA, costă închirierea arenei din Parcul Romanescu. Închirierea stadionului Ghencea costă 24.000 de euro, cel din Ştefan cel Mare, 7.000 de euro

"Vom avea un avantaj, anume că fanii noştri vor fi şi mai aproape de echipă, nemaiexistînd pista de atletism între tribune şi gazon, cum era pe vechea arenă" (Felix Grigore, manager general CSU Craiova)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Steaua nu mai pierde"
Laurenţiu Reghecampf crede că Steaua nu va mai face nici un pas greşit în Liga 1 pînă la finalul campionatului: "Nu cred că Steaua va mai pierde vreun meci. Pînă la finalul campionatului, Gâlcă îşi va continua munca şi va şi cîştiga titlul. Sînt jucători destul de buni, importanţi, care îşi doresc să evolueze în Champions League, la echipa naţională. Nu cred că mai pot juca încă o dată la fel ca la meciul cu Rapid. De fapt, ei au jucat mai bine decît giuleştenii, dar au avut ghinion. Cu Craiova nu vor mai avea atîta ghinion!".

Tamaş poate debuta
Gabi Tamaş a efectuat vizita medicală la INMS şi a primit certificatul medical prin care a fost declarat apt de joc. "Eu zic că ar putea să joace cu Craiova, dar depinde de antrenor. Dorinţa lui e să intre cît mai repede pe teren şi să-şi demonstreze valoarea", a spus Florin Manea, agentul jucătorului. Fundaşul s-a accidentat în septembrie 2014 la meciul Watford - Bournemouth, 1-1, iar de atunci n-a mai jucat nici un minut, după ce-a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate combinată cu o dislocare a meniscului.

"E greu să lucrezi cu Becali"
Înaintea meciului de duminică, Sorin Cârţu şi-a amintit la DolceSport perioada petrecută la Steaua: "Şi eu cînd am fost la Steaua ştiam ce ar putea însemna o colaborare cu Gigi. Nu poţi să stai undeva unde ai conflict, doar unde este colaborare totală. E greu să lucrezi cu Becali. I-am propus să facem contract pe 3 luni, vedem cum ne înţelegem şi pe urmă, dacă e cazul, prelungim. Aşa şi cu Gâlcă, mai are şase luni să-şi vadă de treaba lui". Cârţu a rezistat doar două luni ca antrenor al Stelei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  28 Februarie 2015, 12:05

Cum adica ..”alura unui stadion de divizie inferioara...” ?! Pai nu asta e ?!!! Ziaristi.....

man_united
man_united  •  28 Februarie 2015, 11:53
Postat de maricel.racaciuni.bacau pe 28 Februarie 2015, 10:05

Din vara este perfect pt matineu unde vor juca iar 10 ani zburatoarele negre.

valahorule, grea iti mai e soarta! ca cel din avatar o s-ajungi, clonatule!

kirykiry_1
kirykiry_1  •  28 Februarie 2015, 11:42
Postat de maricel.racaciuni.bacau pe 28 Februarie 2015, 10:05

Din vara este perfect pt matineu unde vor juca iar 10 ani zburatoarele negre.

voi,cacarezilor, sunteti obisnuiti sa jucati in conditii de pasune,intr-un tarc de ovine . p.s. mai negri si zburatori ca voi nu e nimeni :))...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează