FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI 2-0

FOTO + VIDEO FCSB o învinge cu emoții pe Sepsi, 2-0, și termină sezonul regulat la 4 puncte de CFR Cluj

FOTO: Raed Krishan +23   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 februarie 2018 22:31

FCSB a supraviețuit testului complicat cu Sepsi și intră în play-off la doar două puncte în spatele liderului CFR Cluj. Roș-albaștrii au avut un meci dificil, dar au câștigat cu 2-0. Viera a înscris în proprie poartă, iar Man a rispit emoțiile pe final.

cameraVezi AICI VIDEO de la meci!
fotoVezi AICI FOTO de la meci!

Cu gândul încă la umilința de pe Olimpico, 1-5 cu Lazio, echipa lui Dică a făcut o primă repriză deosebit de modestă, în care nu a avut nici măcar un șut pe poartă.

Sepsi, o echipă total schimbată față de începutul campionatului, a jucat extrem de inspirat în primele 45 de minute. Ba chiar a avut două ocazii clare de a marca, FCSB fiind salvată de Andrei Vlad, aflat la primul meci fără greșeală din campionat în acest an.

La fel ca în meciul cu Dinamo, introducerea lui Budescu pe teren a revitalizat ofensiva latentă a roș-albaștrilor. "Budi" a trimis o centrare în careul oaspeților în minutul 51, iar Viera a deviat nefericit în proprie poartă.

Sepsi a fost la un pas de egalare în minutul 80, dar Dalmau a trimis puțin peste poată după o centrare perfectă venită de la Ross.

FCSB a spulberat definitiv emoțiile în minutul 86, când Man a înscris în poarta goală după ce Florinel Coman insistase pentru o minge.

FCSB termină sezonul regulat cu 55 de puncte, la patru lungimi în spatele lui CFR Cluj. Ceea ce înseamnă că roș-albaștrii vor porni în play-off cu un deficit de doar două puncte față de CFR. 

De partea cealaltă, Sepsi termină primul sezon din istorie pe prima ligă pe locul 12, cu 19 puncte. După înjumătățire, covăsnenii vor avea 10 puncte, însă jocul îi dă speranțe lui Eugen Neagoe că va reuși să salveze echipa de la retrogradare.

Două momente horror

Meciul de pe Arena Națională a fost umbrit de două accidentări urâte. De fiecare dată a fost nevoie de intervenția ambulanței, însă jucătorii implicați sunt în afara oricărui pericol.

Mai întâi, Milan Petrovikj și Benjamin Kuku, jucătorii celor de la Sepsi, s-au ciocnit violent în prima repriză după o nesincronizare. Două ambulanțe au pătruns pe teren, însă cei doi jucători și-au revenit. Doar Petrovikj a continuat partida, Kuku fiind transportat la spital.

Apoi, Benzar s-a ciocnit cu Viera și a rămas inert pe gazon, fundașul revenindu-și însă și continuând partida.

FCSB - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-0
Au marcat: Viera '51 ag. , Man '86
TEXT / VIDEO

  • Dică a operat 6 schimbări față de meciul cu Lazio: Bălașa în locul lui Găman, Momcilovici în locul lui Morais, Pintilii și Filip apar la închidere în locul lui Nedelcu și Teixeira, iar Cristi Tănase și Coman îi înlocuiesc pe Budescu și Man.

FCSB: A. Vlad - Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici - Pintilii, Filip - Cr. Tănase, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: Bălgrădean, Larie, Nedelcu, J. Morais, Ov. Popescu, D. Man
Antrenor Nicolae Dică

Sepsi: Rîmniceanu - Dalmau, Viera, Obsivac, Sato - Ghinga, Petrovikj - Gorrin, Tandia, Petre - Kuku
Rezerve: Fejer, I. Ursu, Vilaca de Oliveira, Al. Chiriță, Y. Hamed, Ross, Dima
Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitru: Iulian Călin
A1: George Florin Neacșu
A2: Mihai Marica

PARTIDELE ETAPEI A 26-A, ULTIMA A SEZONULUI REGULAT:

  • Vineri U Craiova - ACS Poli Timișoara 1-1 Detalii AICI
  • Sâmbătă Botoșani - Gaz Metan 1-0 Detalii AICI
  • Sâmbătă Poli Iași - Viitorul 0-1 Detalii AICI
  • Sâmbătă Astra - Dinamo 2-0 Detalii AICI
  • Duminică Juventus - CFR Cluj 0-2 Detalii AICI
  • Duminică FCSB - Sepsi 2-0
  • Luni 17:30 Chiajna - Voluntari
 
 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (394)
observator_federal
observator_federal  •  26 Februarie 2018, 10:45

”Au umflat cifra spectatorilor cât pentru 6 meciuri” scria de curând GSP despre Dinamo, echipa devenită ”sacul de box” pentru toate ironiile și aroganțele de gust îndoielnic, de inspirație gigistă. Dar despre umflarea sistematică a cifrelor la meciurile Fîcîsîbî nu se vorbește în presa noastră echidistantă?! O lipsă cronică de profesionalism și de rușine, la urma urmelor, o mistificare a realității care spune multe despre moralitatea indivizilor ce alcătuiesc lumea ”specialiștilor” în fotbalul nostru. La meciul Craiova -Timișoara din ultima etapă, oare câți spectatori au fost contabilizați, pentru istorie, de către cronicarii vremurilor noi din fotbalul românesc?

observator_federal
observator_federal  •  26 Februarie 2018, 10:29

Pe un alt site, deja a apărut scrisă cifra de, citez, ”2000 de spectatori sub cerul liber”, deși aseară la cei 200 (?) de suporteri covăsneni cu greu se puteau adăuga restul până la 1000... Băi, propun să ne comunice Meme numărul total de spectatori pe Arena Națională.

martinpen
martinpen  •  26 Februarie 2018, 00:51

De ce lipseste din caseta tehnica numarul de spectatori ?

Vezi toate comentariile (394)
Comentează