FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Fred Benson dezvăluie de ce a semnat cu gruparea din Giuleşti: "Îmi place Rapidul pentru că nu e club comunist"

Articol de - Publicat luni, 02 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 01 februarie 2015 22:23

Fred Benson, 30 de ani, a dezvăluit ce l-a atras să vină în Giuleşti, spune că abia aşteaptă să vadă Bucureştiul şi se declară un cinefil fanatic.

- Ce părere ţi-ai făcut de Rapid pînă acum?
- Primele impresii sînt bune. Sigur, echipa nu e completă în acest moment, dar ce am văzut la meciul amical cu Marek Dupniţa mi-a creat o impresie bună.

- Ai văzut pe internet galeria Rapidului?
- Da. Îi compar pe fani cu cei ai lui Feyenoord. Sînt fanatici, cîntă tot timpul, te împing de la spate. Abia aştept să evoluez în faţa lor!

- Ce ştii despre acest club pînă acum?
- Am înţeles că e un club al oamenilor obişnuiţi, că nu este un club comunist, ăsta e un lucru foarte bun. Fotbalul e frumos atunci cînd îl joci cu inima. Dacă nu simţi că trebuie să dai totul, atunci te păcăleşti singur, păcăleşti şi suporterii. Aşa că eu sînt fericit că mă aflu aici.

- Dar despre fotbalul românesc?
- Nu prea multe. Am jucat cu Andrei Mureşan la Sheriff Tiraspol şi mi-a zis că în România antrenamentele sînt dure.

" Pancu m-a impresionat"

- Mai cunoşti şi alţi fotbalişti români?
- Da, îi ştiu pe Chivu, pe Ogăraru. Cînd Chivu era căpitanul lui Ajax, eu eram junior acolo. Îl admiram enorm.

- Ai mai fost în cariera ta într-o situaţie precum aceasta, să fiţi doar 17 jucători la antrenamente?
- Da, în Moldova aşa se procedează. La fiecare 6 luni se schimbă echipa. Se dau afară majoritatea fotbaliştilor şi se aduc alţii noi. Deci eram obişnuit cu acest lucru. Nu cred că e ceva ciudat. E normal să schimbi atunci cînd nu ai rezultate.

- Ai evoluat la echipa naţională de tineret a Olandei, ce colegi ai avut?
- Emanuelson, Maduro, Nigel de Jong.

- Ştii de rivalitatea dintre Steaua şi Rapid?
- Da, am auzit. Ştiu că Rapidul e un club mai vechi, că are tradiţie, că mult timp s-a bătut pentru un loc fruntaş, că a fost campioană.

- Pe ce post te simţi cel mai bine?
- Sînt atacant, doar acolo am jucat. Indiferent de sistem, că e cu unul sau doi atacanţi.

- Te-a impresionat vreunul dintre noii tăi colegi?
- Da, Pancu! Mă uit cu stimă la el. E motivant pentru mine să-l văd, la vîrsta lui, cum dă două sute la sută la fiecare antrenament. Mă ambiţionează şi pe mine să-mi doresc să mă ridic la nivelul lui.

"Nu-mi place PlayStation"

- Ai fost vreodată în România?
- (rîde) Da, de multe ori, dar numai în aeroport. Schimbam avionul şi plecam mai departe. Cred că Bucureştiul e un oraş frumos, am auzit lucruri minunate despre el. Eu vin din Amsterdam, dar mi s-a spus că Bucureştiul e mai frumos. Abia aştept să-l văd pentru că e greu de crezut. Am înţeles că un oraş viu, aşa e şi Amsterdamul, mie îmi plac astfel de oraşe. Preferatul meu e New York, am fost acolo în vacanţă.

- Îţi plac alte sporturi?
- Sînt un om al fotbalului sută la sută! Nu mă uit la alte sporturi şi nici nu le practic. Dacă vreau să mă distrez, mă uit la un film sau la un serial.

- Ce hobby-uri ai?
- Să mă uit la filme, să mă duc la cinema. (rîde) Sînt un om simplu. Nu-mi plac jocurile, n-am PlayStation. Uneori, pentru a mă relaxa, ascult muzică soul.

17 goluri în 31 de meciuri a marcat Benson pentru Waalwijk în sezonul 2010-2011, cel mai bun din cariera sa

Fred Benson - CV
- s-a născut pe 10 aprilie 1984
- atacant
- are 1,75 metri
- a făcut junioratul la Ajax
- internaţional olandez de tineret
- a mai evoluat în carieră la: Vitesse (2005-2007), Waalwijk (2007-2009, 2010-2011), Shandong (2010), Lechia Gdansk (2011-2012), Zwolle (2012-2014), Sheriff Tiraspol (2014)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
mad_rottweiler
mad_rottweiler  •  02 Februarie 2015, 12:30

Asta e mai batran ca N2 :))))

ainraymon
ainraymon  •  02 Februarie 2015, 12:07

AZUGA - APA DE IZVOR!!!

randymos
randymos  •  02 Februarie 2015, 11:44
Postat de randymos pe 02 Februarie 2015, 11:42

domnu ziarist daca dadeai un pic search pe goagal observai ca benson stie romania doar a fost in probe si la petrolul :))))dar deh e grele :))) ://www.gazetaph.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1673:pe-qilie-oanq-se-testeaz-la-foc-continuu-fred-benson-la-rand&catid=24:sport&Itemid=37

ncă un atacant - Fred Benson (foto; www.fcpetrolul.ro). Acesta are 27 de ani, posedă dublă cetăţenie - ghaneză, ţara sa de origine, şi olandeză, cea de adopţie - şi a combătut, în perioada 2004-2007, la Vitesse Arnhem, fosta echipă a ex-antrenorului Petrolului, Ştefan Nanu. Apoi, a trecut la RKC Waalwijk, altă formaţie din prima ligă olandeză, tot pentru trei ani, 2010 prinzându-l însă în campionatul Chinei - la Shandong Luneng. În a doua parte a anului trecut, Fred Benson a apărat culorile unei echipe poloneze de prim eşalon, Lechia Gdansk. A fost internaţional de tineret "U 21" al Olandei, după cum notează www.fcpetrolul.ro, şi campion european cu această selecţionată, în 2006, l

Vezi toate comentariile (17)
Comentează