FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF oferă replica după criticile lui Mihai Rotaru: „Sfidăm logica! Mihăiță a făcut o greșeală”

Mihai Rotaru, finanțator CS U Craiova
Mihai Rotaru, finanțator CS U Craiova

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 11:48 / Actualizat luni, 01 martie 2021 12:00

CS Universitatea Craiova, prin vocea finanțatorului Mihai Rotaru, a criticat strategia FRF privind regula U21. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, a oferit un răspuns.

„Îl respect foarte mult pe domnul Rotaru, pentru tot ce a făcut la Craiova în ultimii ani, dar cred că este unul dintre principalii beneficiari ai regulii U21, așa că nu are sens să dezvolt subiectul. Am văzut că a spus la un moment dat faptul că transferul lui Mihăilă i-a adus mai mulți bani decât i-au adus televiziunile în 3-4 ani.

Eu mă gândesc în primul rând la beneficiile avute de pe urma acestei reguli. Rezultatele echipei naționale U21 și beneficiile materiale de care s-au bucurat toate cluburile. Toată lumea este de acord că această regulă aduce beneficii și totuși ne întoarcem să o contestăm. Nu înțeleg, sfidăm logica lucrurilor!

Această regulă U21 a adus la maturizarea timpurie a unor jucători de mare perspectivă, care poate nu ar fi ajuns la acest nivel dacă nu ar fi existat regula asta. De mult nu am mai avut atâția jucători care să pună probleme de la o așa vârstă fragedă. Ne plângeam că nu avem jucători în Serie A, acum îi avem pe Drăgușin la Juventus, pe Mihăilă și Man la Parma. Și noi tot contestăm această regulă. 

În plus de asta, Mihăiță, Mihai Rotaru, a făcut o greșeală. Nu este Burleanu agent de jucător, Federația l-a ajutat efectiv să obțină beneficii materiale de pe urma acestor jucători. Poate Mihăilă nu ar fi jucat meci de meci dacă nu ar fi fost obligată Craiova să respecte regula. Eu mă gândesc în primul rând la beneficiile avute de pe urma acestei reguli. Rezultatele echipei naționale U21 și beneficiile materiale de care s-au bucurat toate cluburile.

Ce a declarat Mihai Rotaru

Scopul nostru nu e să avem 22 de jucători la echipe puternice de afară, cum a spus FRF. Nu ăsta e scopul. FRF se transformă în agent de jucători și asta e greșit. Scopul nostru nu e să fim o academie pentru fotbalul de afară. Nu trebuie să avem obiectiv să vindem mai mult decât Croația sau Polonia. Scopul e să avem un fotbal bun.

Oricum, tot noi vom vinde: Craiova, Viitorul și FCSB. Dar asta nu va ajuta Liga 1. Să nu facem din regula U21 meritul vânzărilor din ultima vreme. Mihăilă joacă de la 16 ani, la FCSB sunt cazuri asemănătoare.
- Mihai Rotaru, la DigiSport

FRF modifică regula U21 în Liga 1

Federația înăsprește regula U21 din sezonul viitor: un tânăr trebuie să se afle pe teren în tot meciul, al doilea trebuie să joace măcar în prima repriză. Burleanu a anunțat deja în Comitetul Executiv despre intenția FRF și criteriul va fi aplicat sigur în stagiunea următoare.

„În pandemie, de când echipele au avut voie să efectueze câte cinci schimbări în loc de trei, au fost înlocuiți mai devreme de pauză 45 la sută dintre jucătorii sub 21 de ani” a fost unul dintre argumentele cu care Burleanu a căutat să-i convingă pe membri că e nevoie de o intervenție a Federației pentru a stopa „moda" pe care au instituit-o antrenorii. În multe situații, fotbaliștii tineri nu apucă să joace nici măcar un sfert de oră, sunt schimbați imediat după startul partidelor.

Burleanu s-a folosit, ca să argumenteze, și de transferurile petrecute recent din România către Italia. Mihăilă și Man au mers la Parma, Louis Munteanu a plecat de la Viitorul la Fiorentina. „Datorită regulii U21 au avut loc cele mai mari afaceri din istoria campionatului, cluburile au înregistrat venituri mai mari decât înregistrau în trecut" a fost concluzia președintelui Federației.

Răzvan Burleanu: „Nu vreau să apăr arbitrii români, dar nici să-i punem la colț”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Record de procese în fotbalul românesc » Instanța, sufocată de cazurile de salarii neplătite!

Probleme pentru Toni Petrea » Nu se va putea baza pe vedeta echipei la următorul meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  01 Martie 2021, 14:59

Totusi Rotaru are si el ceva dreptate cu contra replica, contra propunerea privitoare la nationala. Probabil a citit si el ceva si a vrut sa fie haios. Mentionez ca o propunere de-a mea ceva mai veche pentru FRF prezentata pe la comentarii spune ca federatia in contractul cu un antrenor al nationalei sa specifice explicit ca are obligatia ca in lotul de 22 de jucatori din care 2 portari acestia sa aiba minim doi jucatori care sa respecte regula 2U19, acestia putand sa fie introdusi chiar in formatia de baza, de start daca acesta considera ca aceasta e necesar, pentru binele echipei.

piet
piet  •  01 Martie 2021, 14:20

LIPPI s-a lipit de ligheanul cu tocanitza de la federatia romana de faringosept si balmajeste vrute si nevrute >LIPPICI, VAR exita in si in africa .jucatorii de valoare joaca indiferent de varsta ,neimpusi de nimic altceva decat de valoare .ASA au debutat ENESCU la14 ani,DOBRIN,14 ani,CHITARU la 16 ,HAGI16,BALACI la 17,si cred ca cel putin 1000 de jucatori de_a lungul timpului in defuncta divizie A.S-a schimbat sistemul social si au aparut agaricii cu idei *** si s-a ales praful de sport si tara

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

piet
piet  •  01 Martie 2021, 14:19

LIPPI s-a lipit de ligheanul cu tocanitza de la federatia romana de faringosept si balmajeste vrute si nevrute >LIPPICI, VAR exita in si in africa .jucatorii de valoare joaca indiferent de varsta ,neimpusi de nimic altceva decat de valoare .ASA au debutat ENESCU la14 ani,DOBRIN,14 ani,CHITARU la 16 ,HAGI16,BALACI la 17,si cred ca cel putin 1000 de jucatori de_a lungul timpului in defuncta divizie A.S-a schimbat sistemul social si au aparut *** si s-a ales praful de sport si tara

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează