FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF schimbă regula U21! Ce planuri are Federația pentru sezonul viitor

Olimpiu Moruțan și Darius Olaru se numără printre jucătorii importanți din campionat care nu se mai pliază categoriei de vârstă U21 // foto: Imago
Olimpiu Moruțan și Darius Olaru se numără printre jucătorii importanți din campionat care nu se mai pliază categoriei de vârstă U21 // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 22 iunie 2021 14:00 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 14:22

Federația Română de Fotbal dorește modificarea regulii U21 din Liga 1.

FRF intenționează să modifice regula U21 înainte de viitorul sezon competițional. Dacă în ultimele sezoane reglementarea a fost aplicată exclusiv pentru fotbaliștii din categoria de vârstă U21, din sezonul următor ar putea fi vizat și un fotbalist U23.

Modificări la regula U21! Ce planuri are Federația Română de Fotbal

Din informațiile GSP.ro, FRF dorește ca din sezonul următor un fotbalist U21 și unul U23 să fie tot meciul pe teren.

Modificările ar putea surveni la următoarea Adunare Generală a FRF, programată pe 28 iunie.

Propunerea ar trebui să fie pe placul lui Gică Popescu, președintele Farului Constanța. „Baciul” a fost cel care a sugerat ca regula să se aplice unui jucător U21 și altuia U23.

„Eu văd ca al doilea jucător să fie sub 23 de ani pentru a avea continuitate. Dacă el joacă doar un an degeaba ai mai făcut această regulă. Când nu mai e eligibil se renunță la el. Al doilea jucător U23 să joace minimum 45 de minute. Poate nu mai e așa tânăr, dar sunt jucători care nu se maturizează repede”, a spus Popescu în luna februarie.

Ce a presupus regula U21

În sezonul 2020/2021, regula U21 a obligat cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular.

Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

Pentru următorul sezon, Federația ar fi vrut ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide. Alt „under” ar fi urmat să evolueze pe toată durata unui joc.

A doua propunere a FRF: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului.

Cluburilor nu le-a convenit niciuna dintre propuneri, ele au vrut să folosească doar un fotbalist sub 21 de ani. Burleanu le-a transmis reprezentanților Ligii să alcătuiască o delegație din cinci conducători, cu care să poarte negocieri pentru stabilirea noii reguli.

În cele din urmă, soluția de compromis la care s-a ajuns este cea care prevede și obligația de a utiliza un jucător U23.

Eu jucam bine la 19 ani și nu erau legile de acum, jucai dacă erai bun. Oricum, mi se pare discriminare. Dacă Gabi Tamaș joacă cel mai bine pe poziția lui, ce faci, îl scoți ca să bagi un Under? A, faci un Under 21, fă și un Over 35!
- Mihai Răduț, Astra Giurgiu, pentru digisport.ro

VIDEO. Mircea Bornescu despre regula U21: „Cred că mai degrabă am limita numărul străinilor din Liga 1”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Jucătorul care a refuzat FCSB se transferă în străinătate: „Îi dau o replică domnului Becali”

FCU Craiova a anunțat al patrulea transfer al verii: fundașul care „va betona apărarea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
luisharcsa
luisharcsa  •  22 Iunie 2021, 17:25

O idee buna. Ofera kontinuitate celui kare a fost U21. Altfel zbura de la ekipa.

dodo001
dodo001  •  22 Iunie 2021, 16:56

E normal ce vrea FRF. Doar ca avantajat va fi Becali, multe din vedete au sărit de 21 de ani dar se pliază perfect pe regula Under 23

gicab
gicab  •  22 Iunie 2021, 16:48
Postat de sibelius pe 22 Iunie 2021, 15:43

Astia-s incapabili sa scoata 1 jucator U21 si tu vrei sa aiba echipa U19? N-au bani de salarii si deplasari la echipa mare si vrei "liga I U19"? Sa doarma in autocar si sa manance la benzinarie?

La benzinărie e scump

Vezi toate comentariile (5)
Comentează