FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

VAR în Liga 1! FRF și LPF au bătut palma: câți bani costă + când va putea fi folosit

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, spune că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1.
Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, spune că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 17:11 / Actualizat joi, 18 martie 2021 19:09

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, spune că s-a ajuns la un acord privind implementarea sistemului VAR în Liga 1. 

Reprezentanții FRF, LPF, ai firmei care deține drepturile TV și cei ai cluburilor din Liga 1 au căzut în sfârșit de acord, anunță Răzvan Burleanu. Primii pași spre implementarea sistemului VAR în Liga 1 ar urma să fie făcuți la finalul lunii aprilie, dacă Liga găsește suma de 250.000 de euro. Aceasta reprezintă jumătate din costul total al primului an. Odată semnat contractul, ar dura 8 luni până la prima partidă cu VAR. 

Răzvan Burleanu, anunț despre introducerea VAR în Liga 1

„Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între FRF, LPF și deținătorul drepturilor TV. Ieri, la o nouă ședință, au participat și reprezentanți ai cluburilor din Liga 1. Toți ne dorim să implementăm VAR-ul cât mai repede posibil. Ne-am asumat că proiectul trebuie susținut printr-un efort comun.

Costurile totale se ridică la 500.000 de euro în primul, 100.000 de euro în al doilea an, iar în al treilea 150.000 de euro. O altă concluzie este că se va cunoaște autoritatea CCA în managementul implementării VAR. Nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor. Nu se vor percepe taxe suplimentare în primul an. Ele au spus că sunt de acord ca o parte din cotizație să meargă spre acest proiect.

Alt aspect discutat face referire la faptul ca acest proiect să beneficieze de cea mai înaltă transparență financiară. Dacă la finalul lunii aprilie LPF va identifica cei 250.000 de euro necesari pentru cofinanțare, FRF îi are deja la dispoziție, vom semna acest contract și de acolo să curgă termenul de care avem nevoie pentru primele meciuri”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

VIDEO. Cristian Bivolaru, semnal de alarmă: "Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu trebuie să se întâlnească. Vrem VAR!"

Citește și alte știri despre VAR: 

Rivalii din Serie A se revoltă: „Ce trebuie să facă Ronaldo ca să ia ROȘU?” » Acuză o intrare violentă a lui Cristiano

VAR în România: s-a ajuns la un acord! Când vor fi primele meciuri cu videoarbitraj

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  19 Martie 2021, 10:44

Aceeasi discutie si inainte dePandemie ! ...... astia NE CRED DE PROSTI...mama lor de mafioti !

je__
je__  •  18 Martie 2021, 22:10

Le trebuie 8 luni?! Da' ce, ii invata sa scrie, incep cu liniute si bastonase? Probabil sunt batuti rau in cap daca le trebuie 8 luni. Cu blonde nu merge? Alora le-ar trebui doar 3 luni...

cata23
cata23  •  18 Martie 2021, 19:39
Postat de fcsbestesteaua pe 18 Martie 2021, 18:25

huh ,cine vb ,cand echipa ta a stat in pozitia ghiocelului cu Astra numai ca sa nu castige Steaua campionatul ,bine va face Cortacero !

Ei *** in fiecare an, cu CFR, cu Astra, cu Viitorul. Cred ca dacă încurca Steaua se implica si ei in lupta la titlu... Dacă nu se nastea Cortacero trebuia inventat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează
Close