FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Prima măsură luată de FRF după suspendarea lui Sebastian Colțescu » Premieră pentru Liga 1: „Am contactat deja UEFA!”

Răzvan Burleanu (36 de ani) a anunțat că FRF și UEFA vor testa un proiect antidiscriminare, care ar urma să fie aplicat ulterior în toată Europa.
Răzvan Burleanu (36 de ani) a anunțat că FRF și UEFA vor testa un proiect antidiscriminare, care ar urma să fie aplicat ulterior în toată Europa.

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 17:25 / Actualizat joi, 18 martie 2021 19:09

Răzvan Burleanu (36 de ani) a anunțat că FRF și UEFA vor testa un proiect antidiscriminare, care ar urma să fie aplicat ulterior în toată Europa. 

Sebastian Colțescu și Octavian Șovre, arbitrii români asupra cărora au planat acuzații de rasism, după partida dintre PSG și Bașakșehir, au fost declarați nevinovați de UEFA. Primul dintre ei a primit o sancțiune pentru comportament inadecvat. În urma acestor evenimente, FRF și UEFA au pus la cale un proiect în premieră. 

Răzvan Burleanu, despre suspendarea lui Colțescu și Șovre

„Comisia de Etică și Disciplină a UEFA a anunțat inițial suspendarea de la îndeplinirea oricărei funcții de arbitru. După aceea am avut parte de o clarificare, că nu se aplică pentru competițiile interne. Au considerat că au fost încălcate două articole. Mai exact, decizia s-a dat pentru un comportament inadecvat. Ceălalat arbitru, Octavian Șovre, a fost doar avertizat. În concluzie, mă bucur că arbitrii noștri nu au fost acuzați de rasisim și că România a scăpat de un astfel de lucru”, a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă. 

FRF, parteneriat în premieră cu UEFA

Răzvan Burleanu a anunțat un parteneriat inovativ cu UEFA, pe tema andiscriminării. Dacă proiectul va fi unul de succes, modelul va fi copiat de toate Federațiile europene. 

„Pentru a preveni situații similare. am solictat celor de la UEFA ca săptămana viitoare să organizăm împreună, în premieră, un training pe antidiscriminare, la care să participe toți arbitrii din Liga 1 și Liga 2. Dacă va fi un feed-back pozitiv, UEFA va implementa la nivelul european acest model, iar noi vrem să implementăm la nivel național, pentru jucători, antrenori, dar și pentru părinți”, a spus Burleanu. 

Citește și alte știri despre FRF: 

FRF și LPF au căzut de acord! Suma de care mai depinde introducerea VAR în Liga 1: „Să îi găsească până la finalul lui aprilie”

Scenariu surprinzător: Mihai Stoichiță, pe banca naționalei? Reacție VEHEMENTĂ: „Dacă îl văd acolo, înnebunesc!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează