FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

Gabi Enache a revenit în Liga 1 și are un singur of: „Sunt dezamăgit că am fost abandonat de selecționeri”

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 16:32

Gabriel Enache (29 de ani) ar revenit la Astra după trei sezoane, visează să repete cu giurgiuvenii performanțele din anii trecuți și-și arată nedumerirea că antrenorii „tricolorilor” l-au uitat total din 2016 până în prezent.

  • Astra Giurgiu - Dinamo se joacă sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 20:30 și va fi liveTEXT pe GSP.ro.

- Gabi, din nou la Astra Giurgiu după trei ani. Ce te-a determinat să revii, cu toate că aveai la dispoziție și propuneri externe? 

- La Astra am petrecut cea mai frumoasă perioadă a carierei, iar asta nu se uită niciodată. E clubul unde am cucerit un titlu, o Cupă și o Supercupă a României, am acumulat experiență internă și internațională. Nu e la îndemâna oricui să elimine Lyon și West Ham, nu? Mă simt încărcat pozitiv prin întoarcerea la Astra, am o stare de spirit extraordinară și am decis să fac acest pas inclusiv pentru faptul că am mai fost coleg cu jumătate dintre băieții din lotul actual. 

- În 2016, despărțirea de Astra s-a produs însă cu scântei. Cu ce ochi vezi acum acele momente tensionate dinaintea transferului la FCSB? 

- Sincer, prima dată când a venit oferta de la FCSB eram în cantonament cu echipa în Cipru, m-am dus direct în cameră la Șumudică și i-am spus despre ce este vorba. I-am cerut părerea, n-am lucrat nicio secundă pe la spate. Iar Șumi, cu care am colaborat excelent, m-a sfătuit să dau curs propunerii, fiindcă acolo e o altă rampă de lansare, un contract mai generos. Nu m-am pitit de nimeni. Sigur, m-am simțit inconfortabil când vedeam că se scriu tot felul de exagerări, de genul că am venit pe ascuns la un meci Chiajna – FCSB, știind că urmează să plec. 

„M-au deranjat la început intervențiile lui Becali la adresa mea” 

- Ai avut două sezoane tulburi la FCSB. Cu ce ai rămas totuși, după perioada petrecută acolo? 

- Cu meciuri provocatoare jucate în play-off-ul Champions League, contra lui Manchester City sau Sporting Lisabona, și cu faptul că, fotbalistic, am avut foarte multe de învățat de la oameni precum Meme Stoica, Dică sau, în special, Reghe, care mi-a dat o încredere foarte mare. Am rămas cu numeroase lucruri de la el, de la chestiuni tactice și mod de a te comporta pe gazon până la sfaturi legate de viața de zi cu zi. 

- Viața cu Gigi Becali a fost însă destul de dură, nu? 

- Pe moment, m-au deranjat toate intervențiile publice ale patronului la adresa mea, dar cine ajunge la FCSB trebuie să fie puternic pentru a trece peste astfel de momente. Iar eu am încercat să-mi văd de treabă și să demonstrez că nu se justifică acele critici. Acum mă amuză cumva episoadele cu Gigi Becali, dar îmi pare rău pentru ce se întâmplă la club. 

- Te referi la intervențiile patronului, probabil! 

- Nu mai e un secret acest lucru. Știe toată lumea care e comportamentul lui. Nu e însă menirea mea să-mi dau cu părerea. Spun doar că o echipă ca Steaua, dacă ar funcționa normal, ar putea face lucruri excelente pe plan sportiv, mai ales că acolo sunt jucători de mare calitate. Sincer, pentru binele fotbalului românesc, le doresc băieților de acolo să revină, dar asta depinde de felul în care clubul va gestiona ce se întâmplă în ultimele luni. E însă fix treaba lor! Eu vreau doar să mă focusez pe ceea ce am de făcut la Astra, să ne îndeplinim obiectivele și să prindem un loc de cupe europene la finalul sezonului. 

„La Rubin m-au blocat după șase meciuri ca să nu-mi dubleze salariul” 

- De la națională ți-ai luat gândul? 

- Niciodată! Sper să fac jocuri bune la Astra și să reintru în atenția reprezentativei. N-am înțeles însă de ce am ieșit brusc din circuit. Am simțit o mare dezamăgire și frustrare. Am început să fiu convocat pe când eram în mandatul trecut de la Astra, am mai prins doar două selecții cu Daum după ce am trecut la FCSB, apoi am fost pur și simplu abandonat, cu toate că jucam constant la club. 

- La Rubin și la Partizan nu prea ai mai fost însă în prim-plan! 

- La Rubin am prins șase partide consecutive, dar m-au blocat mai departe doar pentru că aveam o clauză care arăta că după a șaptea partidă se dublează salarii, prime, tot! M-au mai băgat doar în ultima etapă cu Krasnodar, când am creat și o fază de gol. Dar, sportiv, nu aveam nicio problemă, așa că, în timp, s-a adâncit rana vizavi de faptul că nu m-a mai băgat nimeni în seamă la echipa națională. N-am mai primit nici măcar un telefon de la cineva să se intereseze: ești bine?, o duci rău?, ce-i cu tine? Nimic! 

- Acum va fi însă dificil să iei fața concurenței pe postul de fundaș dreapta: Manea, Benzar, plus Chipciu deseori reprofilat. 

- Vă readuc aminte că postul meu de bază e cel de mijlocaș dreapta. Așa am ajuns în fotbalul mare. Sigur, e un plus pentru mine că pot evolua și ca fundaș lateral. Nu m-a speriat însă niciodată concurența, o apreciez și e normală. Important e să existe corectitudine la decizii. Cine merită să joace joacă! Cine nu, nu! 

„Dan Alexa știe foarte bine ce gen de jucător sunt, îmi cunoaște potențialul. Am colaborat și la Călărași, așa că n-a mai fost cazul să avem acum vreo discuție specială. Vreau să vorbesc pe gazon” - Gabriel Enache

„Am fost la două partide cu Daum selecționer, cu Kazahstan și cu Rusia, iar felul în care lucra cu echipa, metodica lui, mi-a plăcut. Mi s-a părut un tip implicat, serios, cu colaboratori admirabili. Nu știu însă de ce lucrurile nu au mers conform așteptărilor. Probabil a existat la mijloc o problemă de comunicare, în primul rând!” - Gabriel Enache

5 selecțiiare Gabi Enache la echipa națională, unde a debutat în septembrie 2014, într-un 1-0 cu Grecia în campania pentru Euro 2016

VIDEO MATCH PREVIEW ASTRA - DINAMO

VEZI ȘI:

Vasile Mogoș este surpriza lui Cosmin Contra pentru „dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia! Selecționerul a anunțat lista convocărilor preliminare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
romeverest
romeverest  •  20 Septembrie 2019, 18:59

Asta nu stie ce vorbeste !! Este socat ca nu l-a chemat nimeni pe la nationala, dar uita sa ne spuna ca pe unde a fost a lustruit banca de rezerve si doar acum, cu mare chin, si-a gasit o noua echipa !!

max9
max9  •  20 Septembrie 2019, 18:46

alta *** gen pintilii, chipciu, samd...nu scapam *** de ei

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Septembrie 2019, 18:09

Eu cred ca, din contra, n-a fost uitat. Daca era uitat poate mai avea o sansa. ;-)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează