FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Fostul fotbalist al Stelei zace într-o morgă din Suedia » Nepoata lui face un apel la Gigi Becali: „Nu am nevoie de banii lui. Atât îmi doresc!”

Gabriel Zahiu, încercuit, în echipa Stelei din sezonul 1975-1976, antrenată de Emeric Ienei
Gabriel Zahiu, încercuit, în echipa Stelei din sezonul 1975-1976, antrenată de Emeric Ienei

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2024 13:38 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 19:20

Mesaj sfâșietor al nepoatei lui Gabriel Zahiu, fostul fotbalist al Stelei și Gloriei Buzău, decedat în urmă cu aproape 3 luni în Suedia. Trupul lui se află în continuare la morgă, iar nepoata face un apel la Gigi Becali, patronul FCSB, „să se roage pentru el”.

Gabriel Zahiu, fost fundaș central în anii '70 și '80 la Gloria Buzău, Steaua, apoi din nou la Buzău, s-a stins din viață în urmă cu aproape 3 luni, la vârsta de 67 de ani.

O fostă mare speranță a FCSB, trecută și pe la Farul, în cădere liberă
Poli Iași
O fostă mare speranță a FCSB, trecută și pe la Farul, în cădere liberă

Stabilit în Suedia dinainte de Revoluție, Zahiu a decedat în țara scandinavă, unde n-avea familie. De atunci, rudele încearcă să-i aducă trupul în țară. Până să reușească, acesta rămâne la morgă, în Suedia.

În acest context, nepoata lui Gabriel Zahiu a făcut un apel la Gigi Becali, patronul FCSB. Nu a solicitat bani, deși repatrierea trupului este costisitoare, ci rugăciuni din partea lui Becali, din moment ce fostul fotbalist a decedat brusc, fără a fi spovedit.

Nepoata lui Gabriel Zahiu, mesaj sfâșietor: „Nu-l pot lăsa în congelator!”

„Nu știu ce să fac, ajutați-mă! Nimeni din fotbal nu s-a interesat de el, absolut nimeni, nici după ce știrea a apărut în presă. Nu interesează pe nimeni.

Gabi Zahiu, unchiul meu pe care eu îl consider ca un frate, a stat în Suedia și venea periodic în România. Nu era căsătorit, era singur în ultima perioadă. Avea insuficiență cardiacă, era bolnav când a venit vara trecută la Buzău. I-am zis să nu plece, să am grijă de el! Nici nu a vrut să audă.

Nu m-a sunat nimeni din fotbal, deși a ajutat mulți oameni. Mi-aș dori ca Gigi Becali să se roage pentru el, el a murit nespovedit, săracul! O să-i fac pomenile și vreau să vină să se roage și el. Are relații la muntele Athos, să-l pomenească. Nu am nevoie de banii lui.

Eu amanetez tot ce am și plec, nu ar fi problema, dar ce fac cu ai mei? Nu pot să-l las acolo pe «fratele» meu, să stea în congelator. A vorbit soțul meu și ne așteaptă să-l luăm. Iau procură de la mama mea și plec să-l aduc. Dar nu știu cum să procedez.

Am anunțat tot orașul Buzău de la finalul lui noiembrie că Gabi Zahiu a murit și nu m-a ajutat nimeni”, a transmis nepoata lui Zahiu, conform Prosport.

Fostul fotbalist al Stelei zace într-o morgă din Suedia » Nepoata lui face un apel la Gigi Becali: „Nu am nevoie de banii lui. Atât îmi doresc!”
Gabriel Zahiu în echipa Stelei din sezonul 1975-1976, antrenată de Emeric Ienei. Zahiu, al doilea din dreapta, pe rândul din mijloc, într-o echipă din care mai făceau parte Marcel Răducanu, Liță Dumitru și Anghel Iordănescu

Cine a fost Gabriel Zahiu

Fost fundaș central, Gabriel Zahiu s-a născut pe 17 noiembrie 1956 la Buzău. Și-a început cariera în sezonul 1973-1974 la Gloria Buzău, în 1975 a ajuns la Steaua și a debutat în Divizia A pe 17 august 1975.

Pentru „militari” a jucat până la finalul sezonului 1980-1981, alături de nume precum Marcel Răducanu, Liță Dumitru sau Anghel Iordănescu, și a câștigat două titluri și două Cupe.

În sezonul 1981-1982 s-a întors la Gloria Buzău și a mai jucat acolo până în 1987. Ulterior, a fugit din țară înainte de Revoluție, stabilindu-se în Suedia. În total, a adunat 135 de meciuri și 32 de goluri în prima divizie a fotbalului românesc.

Citește și:

Fotbalistul devenit primar acuză jocuri de culise la națională: „Trebuia să fiu la EURO, dar n-am avut impresar puternic!”
ACUZAȚII
Fotbalistul devenit primar acuză jocuri de culise la națională: „Trebuia să fiu la EURO, dar n-am avut impresar puternic!”
Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”
PROCES HALEP
Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  12 Februarie 2024, 09:15

Sucer, frumos ar fi sa il cheme și pe Talpan sa se roage. Tot la nea Gigi, săracu, apelează toată lumea! Nu W corect. Mieii cu doi tați sa ii invite și pe nea Gigi și pe nea Florin la parastas... Și pe Mimi, sa le tina lumânarea.. . :)))

PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  12 Februarie 2024, 09:11

Dliboaica asta îl face pe Becali sa candideze și la Patriarhie! Sa moara Jean! :)) Auzi: sa se roage Gigi Becali pentru unchi-sau, il cheamă pe nea Gigi la parastas ca sa se roage, are relații la Mubteke Athos și aranjează ea ... :))) Fereasca Dumnezeu! NEA GIGI - PATRIARH!!! NEA GIGI - PATRIARH!!! Ieșiți la miting?! :)))

iahim
iahim  •  11 Februarie 2024, 08:17

A fost o echipa de vis, adaugandu-i pe Tudorel Stoica, V.Iordache, D.Moraru. Al doilea titlu cu E.Ienei antrenor principal, dupa titlul din '76!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează