FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

GALERIE FOTO ”Cluj Arena” va avea cel mai modern gazon din România » Modelul german

Stadionul din Cluj este proiectat să îndeplinească toate condiţiile unei arene din categoria Elite +13   FOTO
Stadionul din Cluj este proiectat să îndeplinească toate condiţiile unei arene din categoria Elite

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 10:25

Terenul de joc va fi instalat complet pînă sîmbătă şi va beneficia de drenaj dublu şi încălzire, putîndu-se juca fotbal chiar şi iarna


Gazonul de pe " Cluj Arena" va fi instalat pînă sîmbătă, cu două zile mai devreme decît s-a estimat iniţial. "Va fi cel mai modern gazon din România, similar cu cele ale celor mai importante arene europene. În Germania, pe Allianz Arena, dar şi în Austria este exact acelaşi tip de iarbă", a explicat Mircea Crăciun, managerul companiei Eco Garden, care se ocupă de montarea gazonului. " Iarba are o putere foarte mare de regenerare, fiind vorba de un amestec special de seminţe. Se vor putea juca aici, fără probleme, două meciuri pe săptămînă", a spus Crăciun.

Şi iarba suferă de stres!
Pînă ieri s-a montat 65 la sută din suprafaţă, însă terenul e pregătit pentru ca lucrările să fie terminate pînă la finele săptămînii. O parte a gazonului are culoarea gălbuie, dar responsabilii dau asigurări că iarba îşi va reveni. "E vorba doar de stresul schimbării. La final se va vedea că se poate juca fotbal în România, indiferent de vreme. Nu doar iarba e importantă, ci şi sistemele adiacente, încălzire şi drenaj dublu, care, alături de irigare, facilitează o utilizare intensivă, inclusiv în lunile de iarnă", a conchis managerul Crăciun.


"Acest gazon e unic la noi şi, de altfel, puţine cluburi din estul Europei beneficiază de aşa ceva"
Mircea Crăciun, responsabil gazon

VEZI MAI JOS o galerie foto din care se vede că arena din Cluj va fi printre cele mai importante realizări în infrastructura sportului de după Revoluţie


10 metri e adîncimea la care coboară ţevile din sistemul verical de drenaj, cele din sistemul orizontal fiind montate din 1,5 în 1,5 metri

600.000 de euro ajunge să coste un astfel de gazon, care e similar celui de pe Allianz Arena din Munchen


S-a pus primul turnichet
La "Cluj Arena" au început să se monteze şi sistemele de acces, primul turnichet fiind deja în faza de teste. Sistemul e şi aici cel mai modern din România, porţile fiind dotare cu cititoare de tichete de cea mai nouă generaţie. Vor existat 20 de căi de acces duble, 10 simple şi 4 în genul sistemelor de la metrou, pentru zona VIP.

- Peste 1.000 de scaune în nuanţe de alb şi gri au fost montate pînă ieri după-amiază pe "Cluj-Arena".

- Stadionul e finalizat într-o pondere de 90 la sută, autorităţile dînd asigurări că arena va fi funcţională în această toamnă.
- Neincluse în proiectul original, lojele vor fi montate la nivelul 1. Stadionul dispune deja de o imensă zonă VIP, ce va fi echipată cu servicii proprii restaurantelor şi cafenelelor, dar şi cu birouri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
ligax
ligax  •  07 Iulie 2011, 00:24
Postat de heraklis pe 05 Iulie 2011, 18:30

daca aici totul e CEL MAI, precum scie gazetarul, atunci la National Arena ce este?

Pai de ce nu-l intrebi pe gazetar?

heraklis
heraklis  •  05 Iulie 2011, 18:30

daca aici totul e CEL MAI, precum scie gazetarul, atunci la National Arena ce este?

calu1
calu1  •  03 Iulie 2011, 17:21

cite locuri va avea? arata bine ,il strica pista de atletism...

Vezi toate comentariile (35)
Comentează